Jouluhaaste!

Jouluaattoon on tasan kymmenen päivää aikaa. En oo ehtinyt edes miettiä joululahjojen hankintaa vielä, eli jouluinen perinteeni taitaa saada jatkoa: lievää ahdistusta, orastavaa paniikkia, hiki. Vaikka joulu tuntuu yllättävän joka vuosi, rakastan joulunalusaikaa ja sen lämpöistä tunnelmaa. Nyt onkin oiva hetki tarttua ihanan VALOA-blogin heittämään jouluhaasteeseen.

1. Lemppari jouluherkkusi?

Ihan mahdoton siis heti alkuun, koska jouluherkku = koko setti ja ruokien sekamelska.

Mummolan yltäkylläinen kalapöytä on ehdoton suosikki, mutta jos pitäisi yksittäinen joulun maku valita ylitse muiden, kruunaisin voittajaksi mustana hevosena lanttulaatikon.

2. Mitä toivot joululahjaksi itsellesi?

En toivo mitään tiettyä, koska mulle lahjan tärkein elementti on yllättävyys. Jos tahdon tietyn tavaran, voin ostaa sen omillakin rahoilla. Ei haittaisi, jos joku yllättäisi mut vaikka matkalla, lahjakortilla hemmotteluhoitoon tai koiranpennulla.

3. Jouluperinne, jonka toteutat joka vuosi?

Lasketaanko lahjahankintojen jättäminen viime tinkaan ja panikointi? Ai ei vai? Tää on vähän hankala, koska ulkomaille muuttaessa joulukin muuttui monella tapaa. Olosuhteista huolimatta yhteen voi kuitenkin aina luottaa: puhelin unohdetaan.

 

IMG_7407.JPG

 

4. Kenen kanssa vietät joulua?

Tää on yhtä hankala kuin edellinen. Aiemmin joulu on mennyt aina samalla kaavalla, mutta viimeiset vuodet on vietetty milloin milläkin porukalla. Kaksi maata ja kaksi avioerolasta, do the math. Tänä vuonna vietän joulun Helsingissä kahden perheenpuoliskoni kanssa erikseen, ilman poikkista.

5. Millainen olisi unelmiesi jouluaatto?

Paljon lunta, minä, poikkis ja meidän neljä erillistä perhettä saman katon alla. Mummon kalapöytä, suomalaisia ja tanskalaisia jouluherkkuja. Koiranpentu lahjaksi.

6. Voisitko viettää joulua lämpimässä, vai pitäisikö jouluna olla lunta?

Voisin harkita reissuun lähtemistä, mutta luminen vaihtoehto olisi kivempi.

7. Paras jouluelokuva?

Apua. Ei mikään. En oo yhtään kiinnostunut joululeffoista tai oikeastaan mistään leffoista. (Tää on varmaan tosi outoa, syytän lapsuuttani.)

8. Lempi joululaulusi?

Ei tarvinnut miettiä edes sekuntia: Pavarottin Ave Maria. Ai herrajumala. Kuuntele vaikka ite.

 

IMG_7408.JPG

 

9. Milloin koristelet joulukuusen ja miten?

Voih en oo koristellut kuusta niin niin niin pitkään aikaan! (Ks. kohdat 3 ja 4.) Sinä kauniina vuotena joskus tulevaisuudessa, kun vietetään joulua mun ja F:n yhteisessä kodissa, hankitaan kuusi ehkä viikkoa ennen joulua ja sitten tapellaan siitä, millaisia koristeita siihen laitetaan. F haluaa kaikkea outoa sekä eläviä kynttilöitä, mä kaikkea tyylikästä ja sähkövalot.

10. Jouluaskarteluvinkki?

En oo todellakaan askartelu- tai käsityöihmisiä, mutta voin lämpimästi suositella talvisen oksarykelmän sommittelua. Edistyneempi askartelija voisi suihkia siihen vaikkapa glittermaalia tai keinolunta.

Ihanaa joulunodotusta, söpöliinit! <3

Ai niin, pitäähän haaste laittaa tietysti eteenpäin. Punastus, täältä pesee.

10 days until Xmas.

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

FACEBOOK

BLOGLOVIN’

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *