Kylässä: Johannan täydellinen Köpis-koti

Nørrebro Summers

Bloggaus tuo tullessaan kivoja juttuja, kuten kutsuja kuvaamaan kauniita koteja (olen myös hyvä tyrkyttämään kutsumaan itse itseni kylään). Viime viikolla sain vierailla ehkä upeimmassa asunnossa koskaan, eli työkaverini Johannan tunnelmallisessa Köpis-kaksiossa.

Johanna on asunut Kööpenhaminassa jo huikeat 14 vuotta, mutta kyseisessä kämpässä vasta muutaman kuukauden. Mimmillä on sen verran tehokkaita kavereita, että kämpän sisustus oli kuulemma lähes vimpan päälle valmis kuusi tuntia muuttokuorman asunnolle saapumisen jälkeen. Ja sitten voitiinkin jo korkata se viini. Saisinkohan mä lainata moisia frendejä?

Tyyli on yhdistelmä uutta ja vanhaa, retroa ja bohoa, designia ja kirppislöytöjä. Kasveja ja ihania yksityiskohtia. Jos joskus saisin meidän kämppämme yhtä kauniiksi ja kotoisaksi, olisin ikuisesti onnellinen.

Mitkään sanat eivät tee oikeutta tälle kodille, joten lopetan näpyttämisen ja annan kuvien puhua puolestaan.

(Kateusvaroitus. Muhun ainakin iski.)

 

 

Olohuoneen kruunaa kaunis ja ah niin valoisa erkkerifanin unelmien täyttymys. Voin kuvitella itseni tuolille lukemaan paksua kirjaa syyssateen hakatessa ikkunaan. Aaah.

 

 

Olohuoneen, kuten koko muunkin asunnon, sisustus on hillityn skandinaavista, muttei yhtään tylsää. Värejä on käytetty juuri sopivasti, design ja kodikkaat detaljit sointuvat yhteen harmonisesti. Meikäläiseltä lähtee erityispointsit hienolle Marrakeshista tuodulle matolle sohvan edustalla, HAY:n klassisen valkoisen sohvapöydän alla riehumassa.

Kattokoristelut tuovat hurmaavan romanttisen lisän asunnon tyyliin.

 

 

Kookkaan olohuoneen toinen pääty toimii ruokailutilana.

 

 

Olen aivan hullaantunut etenkin tuohon keltaiseen Eames-tuoliin ja olisin voinut kuskata sen saman tien meille. Jännä miten yksi erivärinen tuoli voikaan tuoda tilan ilmeeseen noin suuren piristysruiskeen ja uniikin silauksen. Look meni saman tien korvan taaksen meidän ruokailuhuoneen tulevaisuutta ajatellen.

Ruokapöydän päällä oleva lamppu on muuten Johannan veljen itse tekemä. Vau, lahjakasta sakkia.

 

 

Asuinmaasta riippumatta jokaisessa suomalaiskodissa tuntuu olevan Iittalaa, eikä syyttä. Kastehelmi on mun ehdoton suosikki ja tuikut sopivat ihanasti ruokapöydän suloiseen asetelmaan.

Miksi muuten aina, kun mä yritän väkertää jotakin vastaavaa, näyttää se romukasalta? Varmaan joku Itä-Helsinkijuttu. Täytyy pyytää Johannaa pitämään mulle perusteellinen asetelmakoulutus.

 

 

Makuuhuone on suuri, kaunis ja harmonisesti sisustettu - tyylikkäitä yllätyksiä tietenkään unohtamatta. Isosta ikkunasta voi kurkkia parvekkeelle.

 

 

Ehkä kuitenkin mahtavin juttu makuuhuoneessa on kaappien määrä! Siis mikä unelmien täyttymys! Rakastan sitä, miten suuri tila on otettu kunnolla hyötykäyttöön ja Johanna on luonut itselleen vaatehuonemaisen, tyylikkään ja käytännöllisen pukeutumisalueen. Koen paraikaa keskikokoista katkeruutta mun ja F:n jakamasta yhdestä (1) vaatekaapista.

 

 

Keittiö on myös täydellinen, totta kai.

 

 

Kauniita yksityiskohtia riittää ja kaikki on uutta, ehjää ja tyylikästä. Keittiöstä kuljetaan parvekkeelle ja oven kautta keittiöön tulviva valo on jotain niin upeaa. Täällä kyllä kelpaisi kokkailla.

 

 

Vehreä kaupunkiparveke sitruunapuineen vaikutti olevan Johannan kenties suurimman ylpeyden aihe. Aivan ihana se olikin, oih ja voih.

 

 

Kuten koko asunto, oli parveke täynnä kauniita juttuja ja kodikasta tunnelmaa. Voin kuvitella viinin maistuvan erityisen hyvältä täällä lämpimänä kesäiltana.

 

 

On taas niin inspiroitunut olo. En voi kuin silmät ymmyrkäisinä ihailla Johannan sisustuslahjoja ja koittaa ammentaa osan kyvystä itsellenikin. Ideoita ja intoa on ainakin taas pää täynnä.

Nyt kun ollaan kahlattu kuvat läpi, haluan vielä kertauksen vuoksi muistuttaa: neitokainen on asunut tässä asunnossa vasta neljä kuukautta. Ihan käsittämätöntä. Lyödäänkö vetoa, ettei meillä ole siinä vaiheessa edes sitä pirun naulakkoa vielä?

Olen muuten kutsunut itseni kylään pariin muuhunkin upeaan Köpis-asuntoon, eli toivon tästä tulevan jonkinlainen blogiperinne. Niin ei tarvitse aina vaan kuvailla niitä omia amppeleita ja hitaasti etenevää julisteseinää.

Ihanaa ja inspiroitunutta kesätiistaita! <3

 

---

I visited Johanna's perfect Copenhagen apartment.

---

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

FACEBOOK

BLOGLOVIN'

BLOGIPOLKU

BLOGIT.FI

Kommentoi