Guess Who Is Back!

Kyllä, on tullut aika kaivaa sinivaloa blokkaavat silmälasit kaapista ja laittaa sormet jumppaamaan näppäimistölle. Minä nimittäin aion alkaa jälleen kirjoittamaan tänne blogiin! Blogi oli minulle vielä reilu vuosi sitten todella tärkeä ja postauksia tuli parhaimmillaan ainakin viikottain, ellei muutamakin viikossa. Mutta se niistä menneistä ja keskitytään nykyisyyteen.

Blogi tulee jatkossakin käsittelemään hyvinvointiin, omaan elämään, motivaatioon ja työelämään liittyviä teemoja. Mutta jollain tapaa haluaisin kirjoittaa myös ajankohtaisista aiheista, silläkin uhalla, että ne herättävät usein vilkasta ja mielipiteitä jakavaa keskustelua. Mielestäni kuitenkin ajankohtaiset tapahtumat kuitenkin vaikuttaa myös meihin ja meidän hyvinvointiin. Otetaanpa nyt tämä erittäin paljon tapetilla ollut Sanna Marinin kohu osa (ööö, en edes tiedä monesko kohu/numero tähän pitäisi laittaa, mutta kohuja on ollut paljon).

Tiedän, että toiset ovat sitä mieltä, että pääministerin pitäisi erota, siinä missä toiset pitävät pääministeriä cooleimpana ja samaistuttavampana pääministerinä koskaan. Niin tai näin, osalle yhteiskunnassa on voinut tulla hieman turvaton olo viime päivien kohujen tapahtumien jälkeen. Se jääköön toki jokaiselle päänsisälle harkittavaksi, kuinka tulkitsee kuvamateriaalia, pääministerin tiedotuksia sekä muuta mediaa ja ihmisiä ympärillä. Tämä oli vain esimerkki, että tämänkaltaiset tapahtumat voivat pahimmillaan vaikuttaa turvallisuudentunteeseen, ja sitä kautta myös hyvinvointiin.

Toinen tällainen esimerkki voisi olla tämä kamala Ukrainan sota, joka edelleen on päällä. Silloin kun olen viimeksi kirjoittanut tänne blogiin 2021 kesän alussa, ei olisi todellakaan voinut uskoa, että siitä noin 9 kk päästä syttyisi niin lähelle meitä myös sota. Muistan sodan alkamisen hyvin ja kuinka se vaikutti omaankin hyvinvointiini. Sitä halusi viimeiseen asti kieltää omassa mielessään, ”ettei niin voi tapahtua”, mutta kuitenkin niin todella tapahtui ja se järkytti. En saanut sodan alettua muutamaan ensimmäiseen yöhön oikein nukutuksi, koska tuntui niin pahalta ja se herätti minussa myös pelkoa. Edelleenkin sodan ajatus on hyvin synkkä. Mutta eipä mennä sen syvällisemmin nyt näihin keloihin ainakaan tässä postauksessa.

Siinä oli muutama esimerkki tilanteista, jonka kaltaisia uutisia saatan joskus blogissani nostaa esille. Ympärillämme tapahtuvat asiat vaikuttavat suuresti meihin. Sekä tiedostamatta, että siten, että tiedostamme omat tunteet ja ajatuksemme. Näin se vain on. Tietenkin asia johon voimme vaikuttaa ympäröivän maailman kanssa, on oma suhtautuminen maailmaan ja asioihin. Myös oma maailmankatsomuksemme tietenkin vaikuttaa siihen, miten koemme minkäkin asian ympärillämme.

Mitä mieltä olet, millainen viimeaikainen uutinen on vaikuttanut juuri sinun hyvinvointiisi joko negatiivisesti tai positiivisesti? 🙂

hyvinvointi ajattelin-tanaan hopsoa oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *