Vuoden raivarit 2017

No Sex and the City

Viime vuoden luetuimpien postausten tapaan myös tänä vuonna blogin suosituimmista teksteistä valtaosa on niitä, jotka ovat syntyneet kun olen kilahtanut jollekin ajankohtaiselle asialle ja sitten paukuttanut raivoni näppäimistön kautta ruudulle. Jos siis missasit jonkun näistä vuoden raivareista tai haluat kohottaa verenpainettasi lukemalla ne uudelleen, tässä listattuna blogin kuluneen vuoden top kymppi:

1. Nainen ei voi olla huippukokki, koska lapsi pitää hakea päiväkodista

Tämän tekstin kärkipaikka ei varsinaisesti yllättänyt, koska onhan se nyt siis ihan valtava mysteeri, että kuka noutaa lapsen dagiksesta, jos lapsen mutsi on töissä. Mutta tästäkin sekoilusta löytyi onneksi hopeareunus: nykyään aina kun epäonnistun jossakin asiassa, muistutan itseäni, että no mut kun tässä tulee mukaan nää fysiikan lait. Ja heti on paljon parempi olo!

2. Miksi naisen pitäisi hävetä hänestä salaa kuvattua seksivideota

Niin, miksi ihmeessä? Vaikka kuinka pohdin, en vieläkään keksi siihen yhtään syytä. Jostain syystä maailmamme on kuitenkin sillä tavalla viturallaan, että näin on, ja siksi Axl Smith suunnitteli nöyryyttävänsä salakuvauksen uhriksi joutuneita naisia kuvamateriaalillaan. Keissi havainnollistaa hyvin sitä seksuaalisen naisen stigmaa, josta kirjoitan aina vaan, koska on se nyt saatana ettei siitä ole vieläkään päästy eroon.

PS. Axl Smith, oot ehdottomasti vuoden paskin jätkä 2017.

3. Mies käy treffeillä ameeban kanssa ja kirjoittaa siitä lehteen

Välillä en kestä Hesarin kolumnit ilman beer. Mutta luonnollisesti odotan miehen kiikuttavan minulle sen kolumnin kyytipojaksi kaipaamani oluen kauniisti käteen, koska kuten tämän postauksen aiheena ollut kolumnisti tietää, naiset odottavat miehen hoitavan aina kaiken. FAKTAA, KYÖSTI.

4. Entä jos lapset kaduttavat?

Tämä on siitä harvinainen aihe, että teksti ei alkuaan raivareista vaan ihan päinvastaisesta – innostuin nimittäin kehumaan lehtijuttua, jossa perheellistymistä käsiteltiin varsin kontroversiaalisesta näkökulmasta. Vanhemmuudesta tulee keskustella rehellisesti, samoin kuin siitä, että se ei sovi kaikille. On aika murtaa äitimyytti!

5. Seksiä haluaville naisille käy aina huonosti

Ja taas naisia syyllistetään seksistä! Laura Gustafssonin uusimman teoksen julkaisu johti ihmeellisiin kohuotsikoihin kirjailijan elämästä, ja eräässäkin jutussa tunnuttiin vihjaavan, että runsas sekstailu saattaa hyvinkin johtaa seksuaaliseen väkivaltaan. Ööö, ei? Tämän ja itse asiassa monet muutkin tämän vuoden bloggaukset voisi oikeastaan tiivistää tästä tekstistä löytyvään lauseeseen voi vittu mitä paskaa nyt taas.

6. Tissit Prismassa

Tämän tekstin nouseminen luetuimpien listalle oli yllätys, mutta toisaalta niin olivat myös ne Prismasta värityskirjojen vierestä löytyneet tissijulisteet. Lähetin kommentoijien kehotuksesta Prismaan asiakaspalautetta, ja ainakaan vielä tissimimmit eivät ole tehneet paluutaan Frozen-tuotteiden viereen. (Kyllä, tsekkasin.)

7. Elinikäinen parisuhde ei ole itseisarvo

Koko elämän kestäviä parisuhteita on ehkä nykyään vähemmän kuin ennen, mutta johtuuko se sittenkään itsekkäistä millenniaaleista ja heidän "yhtäkylläisestä Dallas-elämästään"? Vai voisiko sittenkin olla merkki siitä, että maailma on muuttunut ja meillä on nyt lupa lähteä epätyydyttävästä liitosta, olla onnellisia? Vasta kuolemaan lopahtavan parisuhteen pitäminen Ainoana Oikeana Todellisena Rakkaustarinana on typerää ja väheksyy niitä hyviä ja paljon antaneita suhteita, jotka ovat päättyneet muista syistä.

8. Sinun kroppasi ei ole sinun

Tämä vuosi on ollut aika järkyttävä monenlaisen poliittisen kehityksen suhteen, ja hetkittäin tutuu, että elämme sitä hetkeä, josta The Handmaid’s Tale -kirjan tarina alkaa. Pohjat veti eräskin jenkkipoliitikko, jonka mukaan naiset kuvittelevat että heillä on päätäntävaltaa kehoonsa, mutta oikeastihan näin ei ole. Että tervetuloa vaan dystopiaan, tytöt.

9. Kuinka usein kumppanin sukulaisia täytyy tavata?

Tämä on listan yllätysnousijoita, sillä tällaiset perinteisemmät parisuhdepostaukset eivät yleensä pelitä yhtä hyvin kuin rageamiseen keskittyvät tekstit. Perhejuhlakiintiön ideaan tartuttiin kuitenkin yllättävän hyvin, ja siitä kirjoitettiin esimerkiksi Me Naisissa otsikolla Kuihduttaako sukulointi seksielämäsi? Bloggari kehitti näppärän ratkaisun. Tästä sietää jo olla imarreltu!

10. Kaikki eivät etsi parisuhdetta

Pelottavan poliittisen kehityksen lisäksi toinen vuoden teema taisi olla matemaattisten kaavojen soveltaminen parisuhteisiin. Lehtijuttu toisensa jälkeen käsitteli sitä, miten kummaa on, että miehet ja naiset eivät löydä toisiaan, vaikka 1+1 onkin tietojemme mukaan aina 2. Mutta newsflash: jotkut eivät etsi suhdetta, jotkut haluavat sellaisen useamman ihmisen ja jotkut oman sukupuolensa edustajan kanssa. Päästetään siis vihdoin irti ajatuksesta, että ilman heteroparisuhdetta ei ole täyttä elämää.

 

Sellaista siis tänä vuonna, ja ensi vuonna jatketaan samaan malliin! Kiitos teille kaikille niistä hyvistä keskusteluista, joita olemme tänä(kin) vuonna kommenttiboksissa käyneet!

Jos mieleenne juolahtaa postausaiheita, palautetta tai jotain täysin hulluja idiksiä, kuulen niistä oikein mielelläni. Suunnittelen tässä jälleen kerran blogiin joitakin isompia uudistuksia ensi vuodelle, joten katsotaan, millä aikataululla ne tulevat toteutumaan. Ja sillä välin kuulisin tosi mielellänne teistä. Palautetta saa kirjoitella kommentteihin, laittaa blogin Facebook-sivun puolella tai vaikka suoraan sähköpostiin.

 

Hyvää uutta vuotta kaikille!

Jatketaan mekastamista ja maailman parantamista.

 

seuraa blogia myös Facebookissa ja Bloglovinissa.

Kommentit

Jemina
No Sex and the City

Bubbling under eli omat lempparipostaukseni niiden joukosta, jotka eivät tälle listalle ylettäneet:

- Erottakaa Teuvo Hakkarainen (http://www.lily.fi/blogit/no-sex-and-city/erottakaa-teuvo-hakkarainen)
- Feministi lutka (http://www.lily.fi/blogit/no-sex-and-city/feministi-lutka)
- Karvainen nainen on kauhistus (http://www.lily.fi/blogit/no-sex-and-city/karvainen-nainen-kauhistus)

Mimimii (Ei varmistettu)

Erottakaa Teuvo Hakkarainen olisi ansainnut virallisen paikan listalle!
Kiitos Jemina, sun blogi on täyttä asiaa ja osaat tarttua monipuolisesti aiheisiin. Oot huippu!

Jemina
No Sex and the City

Oi, kiitos ihanista sanoistasi <3

Kommentoi