Tavoitteista; kuinka päästä niihin?

Meistä jokainen asettaa tavoitteita. Tavoitteita asetetaan niin yksityiselämässä kuin työelämässäkin. Tavoitteena voi olla tietty tulomäärä /kk tai vuosi. Työelämässä tietty määrä asiakkaita, myynti kappaleittain tai euroittain, yrityksen tai oman henkilökohtaisen somen seuraaja ja/tai kävijämäärät, aika jossa työt tulee saada hoidettua (deadline) tai työpäivän pituus jne.

Tavoitteisiin pääseminen on mahdotonta, jos emme tiedä ja tunnista, mitä niihin pääseminen vaatii. Lisäksi työssä voi tulla motivaatiopula, jos asetettuihin tavoitteisiin ei päästä. Työelämässä on valmiiksi asetettu tavoitteet, mutta valitettavan harvoilla työnantajilla on resursseja tai aikaa antaa avaimia tavoitteiden pääsemiseen. Olenkin aiemmin tässä blogissa kirjoittanut siitä, että liian usein näkee tilanteita, joissa asetetut tavoitteet ovat ristiriidassa keskenään (esim. pitäisi olla tietyn tasoinen tehokkuudessa ja samalla saada myytyä tiettyä taso -> myynti vaatii kuitenkin oman aikansa, jolloin tehokkuus kärsii. Toisaalta jos haluaa olla tehokas, ei ehdi myymään samalla tavalla, jolloin myynti kärsii).

Kannattaa miettiä sitä, kauanko esimerkiksi asiakkaiden hankinta veisi aikaa; montako työtuntia siihen kuluisi ja mitä se vaatisi: mikä olisi se porkkana (ja millainen aika tähän porkkaanaan vaadittaisiin?), jolla potentiaalisen asiakkaan saisi asiakkaaksi? Porkkana voi olla esimerkiksi tässä tilanteessa se, että potentiaalinen asiakas luottaa sinuun. Tai sinulla on tarjota jotain, mitä muilla ei ole.

Tai jos haluat esimerkiksi sosiaaliseen mediaasi tietyn määrän seuraajia, niin mikä aika sinulla tulee, jotta olet pystynyt luomaan mielenkiintoista sisältöä; kuvia, tekstiä, henkilöbrändiäsi, you name it, jotta sinua seurattaisiin.

Kun tiedostamme tarkemmin, mitä jokin asia meiltä vaatii, ajallisesti ja mitkä haasteet tai jopa pelot meidän täytyy kohdata, on tavoitteisiin pääseminen helpompaa. Montako työtuntia minun tulee käyttää uuden potentiaalisen asiakkaan saamiseen, montako somejulkaisua tehdä jotta saan haluamani määrän seuraajia jne. Kun on selvillä, mitä tavoite vaatii, on siihen myös helpompi uskoa ja näin omaan asetettuun tavoitteeseen todennäköisempää ja mahdollista myös päästä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *