5 syytä rakastaa Täydelliset naiset -sarjaa

Täydelliset naiset, täykkärit, pyörii tv:stä uusintana ja joka sunnuntai julkaistaan neljä uutta jaksoa mtv:n palvelussa. Lisäksi koko sarja on katsottavissa Viaplayssa nyt, joten vanhana sarjan katsojana minun oli ostettava Viaplay, koska jäin koukkuun ja 4 jaksoa per sunnuntai -tahti ei riittänyt (heh)..

Täydelliset naisethan pyöri tv-aikana nelosella, muistaakseni aina torstai-iltaisin klo 21. Ekasta tuotantokaudesta on jo yli kymmenen vuotta, joten vaikka sarjan on tuolloin aikanaan katsellut, ei todellakaan muista kaikkea, mitä sarjassa on tapahtunut -etenkään ekoilla kausilla. Menen nyt kaudessa neljä (ja Viaplayn hankin alle 2 viikkoa sitten…).

  1. Sarjan naiset pitävät yhtä. Vaikka heillä saattaa olla riitoja, erimielisyyksiä ja salaisuuksia, lopulta sarjan päähenkilönelikko Bree, Gabrielle, Lynette ja Susan palaavat yhtenäiseksi ystäväpiiriksi. Kaikki naiset ovat täysin eri maailmoista ja omaavat aivan eri elämäntilanteet. Silti he pitävät toistensa puolia, oli tilanne mikä tahansa. Tästä pitäisi naisporukoiden kuin naisporukoiden ottaa mallia.
  2. Sarja on hauskan ironinen. Vapaasuomennos sarjan nimestä Desperate Housewiveshan tarkoittaa epätoivoisia kotirouvia (joten en todellakaan tiedä, miksi sarja on Suomessa kulkenut/suomennettu nimellä Täydelliset naiset). Sarjan naisten elämä päällisin puolin näyttää tosiaan täydelliseltä, mutta jokainen kotirouva elää kulissien takana täysin omaa elämäänsä, joka tekee sarjasta suorastaan herkullisen katsottavan. Juoni menee nopeasti eteenpäin, eikä sarjassa ehdi tulla tylsää kohtaa. Vaikka käsitellyt aiheet, kuten esimerkiksi väkivalta, huumeongelma, syöpä, pettäminen, teiniraskaus ovat aiheina rankkoja, sarjaa piristää loistava huumori ja ironia. Sarja kuitenkin kulminoituu Mary Alicen itsemurhaan, josta koko sarja saa alkunsa. Mary Alicen ääni toimii sarjassa kertojana läpi sarjan.
  3. Intro: oletko kiinnittänyt huomiota, että sarjan introssa on seitsemän maalausta, jotka on elävöitetty. Maalausten ja niiden elävöittämisen tarkoituksena on ollut kuvastaa eri aikakausina naisten kokemaa ahdistusta. Esimerkiksi ensimmäinen maalaus on Lucas Cranachin maalaus Aatamista ja Eevasta. Viimeisenä nähdään Robert Dalen maalaukset onnellisesta/riitelevästä pariskunnasta, jossa lopulta nainen mottaa miestä. Viimeisenä kuvaan astuu sarjan päähenkilöt (Bree, Gabrielle, Lynette ja Susan) ja pitävät omenoita. Omenat lienevät kuvastavan tarinaa Eevasta ja Aatamista, kun omena oli kielletty hedelmä. Sarjan intron maalaukset voivat jäädä huomaamatta, mutta katsoessa seuraavan kerran, ne kannattaa tarkkailla huolellisemmin.
  4. Sarja voitti parhaan komediasarjan Golden Globen vuosina 2005 ja 2006. Kyllä se kertoo jo jotain sarjan viihdyttävyydestä.
  5. Sarjassa pääsee myös itse ”leikkimään salapoliisia”. Kohtalaisen usein sarjassa tapahtuu esimerkiksi murha, tulipalo tai muu traaginen asia. Tällöin yleensä ei heti ole selvillä tekijä (välillä kyllä on). Hetkinä, jolloin tekijä ei ole selvillä, katsojan mielenkiintoa pitää yllä se, että saa arvuutella, kuka on pahis: onko se uusi muuttanut naapuri, vai joku vanhoista asukkaista?

Oletko sinä katsonut kesällä Täykkäreitä tai muistatko sarjaa noin kymmenen vuoden takaa? Kuka oli lemppari kotirouvasi? Omani on ehdottomasti Susan! 🙂

 

Puheenaiheet Leffat ja sarjat Suosittelen Ajattelin tänään
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.