Viikko ranskalaisin viivoin: jatkuvaa sadetta ja liikaa kirsikoita

Viimeisimpään viikkoon, kuten viikkoihin yleensä, on mahtunut yhtä ja toista. Koska kaikista tikuista ei aina saa väännettyä kokonaisen postauksen verran asiaa (tai no kyllä itse asiassa saa jos sille päälle sattuu), on onneksi keksitty ranskalaiset viivat. Elikkä kuluneen seiskan aikana mä oon muun muassa:

– Ostanut yhden uuden kasvin. Koska niitä ei vaan ikinä voi olla tarpeeksi, saatika liikaa, kyllä te sen tiedätte.

– Ihmetellyt, miten aina vaan voi sataa. Silloinkin, kun ennuste on koko päivän luvannut illaksi aurinkoa ja lähdet töistä, ripottelee jotain epämääräistä olkapäille.

– Oppinut paljon uutta, kokenut ilon hetkiä ja sitten taas vaipunut epätoivoon, kun kaikki on niin vaikeeta. Ja sitten taas riemastunut, kun hommat sujuu. Ja sitten on taas ärsyttänyt, kun en osaa mitään. Ja tullut siihen lopputulokseen, etten nyt halua vaihtaa duunipaikkaa ainakaan seitsemään vuoteen, koska en jaksa opetella taas kaikkea alusta.

– Päättänyt keskittyä taas kirjan lukemiseen.

– Lukenut 0 sivua, koska some ja siivous ja blogi ja valokuvat ja Whatsapp.

– Tsekannut Flown ohjelman ja tunnistanut sieltä ehkä kolmen artistin nimen (joista yksi oli mun vanha duunikamu).

 

IMG_1577.JPG

 

– Varannut kaksi hotellia, tai no majataloa, Italiasta syyskuulle. Ja tuntenut syvää nautintoa ja riemua aiheesta.

– Saanut Facebookilta muistutuksen, että kaks vuotta sitten me aloitettiin vasta nyt kolmen viikon kesälomamme. Kironnut sitä, miksen pelannut korttejani toisin ja miksei mulla tänä vuonna tähän aikaan oo just alkamassa kolmen viikon loma. Muistellut taianomaista Kreikan reissua, joka tehtiin silloin kaksi vuotta sitten elokuussa.

– Muistanut taas ne Italian syyskuiset majatalot ja sen, ettei hätä oo tämän näköinen.

– Syönyt jätskiä ja maksanut ihoni kunnolla. Ja pizzan. Katunut.

– Aloittanut viikoittaisen tilisiirtoni sukanvarteen, kahden vuoden tauon jälkeen. Jee!

– Jatkanut tyhjästä ilmaantuneen brittiaksentin puhumista ja päättänyt, että anti olla, olkoon sitten niin. Tästä lähin saan luvan olla se brittiläisittäin basic Finnish -aksenttia vääntävä muija.

– Saanut muutamankin hyvältä vaikuttavan idean, mutten oo jaksanut tehdä mitään toteuttaakseni niitä. Vielä.

 

IMG_1578.JPG

 

– Keittänyt yhden pannullisen teetä kun halusin fiilistellä sadetta, muttei tehnytkään mieli. Annoin sen jäähtyä ja kaadoin viemäriin.

– Viettänyt yhden tosi onnelliseksi tehneen illan. Palaan siihen vielä myöhemmin uudestaan.

– Ollut huojentunut, koska aivan pian voin jättää erään jo pidempään ärsyttäneen jutun taakseni.

– Antanut kuitenkin vähän liikaa ajatustilaa eräälle pidempään ärsyttäneelle jutulle.

– Ollut pettynyt muihin sekä itseeni. Ja päättänyt aloittaa asioiden korjaamisen sieltä helpoimmasta päästä – itsestäni.

– Innostunut työkaverin yllyttämänä ajatuksesta heittää meidän kämppä Airbnb:hin. Rasavilli F ajatteli niinkin pitkälle, että voitais joskus vuokrata meidän minimakkaria, vaikka oltais itse himassa. Toistaiseksi koko konsepti on mietintämyssyssä, mutta ei sitä koskaan tiedä.

– Kuullut toiselta työkaverilta tarinan, kuinka jonkun köpisläisen Airbnb-kämpän vuokralaiset oli pyörittänyt siellä vaivihkaa ilotaloa. En muutenkaan ollut innoissani siitä ajatuksesta, että jotkut tuntemattomat pöyhii meidän sängyssä, mut nyt vielä vähemmän.

– Ahdistunut sotkusta himassa ja miettinyt, miksei ikinä osata pitää mestoja sipisiisteinä. Eikä koskaan jakseta pestä ikkunoita.

– Tullut lopputulemaan, että kaikki läsnäolevat kirsikat on pakko syödä kerralla. Ja yhtenä yönä miettinyt sydän pamppaillen, että mitkäköhän on ähkyn oireet ja voikohan siihen kuolla ja saakohan sen kirsikoista tai voikohan liiallinen määrä kirsikoita mahassa tukkia hengitystiet. (Oon aina ollut draamantajuinen.)

– Järkyttynyt siitä, että mun muutama viikko sitten lahjaksi saama käytetty pyörä, jolla en ehtinyt kertaakaan vielä ajaa, on varastettu. Joku helvetin rutale, toivottavasti kaatuu sillä.

 

IMG_1580.JPG

 

LUE MYÖS NÄMÄ:

Pääsiäinen kuvina ja ranskalaisina viivoina

Cocktaileja, kiireitä ja cooleja ihmisiä

Viiniä, ostereita ja peppu – eli viikonloppu kuvina

Lately I’ve been eating cherries, booking hotels in Italy and gotten my bike stolen.

FOLLOW: FacebookBloglovin’ – Snapchat & Instagram @marjapilami

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *