Köpisjuttuja: cityelämää hautausmaalla

Paras paikka nauttia Köpiksen kesästä kamujen, piknikin ja viinilasillisten muodossa? Assistens Kirkegård -hautausmaa Nørrebrossa tietenkin.

Ensialkuun hautausmaan käyttö koko perheen virkistysalueena, naurun ja ilonpidon majapaikkana, tuntui suomalaisesta vähän hassulta. Eihän moinen ole soveliasta. Nopeasti kuitenkin ajatukseen tottui ja mun mielestä on hauska kelata, että sadan vuoden päästä tulevaisuuden nuoret kaverukset halailee kesäiltana mun hautakiven päällä. Tai sanotaan näin: ei se siinä vaiheessa mua ainakaan haittaa, kuten ei mikään muukaan.

 

IMG_4457.JPG

IMG_4458.JPG

IMG_4452.JPG

 

Assistens sijaitsee huippupaikalla Köpiksen keskustassa ja sen ympäristössä on lukemattomia kahviloita, kauppoja, rafloja ja baareja, joten huikean piknikin saa helposti kasaan. Viime sunnuntain visiitillä jätin poikaystävän yksinään viltille makoilemaan ja lähdin itse kiertelemään hautausmaata, edellisillan synttäribileistä johtuvaa väsymystä rennolla käppäilyllä lääkiten.

Paikka on kertakaikkisen kaunis ja todella suuri, joka nurkan takaa löytyy jotakin ihmeteltävää. Itselläni on aina ollut hieman outona tapana hautausmaalla ollessani lueskella nimiä hautakivistä ja bongailla ideoita tulevien lasteni nimiksi. (Kuulostaako luettuna yhtä karmivalta, kuin kirjoitettuna? Harkitsin pitkään virkkeen deletoimista, koska se näyttää niin oudolta. Mutta menköön, oon Itä-Helsingistä.) Harrastin jälleen sitä samaa – kenties aiemmin kuulemani iloisen vauvauutisen innoittamana.

 

IMG_4455.JPG

IMG_4459.JPG

IMG_4450.JPG

IMG_4451.JPG

IMG_4453.JPG

 

Mielestäni Assistens Kirkegård peittoaa rauhallisella tunnelmallaan, kauneudellaan, väreillään ja tuoksuillaan monet muut Köpiksen puistot. Sieltä on helppo aurinkoisena kesäiltapäivänäkin löytää yksityinen soppi taikka jäädä vilkkaammalle paikalle hengailemaan.

Huumaava paikka! Älä siis missaa, jos luvassa on kesäinen Köpis-retki.

 

IMG_4454.JPG

Assistens Kirkegård is one of the most magical summer hangout spots in Copenhagen.

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

BLOGLOVIN’

BLOGIPOLKU

BLOGIT.FI

suhteet oma-elama mieli sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *