Köpisjuttuja + kiva vintageliike

Ei mun elämä sentään pelkkää remontointia oo, tai nettikaupoissa pyörimistä. Mä myös käyn töissä ja töiden jälkeen saatan piipahtaa vintageliikkeissä katsomassa oisko siellä mitään tuiki tärkeää ostettavaa uuteen asuntoon. Samalla pääsee harrastamaan hyötyliikuntaa ja leikkimään turistia.

Ja sitten menen jonnekin maalaamaan seinää.

Köpis tuntuu olevan monelle suosikkikaupunki ja kiinnostava viikonloppumatkojen kohde. Meikäläinen syttyi jostain syystä kaupungille tooooosi hitaasti. Veikkaan Köpis-karsastukseni johtuneen pohjimmiltaan siitä, että tiesin joutuvani muuttamaan tänne jos mun suhde söpön tanskalaisen jäbän kanssa etenee ja toimii. Paniikkihan siinä iskee, jos asuinkaupunki tuolla tavoin sanellaan kohtalon toimesta (ja se ei ees oo Barcelona).

Tanskanmaalle siis päädyin – huraa love – ja Kööpenhaminassa ollaan elelty nyt kymmenisen kuukautta.

Needless to say, Köpis hurmasi mut siinä missä tanskalainen mieskin, enkä haluaisi asua tällä hetkellä missään muualla maailmassa.  Nyt vasta alan kunnolla tutustua kaupunkiin, löytämään kivoja alueita ja paikkoja.

 

IMG_3670.JPG

 

Yksi inspiroivimmista tavoista fiilistellä Köpistä on vintageliikkeiden kiertely; samalla kertaa näkee aina uusia söpöjä katuja ja pääsee penkomaan aarteita menneiltä vuosikymmeniltä. Vintageputiikkeja on melko helppo bongata jos turrealueilla ja keskustan tuntumassa liikkuu, niitä on mielestäni täällä paljon verrattuna vaikkapa Stadiin (tai sitten oon Stadissa aina niin laput silmillä, etten näe mitään).

Yksi tosi kiva on Retromania, jolla on kaksi liikettä, toinen Nørrebrossa ja toinen keskustassa.

 

IMG_3674.JPG

 

Viimeisin vintageretkeni suuntautui juuri Retromaniaan, josta kylläkin palasin tyhjin käsin. Onneksi se toinen puoli, turreilu ja maisemien ihailu, tuli hoidettua kuntoon. Oli niin kiva laahustaa kaduilla laiskana ja ottaa pieni tauko viimeaikaisesta hullunmyllystä.

Jaksoi taas rempata ja pakata.

 

IMG_3678.JPG

 

Copenhagen is a cool city and Retromania is a cool store.

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

BLOGLOVIN’

BLOGIPOLKU

BLOGIT.FI

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *