Ensimmäisiä fiiliksiä Helsinkiläisenä

Moikka!

Kirjoittelin aiemmin, että minut on pitänyt kiireisenä uuden työpaikan saaminen ja sen jälkeen muutto. Oikeastaan asiat etenivät niin nopeasti, että kun sain tiedon työpaikasta, muutin 2,5 viikon sisällä tänne Helsinkiin. Ja täällä olen nyt pitänyt majaani lauantaista saakka. Sanon majaa, koska asiat ovat vielä hieman kesken.

Muutin siis Vaasasta Helsinkiin, joten muuttomatkaksi kilometrejä kertyi reippaat 400. Ilmiselvää siis, että muuttolasti täytyy tuollaisella matkalla tuoda kerralla. Lyhyemmän matkan muutot kun voi hoitaa useassakin erässä. Perjantaina muuttokuorma lähti ja yövyin välissä vanhemmillani, ennen kuin lauantaina oli ”the pääpäivä” ja kamat kannettiin uuteen asuntoon.

Koirani kuvaa aika hyvin muuttopäivä 2:n jälkeistä iltaa, kun olin itsekin käymässä nukkumaan.

Luovuin jo Vaasan päässä suuresta osasta huonekaluistani. Käytännössä laitoin ne kiertoon tekemällä paikalliselle Fb-kirppikselle ilmoituksen, jossa kerrottiin, että huonekalut saa tulla hakemaan. Huonekalut olivat jo jokusen vuotta vanhoja, mutta kuitenkin niin siistejä, että ne menivät kiertoon uusiin koteihin -jes! Oli tosi hyvä päätös, koska pahvilaatikoita minulla riitti. Oikeastaan, jos olisin vanhat huonekalut raahannut tänne Helsinkiin, olisi ollut siinä ja siinä mahtuvatko ne mukaan ollenkaan muuttokuorman kanssa ja toinen asia oli niiden kantaminen hissittömön talon 3 krs. Tänne päästyä oli todella oikea päätös antaa huonekalut kiertoon Vaasassa ja hankkia täällä uudet eri liikkeistä kotiinkuljetuksia hyödyntäen. Toki muutaman huonekalun otin mukaani, kuten suhteellisen uuden keittiönpöydän + tuolit, olohuoneen pöydän ja meikkipöydän.

Uusi asuntoni sijaitsee aivan ihanan idyllisellä alueella. Jos alueita vertailee, niin Vaasassa asuin aivan ydinkeskustassa. Nyt asun rauhallisella, metsikköisellä alueella, kuitenkin kohtuullisen matkan päässä Helsingin keskustasta, jonne kulkee hyvin bussit sekä myös juna. Mutta olen todella tyytyväinen tähän! Saan työni puolesta olla tarpeeksi Helsingin keskustan hälinässä, mutta kun tulen kotiin, pääsen hyvien lenkkimaisemien äärelle ja rauhalliselle asuinalueelle. Olen aika fiiliksissä.

Lähialueeni lenkkimaastoa

Uusi sänky minulle tuli tiistaina. Ja voin kertoa, että kolmen yön ilmapatjailun jälkeen se oli aika luksusta nukkua ensimmäinen yö hyvässä sängyssä. Nyt etsin parhaillani asuntoon lisäsäilytystilaa, eli vitriiniä, kirjahyllyä, lipastoja ja tv-tasoa. Tilani ovat kohtalaisen pienet uudessa asunnossa, noin 40 neliön verran. Toisaalta eipä minulla vanhassakaan asunnossa ollut tämän isompia tiloja. Kuitenkin erillinen makuuhuone on. Saunaa ei enää ole, kuten edellisessä asunnossa, mutta en sitä paljoa kaipailekaan. Kaiken kaikkiaan pidän uudesta kodistani. Tässä on hyvä aloittaa työura täällä Helsingissä ja katsoa, minne elämäni minua täältä vie.

Helsingistä pitää lopuksi vielä sanoa se, että olen todella positiivisesti yllättynyt. Vielä vuosi sitten sanoin, että en tule muuttamaan Helsinkiin; se olisi liian kylmä kaupunki minulle. Mutta vielä mitä! Olen näinä ensimmäisinä päivinäni täysin ihastunut; kulkuyhteydet täällä ovat aivan loistavat, asuinalueellani on metsikköä, naapuri tuli minua ensimmäisenä päivänä moikkaamaan ja toivottamaan tervetulleeksi taloon (ei ole ikinä missään käynyt vielä näin!) ja eilen kun tulin koirani kanssa ulkoa, postinjakaja jäi pitämään minulle ovea auki, vaikka matkaa minulla vielä oli ovelle! Olen tähän asti siis kohdannut täällä kaikkea muuta kuin kylmiä ja kiireisiä ihmisiä, mikä jostain syystä oli oletusarvoni.

Päivittelen tänne asunnostani kuvia sitten joskus, kun täällä alkaa olemaan kaikki paremmin reilassa, eli huonekaluja saapunut ja viimeisetkin pahvilaatikot on sitä kautta saatu purettua 🙂 Ja tietenkin hetkistä, kun tutustun uuteen kotikaupunkiini. Fiilis on kuitenkin tosi jees ja muuttostressi alkaa viimeinkin laantua!

Pssst. Olisiko ideoita/vinkkejä, minne täällä Helsingissä voisi mennä/kivoja paikkoja käydä? 🙂

hyvinvointi oma-elama hyva-olo ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *