Rönsyilevän sisustajan tunnustukset

Nørrebro Summers

Mun lähipiiriin kuuluu lukuisia mahtavia sisustajia, kodin suunnittelijoita ja kokeneita remppaajia. Paljon kolmekymppisiä pesänrakentajia ja ensiasunnon, kenties jo toisenkin, ostaneita. Tuntuu, että moni kaveri ansaitsisi jonkin sorttisen virallisen pätevyysmerkinnän sisustussuunnitelutaidoistaan. Kaikilla vaikuttaa olevan tosi selvä visio - jopa piirroksia, herrajumala - siitä mitä ne haluaa ja aikoo.

Sitten ne peijoonit toteuttaa visionsa ja lopputulos näyttää... suunnitellulta. Siltä miltä pitää. Tosi hyvältä, laadukkaalta. Siis ne osaa suunnitella ja sitten se käytännössäkin toimii. Ihmeellistä, en tajua.

Me ollaan asuttu meidän uudessa ikiomassa kodissa jo puoli vuotta. Ja mä härvellän ihan omiani.

 

 

Mulla oli vaan monta tyhjää neliömetriä, ei juuri lainkaan huonekaluja tai sisustuskamaa ja lista siitä, mitä nyt ei ainakaan:

- ei ainakaan mitään beigeä

- ei ainakaan paljoa mustaa

- ei ainakaan mitään tosi muovista

- ei ainakaan mitään sairaan kallista (tän kohdan lisäsi kylläkin poikkis)

- ei ainakaan mitään liian tylsää tai tavallista

- ei ainakaan verhoja, ellei oo pakko.

Sitten mä vilistin vasaroineni ja pölyrätteineni, kynttilöineni ja sohvatyynyineni ja pistin menemään. Tein hankintoja, jotka ei sopineetkaan suunniteltuun paikkaan ja siirsin ne toisaalle. Yritin antaa F:llekin sananvaltaa. Käytin ihan liikaa rahaa pikkujuttuihin. Aloitin budjettiexcelin ja unohdin käyttää sitä. Köyhdyin ja välillä kaduin.

Kun kylään tulee uusi vieras ekaa kertaa, pysähdyn kunnolla kattomaan meidän kotia. Mitä täällä oikein on tapahtunut? Ai tällaisenkö mä tästä tein? Rakastan, rakastan, rakastan meidän kotia, mutta onhan tää nyt jotenkin melko outo. Ei mikään siellä mun Pinterestin inspokokoelmassa tai muiden blogeissa näytä tältä. Eikä kyllä näyttänyt mun päässäkään, kun asuntoamme etukäteen visioin.

 

 

Jotenkin tästä kaikesta sekoilusta syntyi kuitenkin just meidän näköinen koti. Sellainen, joka ei oo oikeen minkään muodin taikka trendin mukainen, missä mitkään huonekalut ei oo kunnolla synkassa, millä ei oo oikein mitään punaista lankaa - ja silti se kaikki jotenkin vaan toimii. Tai toimii ainakin meille.

Projekti ei oo vielä läheskään valmis. Paljon yksityiskohtia on hiomatta ja muun muassa ruokailuhuoneessa on paljon tyhjää seinätilaa (ja mulla on pakkomielle täyttää tyhjä seinätila jollain) (mut tuntien se voi olla lähes mitä tahansa). Eteiskäytävä ja sen toinen puoli on vieläkin ihan hunningolla. On siis edelleen improvisointia ja kikkailua luvassa. Mitäköhän tästä vielä tulee?

Outoa, kodikasta, rönsyilevää, luulisin. Mahdollisesti viidakko.

Ihanaa päivää! Kiva, kun ootte mukana meidän sisustussekoiseikkailussa <3

 

 

---

Some might say that our home decoration is a bit strange. But I love it.

---

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

FACEBOOK

BLOGLOVIN'

Kommentit

Taru Mari
Stuff About

Hyvältä näyttää! Me ollaan asuttu tässä asunnossa yli vuosi ja vasta nyt alettu sisustuspuuhiin kunnolla. :D Mun mielestä on jotenkin tosi vaikeeta etukäteen tietää mikä sopii yhteen.:D Nyt vain mennään ja tehdään ja toivotaan parasta. :D

marjapilami
Nørrebro Summers

Nyt vain mennään ja tehdään ja toivotaan parasta - siinä suunnilleen munkin sisustusfilosofia pähkinänkuoressa, vaikka innokas sisustelija oonkin :D Onnea teidän prokkikseen, jännää!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun mielestä teidän koti on ihana! Sellaiset viimeisen päälle harkitut sisustuslehtikodit on mun mielestä vähän tylsiä eikä niistä tule kovin kodikas fiilis. Erityisesti tykkään tuosta ruokapöydän yläpuolella olevasta lampusta, oon katsellut sitä jo useammassa postauksessa. Mistähän se mahtaa olla? Luulisin että se saattaisi sopia meidänkin ruokailutilaan :)

marjapilami
Nørrebro Summers

Kiitos kivasta kommentista <3 Taidan olla vähän samaa mieltä, vaikkakin alunperin kaavailin ehkä "sisustuslehtimäisempää" lopputulosta. Tällä nyt kuitenkin mennään :D

Lamppu on munkin suosikkeja, se on Verner Pantonin Globe.

celine
journey

Munkin mielestä teidän koti on aivan ihana, juuri sellainen rakkaudella tehty. Erityisen upea on ruokapöydän alla oleva matto :) mun mielestä sellaiset liian laitetut kodit on epäkodikkaita (enkä nyt tarkoita kodikkaalla mitään tupaa ja räsymattoja ;)), kuka niissä oikein asuu!?

marjapilami
Nørrebro Summers

Niin ihana kommentti, kiitos <3 Matto on meidän silmäterä, Fida-löytö.

Oon kanssa miettinyt varsinkin übertyylikkäistä vitivalkoisista kodeista samaa- pystyykö niissä asumaan olematta hullu siivousfriikki? Mulla ois ekat kahvitahrat sohvassa vartin päästä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mielestäni voi olla piirustuksia sitä varten että rakenteet (seinät, sähköt jne) saa tehtyä kerralla oikein, mutta se kodikas ja mukava sisustus tulee kyllä vasta pidemmän ajan kuluessa. Eli eiköhän teillä oo just oikein homma hallussa, palaset loksahtelee yksi kerrallaan paikoilleen :)

marjapilami
Nørrebro Summers

No näinpä, hyvin kiteytetty :)

Siiri / Pilkettä-blogi (Ei varmistettu) http://ssiiripilketta.blogspot.com

Minäkin välttelen verhoja, etenkin raskaita sellaisia - ne tekevät huoneesta helposti jotenkin tukkoisen. :P Let the light come in!

marjapilami
Nørrebro Summers

No just niin! Verhot on muutenkin vähän "last season" :D

Kommentoi