Ruokahuoneen ikkuna

Aina kun kirjoitan postauksen aiheesta ruokahuone, mietin sanan kuulostavan suomeksi hirmu oudolta. Sitten googlaan ruokahuone ja kyllä se vaikuttaa olevan ihan oikea sana. Internet tunnistaa myös sanan ruokailuhuone. Mutta kuulostaako se liian koreilevalta? Englanninkielinen versio dining room sopii niin paljon paremmin mun korvaan. Toisaalta joka ikinen kerta kun risoissa verkkareissani lausun poikkikselle jotain sellaista kuin ”It’s in the dining room”, tunnen itseni hienostelevaksi feikiksi. Eikö se voisi olla vaan keittiö (no ei, koska se on erillinen huone, ruokailuhuone).

Kaikenlainen patsastelu tuntuu siis vähän vieraalta. Kuten tuntuu välillä ruokahuoneen omistaminenkin – toki silleen hyvällä, jännällä, hassulla tavalla.

 

IMG_5184.JPG

IMG_5183.JPG

 

Kyseinen huone on mietityttänyt mua viime aikoina, nyt kun olkkari alkaa olla suht valmis. Mitä mä sille oikein teen? Kattavamman suunnitelman puutteessa oon haalinut huoneen ikkunaan kaikenlaista sälää. Se tuntuu kutsuvan ruukkua ja viherkasvia luokseen, joten anti mennä.

Ikkunassa roikkuu tällä hetkellä jo kaksi amppelia ja erilaista purnukkaa on kasautunut ikkunalaudalle.

 

IMG_5186.JPG

IMG_5185.JPG

 

Valtoimenaan kasvavan muratin menestys jaksaa yllättää meikäläisen. Amppeleissa asuvien kasvien puolestaan ei, sillä (sokkipaljastus!) ne ovat molemmat muovisia. Ostin ne heikkona hetkenä silloin, kun vakaasti epäilin kykyjäni viherpeukalona ja halusin edes parin kasvin säilyvän hengissä pidempään. Kuka olisikaan arvannut, että nyt kahden kuukauden kohdalla vasta yksi yli kymmenestä kasvistani on menehtynyt?

Alemmassa ruukussa oleva Ikean tekokasvi näyttää juuri siltä, mitä onkin, mutta mielestäni ylempi Bahnen versio on aidon näköinen. Ainakin mun harjaantumattomaan silmään. Feikit tuovat myös hieman helpotusta kastelu-urakkaan.

 

IMG_5188.JPG

IMG_5187.JPG

 

Ruokahuoneen ikkuna tulee jatkossa varmasti muuttumaan yhä tiheämmäksi viidakoksi, sillä olkkarin kapea ikkunalauta ei moista mahdollisuutta tarjoa. Ja mulla on tunnetusti akuutti viherkuume. Hakusessa on tässä vaiheessa jättiruukku, sillä mielestäni iso ikkuna vaatii ainakin yhden suuren, näyttävän kasvin edustalleen.

My plants are happy in the dining room window.

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

FACEBOOK

BLOGLOVIN’

BLOGIPOLKU

BLOGIT.FI

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *