Kööpenhaminan kauppahallien MUST EAT (&drink)

Tulinpa tuossa jokin aika sitten eläneeksi unelmaani. Oli perjantai-ilta, edessä oli kolmen päivän viikonloppu, sää oli juuri sellainen täydellinen alkukesäisen (iltaa kohti hieman petollisen) lämmin, ilmassa tuoksui vehreys ja odotukset kaikesta kivasta. Mulla oli treffit erään sellaisen ystävän kanssa, joka on mun sielunkumppani ainakin mitä safkaan ja drinkkeihin tulee – me halutaan aina samoja juttuja samaan aikaan (paitsi silloin kun se yhdessä vaiheessa oli aivan liekeissä nature winesta ja kaikessa mitä me viikonloppuisin Nørrebron viinibaareissa juotiin piti olla sakkaa… puistatus).

Soimaan itseäni muutenkin, etten oo kai kertaakaan vaahdonnut blogissa koko Köpiksen parhaasta paikassa, kategoriassa KAIKKI MITÄ TÄMÄ KAUPUNKI SISÄLTÄÄ. Nimittäin Torvehallerne-kauppahalleista, jotka sijaitsevat aivan Nørreportin metroaseman kupeessa. Torvehalleilta (eikö väännykin suomeksi näppärästi?) löytyy kaikki mitä ihminen tarvitsee: viiniä, ruokaa, herkkuja, tyylikkäitä ihmisiä, virikkeitä, inspiraatiota, tuoksuja, musaa, kukkia, ruokatapahtumia, you name it. Koska en osaa puhua kuten normi-ihmisen kai kuuluu, huokasin viimeksi poikaystävälle kun siellä sen kanssa hengailtiin, että ei vitsi jos mä oisin sinkku niin tulisin tänne aina ettimään poikaystävää.

Anyways, takaisin siihen perjantai-iltaan kun olin siis frendin kanssa Halleilla ja poikkiksen ei tarvinnut kuunnella mun läpändeerosta. Koska meillä oli niin täydellinen ilta, haluan jakaa sen reseptin myös teille. Täältä tulee:

 

B481A658-44F9-4D35-9FBC-28E7B9A90C4F.JPG

 

Poimi yhdestä Torvehallien kalatiskeistä osterit, ja jostain viinibaarista lasilliset proseccoa

Voit yhdistellä eri kojuista löytyviä ruokia sekä juomia ja nautiskella niitä Hallien pihoilta löytyvien jaettavien pöytien äärellä. Täydellinen tapa koota just eikä melkein mieleinen perjantaikombo.

Meille tuli uutena juttuna – shokkina suorastaan – että Hallien kalatiskeiltä saa ostereita ihan normaaliin ”ostanpa tästä viikonlopuksi vähän mereneläviä himaan” -hintaan, vaikka ne söisi paikan päällä ja nappaisi matkaan avattuna, jääpedille sitruunan kera kauniisti aseteltuna. Nyt kun tämän tiedän, luulen että tästä kertyy vielä hyvin onnellinen joskin hintava osterikesä mulle. Mmmmm.

 

9C7ACC71-58A1-4736-AD9A-C813ECBC20E1.JPG

 

Ahda jälkkäriksi massuun Hija de Sanchesin tacot ja kyytipojaksi Vinhanenin roséta

Parin meksikolaishenkisen raflakojun holleilla Hallien välisen pihan takaosassa on just täydellinen paikka istua kesäiltaa ja nauttia ilta-auringosta viimeistä pisaraa myöten. Kuten Halleilla tosiaan muutenkin, voit yhdistellä tacoja sekä drinkkejä eri kojuista ja nauttia evääsi yhteisten pöytien äärellä. Hija de Sanchesistakin saa nykyään kaippati viiniä, eli sen poimiminen muualta ei enää oo must (mä tein vielä niin vanhasta tottumuksesta ja koska Vinhanen on <3).

 

Mmmmmm. Torvehalleilla nähdään!

Muistathan seurailla joko FacebookinBloglovinin tai Instagramin kautta

suhteet oma-elama suosittelen ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.