Kana ja riisi uunissa

Valmistusaika: 40 minuuttia (joista 35 minuuttia uunissa)

Olen kipeänä enkä jaksa miettiä mitä perheelle ruoaksi illalla. Jääkaapin kimppuun siis ja sieltä mitä käteen sattuu osumaan. Paketillinen kanafileitä ja pakastevihanneksia, mitä seuraksi, no vaikka riisiä.

Päätän kokeilla pitkästä aikaa riisin valmistusta uunissa yhdessä kanojen kanssa. 

ruokia 001.JPG

Laitan ensin uunin päälle 200 asteeseen ja levitän vuokaan leivinpaperin. Kaadan vuokaan n. 3dl riisiä. Itse käytän nyt jasmiiniriisiä ja tuo näyttää olevan jotain nopeasti kypsyvääkin. Muuta ei kaapissa ollut. 

Kaadan kulhoon tetran eli 2dl ruokakermaa ja lisään siihen vielä aimo lorauksen vettä hanasta. Maustan nesteen normaalisti käyttämilläni mausteilla, mustapippuri, sormisuola sekä grillimauste. Sitten kaadan nesteen riisien päälle. Niiden tulee peittyä nesteeseen. 

Sen jälkeen kippaan pussillisen Spicy Zanju- kasvissuikaleita (chilli&garlic) riisien päälle. Suikaleissa on aika voimakas tuoksu, koska haistan ne vaikka molemmat sieraimeni ovat täysin tukossa, ihan hyvä juttu kai.

ruokia 003.JPG

Kasvisten päälle levitän kanat, joille ripottelen runsaasti mm. sitruunapippuria. Leikkaan kanojen päälle myös loput tillit, jotka pöydän nurkalla notkuvat. Eihän tilli varsinaisesti kai kanan kanssa oikein kuulu yhteen, mutta kuka välittää. Normaaliin tyyliini tyhjennän myös jääkaappiin jääneen juustoraastepussin vuokaan, ei viitsi roskiinkaan laittaa ja käyttää se tulee ennen kuin homehtuu.

ruokia 004.JPG

Laitan vuoan uuniin 35 minuutiksi. Kurkin sitten välillä miltä näyttää. Voihan vuoan ottaa aiemminkin ulos, jos siltä vaikuttaa. Tai antaa olla pidempään. Itse tykkään, että kasvikset ovat kunnolla kypsyneitä, eivätkä tunnu kovin rouskuvilta valmiina.

ruokia 005.JPG

Hienosti riisit kypsyivät alimmaisina eikä tarvinnut alkaa keittelemään niitä erikseen. Jes!

OSTOSLISTA:

Kanafileet

Spicy Zanju-pakastekasvikset

Jasmiiniriisiä

Ruokakerma 2dl

Mausteita, juustoraastetta

Hyvinvointi Liikunta

Edellisten ruokien jämien hyödyntäminen

Valmistusaika: 5 minuuttia

Koska edellä tehdyistä ruoista on jäänyt jotain kaapin pohjalle lojumaan, päätin tehdä itselleni lounaaksi salaatin. Salaatit ovat helppoja ja keveitä ruokia ja niihin saa kivasti upotettua kaikki jääkaapin ’roskat’.

ruokia 005.JPG

Tällä kertaa hyödynsin viikonlopusta jääneitä nachoja sekä itse tekemiäni lihapullia (joista tuli muuten todella maukkaita).

Perussalaattia, tomaattia ja kurkkua, joita höystin tomaattisella halpissalaatinkastikkeella sekä pilkkomalla joukkoon lihapullia tuomaan proteiinia. Lisämausteeksi murensin päälle myös nachoja, sekä käytin jämät löytämästäni meetvurstipaketista.

ruokia 004.JPG

Oli muuten ihan maistuva salaatti. Suosittelen muutenkin salaatteihin lisukkeeksi ihan perusedamjuustoa kuutioina, meetvurstia tai muuta leikkelemakkaraa suikaleina tai keitettyä kananmunaa siivutettuna. Tosi hyvää ja simppeliä, ja pystyy syömään montakin päivää putkeen esimerkiksi eväänä kun hieman vaihtelee täytettä päivittäin.

Terkuin nimi. ’elin tällä seitsemän viikkoa putkeen’

OSTOSLISTA:

Älä osta mitään, hyödynnä jääkaappisi jämät! Tai

Lehtisalaatti

Kirsikkatomaatti

Kurkku

Nacholastut

Lihapullat, meetvursti

Salaatinkastike

Hyvinvointi Liikunta