Nauravat nakit ja helppo salaatti
Valmistusaika: 15minuuttia
Minun teki viime kauppareissulla mieli nakkeja, joten niitä tuli ostettua jääkaappiin. Nyt sitten päätin kokatakin niistä jotain, vaikka kyllähän ne onneksi säilyvät pitkään.
Tänään saamme ruoaksi siis nauravia nakkeja. Normaalistihan niiden kanssa tarjoillaan perunamuusia, mutta en kerrassaan jaksanut alkaa vääntämään sellaista vaan tyydyin helppoon ja nopeaan ratkaisuun. Sellaiseen, johon ainekset olivat valmiiksi ostettuina.
Päätin keittää ruusukaaleja. Niihin jää usein hieman kitkerä maku, joten kokeilin tällä kertaa laittaa keitinveteen suolan sijasta sokeria. Se joko auttoi tai sitten ruusukaalit olivat erilaisia. Lisäsin siis keitinveteen kolme reilua teelusikallista hienoa sokeria. Pakastettuja ruusukaaleja keitetään vain kaksi minuuttia, jonka jälkeen joukkoon lisätään 2dl kylmää vettä ja annetaan seistä viitisen minuuttia. Tämän jälkeen kaadoin kaalit siivilän läpi takaisin kattilaan, jossa maustoin ne kunnon lorauksella oliiviöljyä, pienellä lurauksella Flora Culinesse- juoksevaa margariinia, ripottamalla pinnalle reilusti sormisuolaa sekä mustapippuria.
Tällä aikaa uuni oli lämmennyt ja viskasin päistä ristiin leikatut nakit leivinpaperin päälle uunipellille. Paistoin nakkeja uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.
Nakkien ollessa valmiita maustoin nekin ripauksella mustapippuria sekä natriumglutamaattia. Eli tietysti grillimausteella :D.
Nakkien paistumisen aikana tein helpon salaatin. Olen niin helppojen ruokien perään, että käytän mieluummin jopa valmiiksi pilkottua salaattia kuin, että tarttuisin itse aseeseen. No ei kai, ei sentään pilkottua salaattia vaan suosin usein esimerkiksi babypinaattia, joka on pienilehtistä ja siten valmista käytettäväksi ihan sillänsä. Tällä kertaa kaupasta oli tarttunut mukaan Punamangoldia.
Ihan yhtä hyvää kuin banypinaattikin. Laitoin kulhoon ensin mangoldilehdet, joiden päälle ripottelin jääkaapissa olleet mungpavun itujen loput. En ole mikään viherpiipertäjä, mutta olen tykästynyt juurikin näihin mungpavun ituihin, koska ne maistuvat hieman herneelle ja ovat todella terveellisiä. 100g:ssa ituja on 4g proteiinia ja paljon erilaisia kivennäisaineita.
Päätin tyhjentää jääkaapin sisältöä salaattiin, joten viskasin joukkoon sen enempää miettimättä hieman kaikkea. Kirsikkatomaatteja, kurkkua, suolakurkkua ja säilöttyjä turkinpippureita pilkottuna.
Ajatuksena oli pilkkoa vielä suippopaprikaakin joukkoon, mutta koska se oli vielä erittäin tuoreen oloinen, niin päätin jättää sen odottamaan huomista. Koko komeuden päälle laitoin salaattijuustokuutioita, jotka tällä kertaa olivat halpis X-tra merkkisiä. X-tra ei ole suosikkini salaattijuustorintamalla, koska ainakaan meidän jääkaapissamme tuo purkki ei säily hyvänä kuin korkeintaan pari päivää. Jos sitäkään. Juusto menee äkkiä ihmeen limaiseksi, joten ostan tätä vain silloin kun haluan käyttää juustoa reilusti, koska siten purkki tulee tyhjennettyä nopeaan. Paras fetajuusto mielestäni on Patros-merkkinen leikattava fetajuustoköntti. Normaali-, ei kevytversiona.
Ripsuttelin pinnalle kaapin perukoilta löytynyttä siemensekoitusta, jotta lopputulos näyttäisi huipputerveelliseltä ;).
Sellainen oli päivällisemme tänään. Törkynopea, ei juuri hellan edessä valvomista. Eli juuri niin kuin ruoanvalmistukseni haluan :).
KAUPPALISTA;
Nakkipaketti
Punamangoldisalaattipakkaus
Kirsikkatomaattirasia
Kurkku
Mungpavun ituja
Suola- tai etikkakurkkuja
Turkinpippureita
Feta- tai salaattijuustoa
Pakasteruusukaaleja
Öljyä, mausteita, siemeniä tai mitä ikinä salaattiisi haluat