Plant obsession

Viikonloppuna oli kasvieni multien sekä ruukkujen vaihtopäivät. Hellin käsin kokosin pienet vauvaseni (älkää tuomitko, en sentään oo antanut niille nimiä) yhteen joukkoon ruokailuhuoneen pöydän ääreen, kuin luokkakuvaan konsanaan. Toinen toisensa perään kannoin pienemmät, suuremmat, vuosia vanhat ja aivan uudet, piikikkäät, nahkealehtiset, hulmuavat, pitkänhuiskeat ja pulleat viherkasvit vieretysten. Poikaystävä eksyi paikalle omista puuhistaan, pysähtyi ovensuuhun, oli hetken aivan hiljaa ja sitten lopulta huokasi

herrajumala.

 

 

Njoo myönnetään, kun kaikki kasvit kokoaa yhteen nivaskaan niin kyllähän niitä näyttää tässä kertyneen aikamoinen joukko. Mutkun ne on kauniita, ihanan eksoottisia, ilmaa puhdistavia, jänniä ja... niin, kaikkea sellaista. Kyllä te ymmärrätte!

Ja kun mulla ei vielä oo omaa pihaa, parvekettakaan, niin pakkohan tässä jotain on ollut keksiä. Kuten vaikkapa muuttaa meidän asunto kasvitieteelliseksi puutarhaksi tai viidakoksi.

Vähän tuli sellainen olo, että voisi olla pienen intervention paikka (sellaisen mitä kaikissa jenkkikomedioissa näkee, kun jengi yllättää pääosahahmon kertoakseen että joku sen kotkotuksista on nyt mennyt vähän liian pitkälle). Toisaalta en kyllä osaa hävetäkään, ainakaan paljoa. Koska kattokaa nyt noita <3

Poikaystäväkin tyytyi lopulta vaan nauramaan ja tokaisemaan, että kyllä mä tosiaan tarvitsen sen puutarhan. No sh*t, Sherlock.

 

Lisää kasvijuttuja löydät esimerkiksi täältä:

6 aloittelevalle viherpeukalolle soveltuvaa kasvia, jotka on erityisen hankala nistiä

Kasvienhoitofilosofiani (ja seikkaperäiset ohjeet laiskalle kotipuutarhurille)

 

AURINKOISTA TOUKOKUUTA, SÖPÖLIINIT!

--

Muistathan seurailla joko FacebookinBloglovinin tai Instagramin kautta

 

 

 

 

Kommentit

JollyHolly

Aikas paljon kasveja! ainaki tolleen ko ne yhteen kokoaa "luokkakuvaan" :D Jännä tuo etualalla oleva joka on sangallisessa isossa lattiaruukussa! Mikäköhän sen virallinen nimi on? Itse en kyllä ole mikään viherpeukalo, mutta onhan se kiva välillä ostaa esim. perhosorkidea piristämään kotia. :) ja kesällä ulkoa löytyy kukkamaa.

marjapilami

Kyseinen kasvi on reunustraakkipuu, löytyypi esimerkiksi Ikeasta: https://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40408455/ :)

Ja joo haha, kasvien määrä vähän jopa yllätti näin yhteen koottuna!

JollyHolly

Hei kiitti tiedosta! :) voi olla Ikea-reissu pian edessä!

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Ihanan näköistä! Sain raskausaikana (huom 3 vuotta sitten) jonkun pesänrakennusvietin ansiosta innostuksen lisätä viherkasveja kotiin. Ennen synnytystä olin ostanut kaikki kasvit kolmeen kertaan uusiksi ja silti tappanut ne kaikki. Ruukut odottaa edelleen uusia tulokkaita ja minä kerään rohkeutta kokeilla uudestaan. Onneksi viherkasvien hoito ei ennustanut vauvan hoidon osaamista. :D

Kiitos tuosta lukuvinkistä helpoimpiin kasveihin. Aion kokeilla jotain listalta! 

marjapilami

Hahah, onneksi ei ennustanut miten vauva hoito sujuu :D Nyt joo vaan uutta yritystä kehiin! Riittävästi valoa ja kohtuullinen kastelu kerran viikossa, kyllä se siitä ;o) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mikäs tuo ihana lamppu on?

marjapilami

Se on VP Globe :) 

Kommentoi