Opettele kuuntelemaan sydämesi ääntä

Olen aina ollut todella huono tekemään päätöksiä. Käyn läpi päässäni mahdolliset vaihtoehdot useaan kertaan ja koitan valita tilanteeseen sopivimman. Haastavuus tulee yleensä juuri siitä, että miettii seurauksia ja tekee päätöksensä sen perusteella, mitkä jatkoseuraukset päätöksen jälkeen syntyvät. On toki hyvä olla henkilö, joka punnitsee asioita, ennen kuin tekee, mutta toisinaan päätöksen teon vaikeus on todella rasittava piirre.

Olenkin opetellut kuuntelemaan oman sydämen ääntä. Kun täytyy tehdä ratkaisu, tukeutuu helposti läheisiinsä, ja se on ihan ok. On kuitenkin lopulta tunnistettava oma sisin, sydämensä ääni, jotta voi toimia täysin omalla sydämellään.

Oma sydämen ääni kertoo meille, mikä on parhaaksi. Seuraavassa olen listannut kolme kohtaa, miten voit oppia kuuntelemaan omaa sydämen ääntäsi:

  1. Anna tunteiden tulla. Sano tunteille, että ”tervetuloa” ja päästä ne sisälle sellaisina kuin ne on, olivat ne mitä tahansa tunteita: iloa, stressiä, ahdistusta, pelkoa, kiitollisuutta… Samalla oppii käsittelemään omia tunteitaan ja ajatuksiaan, kun antaa niiden tulla, eikä estele niitä. Tunteet ovat luonnollinen asia.
  2. Pysähdy joka päivä. Toistan itse tätä päivittäin itselleni ”pysähdy nyt hetkeksi”. Pysähtymisen ei tarvitse olla pitkä, idea on siinä että et ajattele juuri mitään. Olet vain omassa luonnollisessa olemuksessasi. Omia suosikkejani on maata kotini lattialla ja olla pysähtynyt. Voit myös esimerkiksi lähteä kävelemään luontoon.
  3. Kuuntele sydämesi ääntä, aidosti. Sydämen ääni ja järki eivät kulje aina käsi kädessä, joten keskity kuuntelemaan sitä, mitä sydämesi viestii ja tuntee (älä kuitenkaan tyhmän rohkeasti 😉 ). Sydämen ääni ei aina kerro mieluisia asioita tai suuntaviivoja elämään, jolloin rationaaliset ihmiset alkavatkin kuuntelemaan pelkästään järkeä, ja unohtavat kokonaan seurata sydämensä ääntä.

Pysähdytkö sinä elämässäsi ja keskityt vain olemiseen?

hyvinvointi ajattelin-tanaan hyva-olo mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *