Lempeä omenainen uunipuuro + tuunausvinkit erityisruokavalioihin

Oon huomannut, että kun alottaa aamun hieman rauhallisemmin ja syö kunnollisen ja terveellisen aamupalan, päivä usein starttaa jo alkujaan niin mukavasti, että päivästäkin usein tulee hyvä. Ootko samaa mieltä, vai ootko enemmän ilta- kuin aamuihmisiä? 🙂

Ymmärrän toki myös hyvin, että ainakaan joka aamu tällaiseen ei ole mahdollisuutta ja aikaa. Toisinaan, etenkin näin kesäaikaan kun on valoisaa, tykkään laittaa kellon tarkoituksella soimaan hieman aiemmin – ihan vaan siksi, että saan rauhallisemman aamun. Viime aikoina mun aamujen pelastus onkin ollut uunipuurot, jotka on yhtä aikaa lempeä, terveellinen, täyttävä ja yllättävän herkullinen. Ne on mun mielestä kätevä tehdä suoraan eväsrasiaan (uuninkestävään).

Oonkin täällä blogissa jakanut aiemmin reseptin muun muassa Marjaiseen uunipuuroon. Nyt olisi luvassa omenaisempaa uunipuuroreseptiä!

Jos kaapista löytyy kaurahiutaleita, omena ja marjoja (ne pakastimesta löytyvät mustikat kelpaavat vallan hyvin), tämä resepti voi olla sulle. Ja parasta: puuro valmistuu uunissa itsekseen – aikaa jää vaikka rauhalliselle kahvikupilliselle sillä välin!

Yhden hengen resepti, Omenainen uunipuuro

Tarvitset:

  • 1 dl kaurahiutaleita

  • 1 dl kaurajuomaa

  • 1 kananmuna

  • puolikas-1 omena (pieninä kuutioina tai raastettuna)

  • ½ dl marjoja (esim. mustikat, vadelmat, puolukat – käyvät jäisinä!)

  • ½ tl kanelia

  • (ripaus suolaa ja/tai hunajaa makuun)

Päälle tarjoiluun:

  • Halutessaan esimerkiksi vaniljamaitorahkaa, marjoja ja/tai pähkinöitä

Valmistusohje:

  • Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

  • Sekoita kaikki ainekset (kaurahiutaleet, kaurajuoma, kananmuna, omena, marjat, mausteet) kulhossa. Kaada seos uuninkestävään eväsrasiaan tai pieneen vuokaan.

  • Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes puuro on hyytynyt ja pinta saanut vähän väriä.

  • Anna jäähtyä hieman, lisää halutessasi päälle esimerkiksi vaniljarahkaa ja nauti.

Vinkki:

Voit tehdä samalla vaikka kaksi annosta – yksi heti syötäväksi ja toinen seuraavaksi päiväksi. Tämä on täydellinen myös pieneen välipalahetkeen.

Tuunausvinkit erityisruokavalioihin:

  • Gluteeniton: Käytä gluteenittomia kaurahiutaleita
  • Munaton: Korvaa kananmuna esim. 1 rkl chiansiemeniä + 3 rkl vettä (anna turvota 5–10 min).
  • Maidoton: Voit laittaa päälle tarjoiluun esim. soijarahkaa tai kaurajugurttia.
  • Vegaaninen: Tee sekä munaton että maidoton versio (esim. chia-kananmuna + kaurajuoma + vegaaninen rahka). Makeuta vaahterasiirapilla tai banaanilla.

Tällaiset miniversiot on mun arjen ja viikonloppujen pelastus. Rentoja ja lempeitä kesäaamuja just sulle 🌞

hyvinvointi ruoka-ja-juoma suosittelen hyva-olo
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.