(kevyempää ja paremman valinnan) Pasta Carbonaraa, kiitos!

 

Jos innostut terveellisistä ja parempien valintojen pastaruuista, ja ehkä olet kokeillutkin jo aiempaa blogista löytyvää reseptiä (proteiinipitoisempaa ja kevyempää) Lasagnea, kiitos!, saatat innostua myös tästä reseptistä. Jatketaan pastalinjalla ja seuraavaksi jaan testaamani pasta carbonaran, jonka voi tehdä myös hieman paremmilla valinnoilla 🙂

Tämä on todella simppeli tehdä, eikä vie aikaa kuin maksimissaan 20-30 minuuttia.

Tarvitset (tästä tulee iso määrä ja useampi ateria):

  • kalkkunaleikkeleitä (laitoin koko paketin 300 g)
  • pastaa (200-250 g)
  • kevyt ruokakermaa (2,5 dl)
  • kananmuna (1 kpl)
  • sipuli ja/tai valkosipulia (1)
  • parmesan-juustoraastetta
  • mustapippuria
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Valmista näin:

  1. Laita pastat kiehumaan ohjeen mukaan
  2. Pilko sipulit (ja valkosipulit) ja kuullota näitä paistinpannulla oliiviöljyssä, kunnes ovat kauniin ruskeita.
  3. Pilko kalkkunaleikkeet pienemmiksi. Lisää sitten pannulle sipuleiden joukkoon.
  4. Kun kalkkunat on saaneet väriä, lisää joukkoon kerma. Anna hautua ja sekoita välillä. Lisää tarvittaessa muutama tilkka vettä.
  5. Riko kananmuna erilliseen lasiin ja sekoita rakenne rikki. Kaada kananmuna pannulle sipulin, kalkkunaleikkeiden ja kerman joukkoon.
  6. Lisää mausteet (oman maun mukaan, mutta esimerkiksi suolaa, mustapippuria). Anna muhia hetki.
  7. Valuta pastan vesi pois ja sekoita pasta kastikkeen kanssa. Päälle parmesan-juustoraastetta.
  8. Tarjoile mieluisan salaatin kera.

Bon appetit!

-Miia

hyvinvointi ruoka-ja-juoma suosittelen oma-elama