Trooppista sisustusinspistä

Toin reissusta tuliaisena roppakaupalla sisustusinspiraatiota meidän uuteen taloon. Kuten eilen mainitsin, venattavana on ”enää” kolme kuukautta ja matkan aikana ajatus uudesta talosta alkoi hiljalleen konkretisoitua. Me ihan oikeesti syksyllä muutetaan, ja pääsen taas pesänrakennushommiin. Kun ollaan melkein koko tää vuosi asuttu tilapäiskämpässä sen oikean omistajan kamojen – ja jatkuvan sotkun – keskellä, tuntuu jotenkin tosi kaukaiselta että pian mulla on taas reippaasti yli sata neliötä tyhjää sisustuscanvasta edessäni.

Tilanne meidän rakkaaseen Nørrebron kämppään muuttoon verrattuna on sikäli kovin erilainen, että sinne kolmisen vuotta sitten muuttaessa meillä ei käytännössä ollut yhtään huonekaluja saatika muita sisustuselementtejä valmiina ja kaikki piti ostaa, kun taas nyt mukanamme muuttaa kaikki näiden vuosien aikana hamstratut huonekalut ja muu sälä. Ei siis tartte aloittaa tyhjästä – mutta toisaalta taas uusi koti on tyyliltään, tiloiltaan ja neliöiltään todella erilainen vanhaan verrattuna. Herraskaisen korkeat huoneet koristeisine kattoineen ja suht massiivinen olo- ja ruokailuhuonekombo vaihtuvat kompaktiin, kodikkaaseen avokeittiöllä varustettuun alakertaan ja yläkerran neliöhin. Vaikka rakastankin suurta osaa olemassaolevista huonekaluistamme ja Nørrebron kodin tyyli tuntui omalta, tulee talon sisustus varmasti muovautumaan melko erilaiseksi. Onneksi mitään kiirettä ei ole, ja huonekaluja voi hiljalleen päivittää toisiin, löytää niille uusia paikkoja, vaihtaa ilmettä ja värimaailmaa pienemmillä sisustusjutuilla ja niin edespäin. Voinette kuvitella, että tuskin maltan odottaa tän projektin starttaamista!

Mua on jo pidemmän aikaa puhutelleet nuden sävyt sisustuksessa, ja uskon uuden kotimme sisustustyylin olevan vähän klassisempi ja levollisempi kuin edellinen bohokotimme. Imin lomamatkalla paljon sisustusvaikutteita meidän upeista hotelleista ja nyt mieli tulvii eleganttia nudea, hillittyä merellisyyttä, troopiikin vehreää tunnelmaa ja rentoa luksusta yhdistäviä ideoita. Erityisesti vikan hotellimme käsittämättömän upea lasikattoinen kylpyhuone teki vaikutuksen, ja vaikken lasikatoksi voikaan valitettavasti muuttua, aion pistää paljon paukkuja alakerran kylppärin tunnelmaan. Tahtoisin, että meidän uudessa kodissa vois vuoden ympäri aistia kesän, tai ainakin kuiskauksen sen odotuksesta.

Mutta katsotaan, mitä saadaan lopulta aikaan ja mitä kompromisseja tulee vastaan. F pistää tuttuun tapaansa jo nyt kapuloita rattaisiin ja haluaa kaikkea aivan päinvastaista 😀 Välillä musta tuntuu, että se on sisustusasioista vastakkaista mieltä ihan vaan periaatteesta. How fun!

Facebook | Bloglovin | Instagram

koti sisustus oma-elama matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *