3 x Säästä rahaa ”huomaamatta” ilman pankkia tai osake/rahastovälittäjää

Seuraavassa kolme ihan todella simppeliä keinoa säästää hieman rahaa syrjään, kuin huomaamatta. Eli ei tietoista sijoittamista tai tallettamista. Ne toki ovat parempia ja tuottoisampia usein, kun sen tekee hajautetusti ja harkiten. Kuitenkin pienempi säästäminen ”kuin vahingossa” on toisinaan paikallaan, esimerkiksi jos haluaa säästää vaikkapa johonkin pienempään hankintaan.

  • Maksa käteisellä ja kerää aina kolikot lompakosta erilliseen purkkiin/lompakkoon säilöön. Ja kun tarpeeksi on mennyt aikaa, voit viedä ne talletusautomaattiin ja tallettaa tilillesi. Ja voilà. Erityisesti 1-2 euron hiluista tulee yllättävänkin nopeasti ihan mukavia summia, kun käyttää ahkerasti käteistä!
  • Veroprosentti tietoisesti korkeammaksi. Palkkakuittia katsoessa tämä ”pakkosäästö” ei varmaan  aina hymyilytä, mutta ai että tuntuu hyvältä saada veronpalautusrahana hieman enemmän, etenkin kun ne nykyään voidaan maksaa jo kesällä, ettei tarvitse jouluun odotella. Korkoeroa tällä ei oikeastaan edes ole, jos vertaisi siihen, että makuuttaisi rahoja jollain pankkien huonohko korkoisella tilillä. Ero on siinä, ettet saa nostettua verona maksettuja rahoja kuten tililtä pystyt siirtelemään. Myös yrityksen (oy) ennakot voi laittaa suuremmiksi: liikaa maksetut ennakot tulevat myös palautuksena takaisin (yhtiölle).
  • Jemmaa suurempia seteleitä eri lompakkoon. On kiva yllätys löytää joskus siivouspäivän yhteydessä tällainen lompakko ja rahaa on käteisenä kuin itsestään.

Edellä mainitut keinot voivat kuulostaa nappikaupalta joidenkin korvaan, mutta itse olen todennut ainakin veroprosentin pitämisen korkealla ihan hyvänä säästönä; joskin tiedän että muitakin säästämisen keinoja olisi kyllä. Itsekin kyllä harjoitan sijoittamista Nordnetissa, enkä sitä lopettaisi. Kuitenkin suuremmat summat saattavat olla sijoitettuna pidempiaikaisesti, vaikka hajautankin tehokkaasti. Ei kuitenkaan aina ole välttämättä järkevää esimerkiksi myydä osakkeita, vaan pitää varoja edelleen siellä säästössä ja kasvamassa.

Olen kuitenkin todennut, että tällainen pienempikin säästäminen on ihan hyvä lisä omaan talouteen. Esimerkiksi edellisen kerran kun vein keräämäni kolikot (tykkään itse maksaa käteisellä), ostin näillä rahoilla pleikkari 4:n itselleni 🙂 Ihan kiva, kun kyseisen summan oli tavallaan kerännyt ”huomaamatta” pikkuhiluista, talletti summan tilille ja kävi Gigantissa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *