Vuoden 2023 säästötavoitteet – Ensimmäinen puolikas

On kulunut jo puoli vuotta vuodesta 2023! Mikä olisikaan siis parempi ajankohta tarkastella, miten vuoden tavoitteet ovat lähteneet täyttymään ja missä tällä hetkellä mennään. Tässä kertauksena tämän vuoden tavoitteet, joista tarkemmin voit lukea tästä postauksesta. Vuoden 2023 säästötavoitteet siis olivat:

Vuoden 2023 säästötavoitteet

Säästöön: 8 000 € (Vuonna 2022 tavoitteena oli 6 000 €, toteutuma oli noin 6 200 €)
Sijoitussalkun koko: 10 000 € > 14 000 €
Puskuri: 4 000 € > 8 000 €
Kokonaisvarallisuus: 40 000 € > 52 000 €

Vuoden 2023 säästötavoitteet ja eteneminen

Missä mennään

Tällä hetkellä säästöön on saatu kerrytettyä 6 100 €, joka on lähes saman verran, kuin koko viime vuoden säästöt yhteensä. Säästösummaa on kartuttanut ylimääräiset tulot, jotka tulivat eräänlaisesta sijoitustoiminnasta, mutta jota en kuitenkaan muuten ota huomioon sijoitusteni osuudessa.

Sijoitussalkun koko on tällä hetkellä 12 000 €. En ole tänä vuonna siirtänyt varojani kovinkaan paljon sijoituksiin, sillä olen maksimoinut puskurin kasvattamisen. Yhtenä epävirallisena tavoitteenani on ollut saada 10 000 € täyteen, josta 8 000 € olisi puskurin osuus ja ylimenevän osuuden katson sijoituksena, sillä tämä koko summa on tarkoitus siirtää korkoa maksettavalle tilille. Tämä toki auttaa sijoitussalkun kasvattamista, josta saan (lähes) varmaa tuottoa, minkä vuoksi lasken sen osittain sijoitukseksi.

Niin, missäs puskurin suhteen mennään? Tällä hetkellä puskurin koko on 7 500 €. Puskuri olisi tullut täyteen jo aiemmin, mutta otin sieltä rahaa tehdäkseni erään sijoituksen, mitä nyt tässä paikkaillaan puskurissa. Lisäksi puskurin kartuttamista hidastaa kesäajan palkkani, joka lomakuukausilta on pienempi palkattoman vapaan vuoksi, enkä näin ollen saa yhtä paljoa rahaa säästöön. Noh, onneksi elokuun alussa tulee veronpalautukset, jolloin saan puskurin täyteen ja hyvälle alulle myös tuon puuttuvan  2 000 €:n kartuttamisen.

Kokonaisvarallisuus on tällä hetkellä 48 850 €, joka on kasvanut hyvää vauhtia kohti tavoitetta. Laskelmieni mukaan ollaan ihan aikataulussa ja tavoite tulee täyttymään loppuvuoteen mennessä. Laskin, että loppuvuoden ajan tulisi kuukausittain saada nostettua varallisuutta 525 €, jotta tavoite täyttyy, minkä pitäisi olla ihan mahdollinen, jos mitään tramaattista ei tapahtu. Tähän mennessä tämän vuoden ajan kokonaisvarallisuuteni on kasvanut keskimäärin noin 1 380 € kuukaudessa.

Miltä teidän vuoden 2023 säästötavoitteet näyttävät?

Seuraa blogia: Blogit.fi | Instagram | Pinterest

tyo-ja-raha raha puhutaan-rahasta ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *