Nachot uunissa
Valmistusaika: n. 10 minuuttia + uunissa n. 15 minuuttia
Sunnuntain herkkuateria oli nopea nachot uuniin-hässäkkä. Rakastan tätä ruokaa. Ja se on helppo tehdä, tattadaa!
Ensin paistetaan vaikka nelisensataa grammaa jauhelihaa ja maustetaan se mielellään kaupan valmiilla Tacomix-mausteseoksella, tai oman maun mukaan. Sitten pussillinen nachoja, tai itselle soveltuva määrä, kipataan uunipellille.
Nachojen päälle paistettu jauheliha sekä juustoraastetta reilusti. Tähän päälle voi sitten oman maun mukaan laittaa vaikka mitä. Itse laitoin puolikkaita kirsikkatomaatteja ja viipaloituja turkinpippureita.
Koko hässäkkä laitetaan uuniin 200 asteeseen noin vartiksi. Kannattaa pälyillä uunin luukusta silloin tällöin, ettei herkku vaan pääse palamaan.
Nachot nautitaan tietysti salsakastikkeen kera. Me käytämme usein myös ihan perus sipsidippiä, tällä kertaa Ranch-makua kermaviiliin sekoitettuna. Lautaselle myös salaattia niin ei käy turhan epäterveelliseksi! :)
OSTOSLISTA:
X-tra chilinachopussi
400g jauhelihaa
Tacomix-mausteseos jauhelihaan
pussillinen juustoraastetta (X-tran pizzaraaste on halpaa)
kirsikkatomaatteja
turkinpippureita
dippimaustepussi ja kermaviili
salsakastike