Ranskalaisia ja makkaraa yhdellä ranneliikkeellä

Valmistusaika: n. 30 minuuttia (joista uunissa 20 minuuttia)

Usein päätän tyhjentää pakastinta ja jääkaappia ruoista, jotka ovat siellä jo hetken odottaneet vuoroaan. Nyt löysin pakkasesta paketin grillimakkaraa, jonka mies on ostanut jotain vaellusretkeään varten. Otin sen edellisenä päivänä sulamaan jääkaappiin ja mietiskelin tekeväni siitä makkarakastiketta. Nyt kävi kuitenkin taas niin, että laiskuus vei voiton (ullatuuuus), joten teinkin jotain muuta. Koska pakkasessa oli vielä puoli pussia ranskanperunoita sekä ne loput vihreät pavut, ajattelin hyödyntää nekin.

ruokia 002.JPG

Laitoin uunin taas 200 asteeseen lämpiämään. Sitten levitin pellille puoli pussia ranskalaisia, puoli pussia vihreitä papuja ja vielä tyhjäksi jääneeseen koloon nämä neljä makkaraa. Makkaroiden päälle laitoin hieman juustoraastetta ja pavuille oliiviöljyä.

ruokia 001.JPG

Kun uuni oli lämmin, laitoin pellin sisään 20 minuutiksi. Siinä ajassa ranskalaiset valmistuivat eivätkä makkaratkaan ehtineet kärventyä.

ruokia 006.JPG

Koska tämä on meillä vasta huominen ruoka, jonka tein jo valmiiksi ajoissa, siirsin koko komeuden pelliltä jääkaappiin mahtuvaan vuokaan. Vuoka on hyvä vuorata aina foliolla myös sisäpuolelta, jolloin tiskaamisessa pääsee hieman helpommalla.

Ensin perunat alle ja reilusti mausteita päälle; ne tutut sormisuola, mustapippuri ja grillimauste. Sitten sekoitus. Päälle pavut, joille ripottelin hieman valkopippuria. Päälle herkkumakkarat. Kyllä mies varmaan tykkää kun tällainen satsi odottaa jääkaapissa :).

OSTOSLISTA:

(Kaikki vanhat jääkaapista ja pakastimesta tai)

Paketti grillimakkaraa

Pakasteranskalaisia

Pakastepapuja

Juustoraastetta

Mausteita, öljyä

hyvinvointi liikunta