break the habit

happy.jpg

Vetovoiman lain mukaan vedät puoleesi ihmisiä, jotka ovat samankaltaisia kun sinä itse. Ihmisiä, jotka ajattelevat ja käyttäytyvät kuten sinä. Juuri siksi haluan päästä irti valittamisesta, josta on vuosien varrella tullut huono tapa. Se vaihtelee sykleittäin – välillä valitan vähemmän, välillä taas melkein kaikeista… mutta täysin en ole vielä onnistunut pääsemään eroon tästä ärsyttävästä ja täysin turhasta tavasta.

Olen huomannut, että valittaminen on monelle oiva keino pitää keskustelua yllä. Tuntuu siltä, että mikään ei yhdistä ihmisiä yhtä hyvin, kun sama vihan kohde. Se on ihan ymmärrettävää, että tulee paremmin toimeen sellaisen ihmisen kanssa, jonka tunteisiin osaa samaistua. Mutta miksei kyse voisi olla useammin niistä positiivisista tunteista? Miksei me yritetä löytää yhteisiä kiinnostuksen, eikä inhon, kohteita?

IMG_8995.jpg

On helppo valittaa huonosto säästä, myöhästyneestä bussista tai rankasta työpäivästä. Mutta uskokaa pois, on yhtä helppo kertoa mukavasta myyjästä, kivasta lounaspaikasta tai fiilistellä lähestyvää kevättä. 

En tehnyt mitään varsinaista uudenvuodenlupausta, mutta haluan tänä vuonna panostaa entistä enemmän hyvinvointiin – niin fyysiseen, kun henkiseenkin, ja aloitan myös tästä: lupaan valittaa vähemmän.

Parhaimmassa tapauksessa valitan vain silloin, kun siihen on oikeasti painava syy. Ja siinä tapauksessa valittamisesta voidaankin puhua vain faktojen ääneen lausumisena.

Kuuluuko valittaminen myös sinun huonoihin tapoihin? Entäs onko sinulla muita huonoja tapoja, joista haluat päästä vihdoin ja viimein eroon?

IMG_8991.jpg

Kuvat: Saranda

LUE MYÖS:

tylsä keskinkertaisuus

heikko vai herkkä

i’ve got a thing for genuine people

YOUTUBE / INSTAGRAM / FACEBOOK

 

Kommentit (5)
  1. Ihana tämä blogisi, miten en ole aiemmin löytänyt tänne! <3

  2. Näin juuri. Kukapa käy esim. oman pomonsa luona kertomassa, että hei, mulla menee kivasti mites sulla? Yleensä kun siellä pomon luona käydään niin on jokin ”ongelma” tai oikeesti jokin asia. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *