Ongelmaan ei ole koskaan lopullista vastausta

Ongelma on illuusio, jonka mieli luo. Lopulta kaikki ongelmat ovat kiinni ihmismielestä. Yhteiskunnan ongelmat ovat erilaisia riippuen siitä, kuka ajattelee ja mitkä ovat hänelle ongelmia, mitkä taas eivät. Tästähän politiikkakin käy keskustelua: eri mielipiteistä eri ongelmien suhteen. Osa on samaa mieltä, osa taas eri mieltä.

Eri ongelmat (täsmennetään tässä kohtaa, etten tarkoita nyt henkisiä tai vastaavia ongelmia, vaan ratkottavia asioita, jotka ovat ongelmallisia) henkilökohtaisesti tuntuvat yleensä suuremmilta, koska ne tuntuvat meissä itsessämme sisällä. Toki voimme ratkoa ongelmia yhdessä ystävien kanssa tai kysyä neuvoa meitä kokeneemmilta, mutta henkilökohtaisen ongelman lopulta ratkomme yleensä itse.

Ongelmia ei aina kannata yrittää ratkoa rationaalisesti ajateltuna. Koko olemassa olomme on vähän kuin taikaa tässä maailmankaikkeudessa. Ongelman järkiperäisen ratkaisun sijaan kannattaa kuunnella sisintä ääntään siitä, miltä tällä hetkellä tuntuu. Jos ei olisi huomista, miten haluaisin nyt ratkaista asian. Tietenkin tässä pitää olla kuitenkin sen verran mukana järkeä, eikä tällä intuitiolla jättää esimerkiksi lainaansa lyhentämättä ”koska tänään ei tunnu siltä”. Mutta yleensä kun lopetamme liiallisen ajattelun ja asian vatvomisen,ongelma saattaa ratketa tällä.

Saatamme nimittäin ongelman esiintyessä luoda, ehkä tiedostamattamme, lisää ongelmia. Lisäksi ongelmaan ei yleensä ole yhtä ainoaa totuutta, vaan vaihtoehtoja voi olla useita. Saatamme stressata itseämme aivan turhaan luomalla ongelman yhteyteen lisää ongelmia. Keskity tähän hetkeen, ei siihen, mitä viikon päästä on tulossa.

hyvinvointi ajattelin-tanaan hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *