Pyhäpäivän pohdintoja: Työnantajia voi nyt arvioida julkisesti netissä

Tänään pyhäpäivän pohdinnoissa pohditaan seuraavaa aihetta, josta uutisoitiin 9.5.2019 Kauppalehdessä. Juttu kertoo siitä, että nyt on mahdollista arvioda työnantajia julkisesti verkossa Tunto -palvelussa. Tarkoituksena on luoda työelämästä läpinäkyvämpää. Seuraavassa otsikko ja linkki juttuun:

Lähde: Kauppalehti

Tunto-palvelu herätti minussa suurta mielenkiintoa, ensimmäinen ajatukseni oli ihan positiivinen: yhdestä paikasta pystyy hakemaan työpaikan ja saamaan arvion työpaikasta. Toisena ajatuksena heräsi, että näitä arvosteluja tekee varmasti suurimmaksi osaksi sellaiset ihmiset, kenen työsuhde yritykseen on päättynyt. Mahdollisesti jotain on hampaankolossa tai muuta. Kaikki arvostelut eivät välttämättä ole kirjoitettu rauhallisessa mielentilassa, joten omassa mielessä täytyy itse tehdä arviota siitä, voiko kaikkiin arvosteluihin luottaa. Yrityksestä kyllä voi paljon kertoa se, mikäli samankaltaisia arvosteluja on paljon samankaltaisia.

Selailin muutamia yrityksiä, joissa itse olin työskennellyt. Kieltämättä, arvostelut osuivat aika hyvin yksiin sen suhteen, mitä itse ajattelen yrityksestä ja millaisena koin siellä työskentelyn. En itse tällä kertaa lähtenyt arvostelemaan, mutta miksipäs ei omaa arvosteluaan voisi kirjoittaa.

Tästä eteenpäin, kun itse hakee työpaikkaa, kieltämättä tämä Tunto -palvelu tulee osaksi työnhaku prosessiani. Kannattaa sielä mielestäni käydä arvostelut kurkkaamassa ja tehdä niistä itse yhteenvetoa. Jos samanlaisia arvosteluja on paljon, voidaan arvioita yrityksestä pitää melko luotettavana.

Omasta mielestäni Tunto -palvelu on siis hyvä. Samalla toivon, että täysin epäasiallisia arvosteluja on mahdollisuus suodattaa pois (yritysten). Rakentava kritiikki on kuitenkin pelkästään hyvä olla ja yritys itsekin voi näistä oppia, mikäli sellaisia tulee. Näen, että tällaisessa työpaikkojen läpinäkyväksi tekemisessä voittavat kaikki: työntekijä ja työnantaja. Kai me jokainen haluamme, että työyhteisöissä olisi mahdollisimman hyvä olla. Mitä ajatuksia teissä herättää tällainen palvelu?

Ps. Muumimuki arvonnan voittaja (SARITA_88) on arvottu ja häneen oltu sähköpostitse yhteydessä. Kiitos kaikille osallistujille <3

puheenaiheet ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *