Kesäpäivä crosstraining-salilla
Varmasti 98 prosenttia suomalaisista on ollut tänään biitsillä, terassilla, pihalla tai muualla grillaamassa itseään tai makkaraa. Minä ja parikymmentä muuta hullua olimme Larussa ravintoluennolla ja crosstraining-treeneissä. Kiitos Veto, kiitos ehtoisat ja energiset emännät Saara ja Nata. Hiki tuli ja reidet on huomenna pelkkää maitohappoa.
Meistä lilyläisistä mukana olivat myös Pumpuin Lotta ja Vilma P. Kannattaa kurkata myös muiden mimmien blogit, siellä on varmasti syvällisempiä katsauksia päivän antiin tarjolla.
Ravintoluennon piti Sami Sundvik. Sundvikin reteä ruokailuopastus oli aika pitkälti samoilla linjoilla meidän Natural bootcamp -valmentajan, Jukka Harjun, oppien kanssa. Ei täysin sama, ettei vaan menisi liian helpoksi. Sundvik kiteytti, että suurin osa suomalaisista syö liikaa kotimaisia viljoja ja maitotuotteita ja liian vähän laadukkaita rasvoja ja proteiineja. Erityisesti gluteiinipitoisten viljojen pois jättämisen puolesta mies puhui vahvasti. Einekset ja soija, ehdottomasti nou nou. Laadukkaina proteiineina hän piti esimerkiksi luomulaatuista naudanlihaa, luomumunia, heraproteiinia ja katkarapuja. Hyviä rasvoja puolestaan saa muun muassa avokadosta, pähkinöistä, manteleista ja kookosöljystä. Luennolla puhuttiin myös nesteytyksestä, suolasta ja lisäravinteista. Minulle uutena tietona tuli se, että valtaosalla suomalaisista on yliherkkyyksiä ruoka-aineille. Ja että ne voi testata itse kotona ostamalla testin täältä. Onko kukaan teistä kokeillut?
Crosstraining-sessiossa meitä koutsasivat Vedon oivat miesvalkut. Ensin opeteltiin tekniikkaa ja sitten hikoiltiin. Tämä oli mulle eka tutustuminen cross-alkuisten -fit tai -training-juttujen maailmaan. Ne ovat siis jotakuinkin sama asia, crossfit on Reebokin konseptoima ja crosstraining-sana on vapaammin käytössä 🙂 Minulla oli ennakkokäsitys, että näissä hommissa tehdään enemmän voimalla ja sinnillä kuin tekniikalla, mutta olin onneksi väärässä. Ainakin nämä treenit tehtiin huolella ja valmentajat kävivät tsekkaamassa kaikkien suoritustekniikat siinä opetteluvaiheessa. Mulle uusia liikkeitä olivat etukyykky ja voimapallon viskely. Etukyykyn tekniikkatreenit kännykkäräpsykuvassa, kiitti Lotta. Kamera oli viikonloppureissulla metsästystalkoissa. Uskon, että Saaralla ja Natalla tulee olemaan lisää raskauttavaa kuvamatskua treeneistä ja koko päivästä muutenkin.
Lopuksi saimme daamien haalimat kiitospussukat, joista löytyi muun muassa luennollakin suositeltua ja vaikka kuinka monesta blogista bongattua kookosöljyä. Ehkä mäkin sitten testaan. Vaikka just nyt naurattaakin – uunissa on raparperipiirakka ja söin äsken kipollisen edamame-papuja, join piimäpohjaisen smoothien ja kohta aion pyöräyttää itusalaattia ja muita korealaisia herkkuja Pöytä koreaksi -blogin ohjeilla. No, mun ravintofilosofia on muutenkin sellainen syö ja juo sitä, mikä maistuu ja tuntuu hyvältä -tyyppinen. On ilo, että olen tässä vuosien myötä oppinut aika hyvin kuulostelemaan kroppaani, eli periaatteessa ainakin tiedän, mikä toimii ja mikä ei.
Ja sitten pääasia, eli mitä tykkäsin crosstrainingista? Tykkäsin, oli hikistä ja rankkaa hommaa. Rankkuutta voi säätää painoja nostamalla tai laskemalla eikä kukaan tullut rääkymään korvaan, vaikka välillä hiukan hengittikin pumpin välissä. Suosittelen tyypeille, jotka tykkäävät salityyppisestä treenistä, mutta viihtyvät porukassa ja tarvitsevat valmiin ohjelman ja valmentajan psyykkausta / opastusta. Itse olen tällä hetkellä enemmän innostunut erilaisista temppuiluista ja hauskanpidosta sen verran, että tästä ei tullut mun uutta harrastusta – ainakaan tähän hetkeen. Mutta jos joku teistä lukijoista haluaa kokeilla, niin voin tuota Vetoa tämän päivän perusteella suositella. Vetolaiset järkkäävät myös ilmaiset keskiviikkotreenit Larun uimarannalla klo 18 alkaen. Sinne! Sinne mä saatan kyllä kanssa joku ilta töiden jälkeen eksyä.
________________
I tested crosstraining and kinda liked it. Was more technique-oriented than I thought, which is good. It won’t be my new hobby at least at this moment, though.