Kana ja riisi uunissa
Valmistusaika: 40 minuuttia (joista 35 minuuttia uunissa)
Olen kipeänä enkä jaksa miettiä mitä perheelle ruoaksi illalla. Jääkaapin kimppuun siis ja sieltä mitä käteen sattuu osumaan. Paketillinen kanafileitä ja pakastevihanneksia, mitä seuraksi, no vaikka riisiä.
Päätän kokeilla pitkästä aikaa riisin valmistusta uunissa yhdessä kanojen kanssa.
Laitan ensin uunin päälle 200 asteeseen ja levitän vuokaan leivinpaperin. Kaadan vuokaan n. 3dl riisiä. Itse käytän nyt jasmiiniriisiä ja tuo näyttää olevan jotain nopeasti kypsyvääkin. Muuta ei kaapissa ollut.
Kaadan kulhoon tetran eli 2dl ruokakermaa ja lisään siihen vielä aimo lorauksen vettä hanasta. Maustan nesteen normaalisti käyttämilläni mausteilla, mustapippuri, sormisuola sekä grillimauste. Sitten kaadan nesteen riisien päälle. Niiden tulee peittyä nesteeseen.
Sen jälkeen kippaan pussillisen Spicy Zanju- kasvissuikaleita (chilli&garlic) riisien päälle. Suikaleissa on aika voimakas tuoksu, koska haistan ne vaikka molemmat sieraimeni ovat täysin tukossa, ihan hyvä juttu kai.
Kasvisten päälle levitän kanat, joille ripottelen runsaasti mm. sitruunapippuria. Leikkaan kanojen päälle myös loput tillit, jotka pöydän nurkalla notkuvat. Eihän tilli varsinaisesti kai kanan kanssa oikein kuulu yhteen, mutta kuka välittää. Normaaliin tyyliini tyhjennän myös jääkaappiin jääneen juustoraastepussin vuokaan, ei viitsi roskiinkaan laittaa ja käyttää se tulee ennen kuin homehtuu.
Laitan vuoan uuniin 35 minuutiksi. Kurkin sitten välillä miltä näyttää. Voihan vuoan ottaa aiemminkin ulos, jos siltä vaikuttaa. Tai antaa olla pidempään. Itse tykkään, että kasvikset ovat kunnolla kypsyneitä, eivätkä tunnu kovin rouskuvilta valmiina.
Hienosti riisit kypsyivät alimmaisina eikä tarvinnut alkaa keittelemään niitä erikseen. Jes!
OSTOSLISTA:
Kanafileet
Spicy Zanju-pakastekasvikset
Jasmiiniriisiä
Ruokakerma 2dl
Mausteita, juustoraastetta