Sovellusvinkki säännölliseen syömiseen

Moikka!

Löysin muutama päivä sitten kaverini vinkin avulla aivan loistavan sovelluksen seurata omaa syömistään ja siksi haluan kirjoittaa siitä muutaman sanaisen tännekin. Olen ollut aina ”jojo-laihduttaja”, eli laihdun ja lihon (eli ei hyvä). Olenkin nyt päättänyt, etten söisi kausittain tietoisesti paremmin ja sitten taas kausittain huonommin. Koska se, että joskus repsahtaa ruokavalionsa suhteen, ei ole maailmanloppu: on mielestäni täysin typerä ajatella (ainakin jos on minunlainen herkuttelija), että repsahduksen jälkeen ei ole millään mitään väliä ja voi syödä vaan lisää huonosti.

Ei, jos repsahtaa, niin tulee ajatella, että nyt kävi näin ja söin sen pizzan, mutta iltapalaksi otan vain salaattia ja jatkan tästä normaalilla paremmalla ruokavaliollani, johon pääsääntöisesti olen tottunut. Näin repsahdukset välillä ovat enemmän kuin sallittuja, koska elämän ei pidä olla pelkkää kanasalaattia.

Niinpä haluan syödä mahdollisimman normaalisti, kuitenkin siten, ettei tule tällaisia överi pizzailtoja toistuvasti. Ja erityisesti kiinnittää huomiota syömisen tasaisuuteen: aamupala, välipala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Tätä olen joutunut oikein opettelemaan, koska helposti olen skipannut aamupalan ja välipalan. Ja näistä skippailuista johtuen, ymmärrän nyt, on tullut iltaisin sitten vedettyä övereitä.

Mutta olen löytänyt tähän loistavan sovelluksen: See how you eat (SHYE); löytyy ainakin appstoresta.

 

Ruokavaliolla on todella merkitystä elämäämme. Pelkästään se, että olen noudattanut näitä kuutta ruokailu ajankohtaa, mistä sovellus muistuttaa (voit itse asettaa ajat, milloin sovellus pyytää sinua syömään kunkin kohdan), on tuonut jo energiaa eri tavalla. Ja napsiminen on jäänyt! Olin varma sovellusta aloittaessani, että kuvaan vain ”hyvät ruuat” ja jätän välistä napostelemiseni -sellainen olen ollut jos olen pitänyt esimerkiksi ruokapäiväkirjaa -osa jää merkkaamatta.

Jostain syystä tämän applikaation kanssa en ole fuskannut. Annosten kuvaaminen appiin on tavallaan jopa mukavaa ja tuo ainakin minulle eri tavalla motivaatiota, kun konkreettisesti näen syömiseni. Enkä kirjoita niitä.

Onko teillä kokemuksia kyseisestä tai vastaavanlaisista applikaatiosta? Mikä on saanut sinut syömään säännöllisemmin tai paremmin?

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *