Huomenna lähtö lihavuusleikkaukseen

Hui, huomenna lähtö lihavuusleikkaukseen Tallinnaan. Toisaalta jännittää, mutta toisaalta on aika rauhallinen olo. Ehkä on vähän jopa epätodellinen olo, ettei oikein tajua, että se on nyt kynnyksellä. Kävin tänään vaa’alla ja vaaka näytti 102,9 kg, olen siis laihtunut kahden viikon ENE-dieetillä tähän asti 3,8 kg, joka on lähellä sitä, mitä toivoinkin tiputuksen määräksi. Neljä kiloa oli toiveena ja sehän on periaatteessa vielä mahdollista, sillä huomenna on vielä yksi punnitus ennen leikkausta. Leikkauksen jälkeen aion punnita sitten vain kerran viikossa eli leikkauksen jälkeen ensimmäinen punnitus on seuraavan viikon maanantaina. Maanantaina on hyvä punnituspäivä, sillä viikon ensimmäisenä päivänä tuntuu loogiselta punnita.

Sain laukunkin jo pakattua ja vaikka kuinka koitin pakata kevyesti, niin yllättävän paljon painoa laukulle tuli. Onneksi se on vetolaukku, joten sitä ei tarvitse nostella, kun lähden sairaalalta kotiin. Otin mukaan kirjan, jota saatan lukea menomatkalla laivalla sekä huomenna hotellilla ennen nukkumaanmenoa. En usko, että leikkauksen jälkeen pystyn keskittymään kirjaan, sillä kivut estävät keskittymisen. Laukusta löytyy myös perushygieniatuotteet eli dödö, hammasharja ja -tahna sekä hiusharja, otin myös intiimipyyhkeitä ja hiuslenkkejä. Vaatepuolelta otin sukkia ja alushousuja, vanhat äitiyshousuni (joissa vatsan kohta löysä), villatakin sekä paidan. Mennessä minulla on päällä mekko ja leggarit ja ajattelin, että voisin tarvittaessa käyttää samaa mekkoa kotiintullessakin, jos se vaan on siisti. Olen kuitenkin reissussa vain pari yötä. Luotan vahvasti siihen, että jos 90% leikatuista pääsee jo seuraavana päivänä kotiin, olen yksi heistä ja tulen kotiin torstaina. Torstaina pitää vielä käydä lääkärissä 50 kilometrin päässä, koska työterveyslääkäri ei toimi omalla kotipaikkakunnallani ja sen jälkeen voinkin sitten keskittyä toipumiseen ja uusiin päivärutiineihin.

Huomenna lähtö lihavuusleikkaukseen
Kuva: Pixabay

Piparintuoksuinen koti

Tässä odotellessa olemme laittaneet kotia hieman joulukuntoon. Kausivaloja terassille ja kuistille, kausivaloja kotiin sisälle eri puolille, kyntteliköt ikkunoilla. Ostin olohuoneeseen hennon vaaleanpunaiset, läpikuultavat verhot, joiden taakse laitoin laitoin sellaiset roikkuvat valot ja lopputuloksena valoverhot. Leivoimme lapsen kanssa pipareita ja koitan koota vielä jonkinlaisen piparitalon tänään. Koko koti tuoksui ihanan jouluiselle ja tuli hyvä joulufiilis. Askartelimme lapsen kanssa tonttuja ikkunaan laitettavaksi ja ostin kaupasta sellaista lumisuihketta, jota voi suihkutella tonttujen viereen ikkunaan.

En pääse kirjoittelemaan tänne Tallinnan matkani aikana, mutta lupaan tulla kertomaan tänne heti tarinaa, kun pääsen jälleen koneen äärelle. En ota konetta Tallinnaan mukaan ja kännykällä ei ole kovinkaan kiva kirjoittaa blogia.

Huomenna lähtö lihavuusleikkaukseen. Pitäkää minulle peukkua, että kaikki menee hyvin!

hyvinvointi hyva-olo terveys oma-elama
Kommentit (2)
  1. Peukkua ja pikaista toipumista onnistuneen leikkauksen päälle 😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *