Viikon video: Missy Elliott – I’m Better

Maailma tuntuu yhtäkkiä muuttuneen monella tavalla aika pelottavaksi paikaksi, ja esimerkiksi Yhdysvaltojen ja Venäjän politiikkaa seuratessa lähinnä itkettää. Siksi just nyt onkin tilausta jollekin värikkäälle ja piristävälle, jollekin sellaiselle mikä suorastaan pakottaa tanssimaan keittiössä peba heiluen. Ja kiitos jumalan hip hop -legenda Missy Elliottin, tänään tarjolla on juuri sitä: Elliottin uusi biisi I’m Better (ft. Lamb), joka on tämän ensimmäinen uusi biisi pariin vuoteen. Vaikka tämä uusi saundi onkin huomattavasti aiempaa minimalistisempaa, svengaa biisi yhtä tykisti kuin kaikki artistin aiemmatkin. Lisäbonuksena I’m Better -musavideo on täyttä silmäkarkkia, kaikki tanssimuuvit sellaisia jotka haluaa opetella itse, ja Missy jälleen kerran niin kerta kaikkisen täydellisen näköinen, että tästä tuli välittömästi tyyli-idolini tälle vuodelle.

Saundin lisäksi kappaleessa on myös kovaa sisältöä, sillä biisin lyriikat voi tulkita inspiroivaksi tarinaksi itsevarmuudesta. Meistä moni voisi ottaa oppia Missyn häpeilemättömästä tavasta hehkuttaa itseään. Minä ainakin pidän nämä lainit mielessäni ja kanavoin sisäistä Missyäni ensin kerralla työhakemusta kirjoittaessani.

Man I’m 3000, I’m André

Yo Missy talk big, I’m so grande

Bruce Lee on the beat, I don’t compete with none of these geeks

I just rant like I’m Kanye

Useamman vuosikymmenen ajan uraa tehnyt Missy Elliott on monille nimenomaan Se Feministi hip hopin maailmassa, onhan tämä omalla toiminnallaan ja silkalla olemassaolollaan raivannut tietä muun muassa Beyoncén kaltaisille artisteille, heidän menestykselleen ja feminismille miesten hallitsemassa musiikkimaailmassa. Lisäksi Elliott on kertonut avoimesti esimerkiksi siitä, miten hänen painoaan ja ihonväriään pidettiin uran pysäyttävinä esteinä, mutta hän löi itsensä läpi kaikesta huolimatta ja on esimerkillään rohkaissut myös muita naisia olemaan omia itsejään. Musiikillisen idolin lisäksi Missy onkin yksi suurimmista body positivity -idoleista monille perinteisten kauneusihanteiden malleihin mahtumattomille ihmisille.

Jos siis kaipaat vähän ääntä ja elämää viikonloppuusi, tutustu Elliottin biisien feministisiin teemoihin esimerkiksi tämän Bustlen artikkelin kautta ja kuuntele myös kaikki jutussa mainitut biisit. Nupit kaakkoon!

Brand new flow when I rap

DJ, bring that back

You ain’t ever heard a track like that
 

Jos kaipaat lisää piristystä päivääsi, tutustu viikon video -juttusarjaan.aloita vaikka näistä:Macy Grayn vibraattorilauluFeministinen piraattihoilotusBlack Widow: Age of Me

Kommentit (2)
  1. Vieläkö naurattaa
    30.1.2017, 20:37

    Muistatko kun kerroin sinulle joskus viime vuonna, että Trump tullaan valitsemaan pressaksi ja että sitten Trump laittaa feministit kuriin?

    1. Yhyy, joo kyllä nyt ovat feministit niin kurissa ja järjestyksessä ettei mitään. Olemme kaikki luovuttaneet, menossa ensi viikolla naimisiin ja sitten tehdään vaan loppuelämä aviomiehelle ruokaa.

      Dream on, sucker.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *