Ylellinen ateria lähes suoraan purkista

Poikaystävä kainosti viikonloppuna vihjasi, että mun kuuluisaa pastaa olisi pitkästä aikaa hyvä saada. No ei se kyllä kuuluisaa ole, mutta tiesin heti mistä puhutaan. Oli aika käväistä lähikaupan säilykehyllyllä sekä vihannesosastolla ja hankkia ainekset kenties maailman helpoimpaan – ja poikkiksen mielestä maailman parhaimpaan – pastaruokaan.

Koska tän ruoan osaisin jo tehdä unissani ja sokkona, päätin kuvata ja jakaa sen myös blogissa. Kenties se piristää jonkun muunkin ruokapöytää tai tekee vaikutuksen toiseenkin nälkäiseen poikaystävään.

Resepti on mun ikisuosikki, se on niin helppo ja nopea, eikä vikaan voi mennä. Ruoasta voi tehdä simppelin arkiversion heittämällä kaikki ainesosat myttyyn lautasille, tai hienostella kuten meikäläinen ja tarjoilla lisukkeet erikseen. Pilkkomiset, valmistelut, pöydän kattamiset, kukkien pöyhimiset, viinin kaatamiset ja servettien koordinoinnit ehdin tehdä sillä aikaa kun pasta kiehui; hifistelyversiokin on siis todella iisi.

 

IMG_6037.JPG

IMG_6032.JPG

 

Laiskan hienostelijan pasta tomaattikastikkeella ja mozzarellalla

Tarvitset pastaa (itse suosin lumaconia, koska nam), valmista säilykepastakastiketta (itse suosin arrabiataa, yksi purkki riittää hyvin kahdelle henkilölle), mozzarellaa, tuoretta basilikaa, halutessasi kirsikkatomaatteja ja parmesania, mausteita mielen mukaan (suola, pippuri, herbes de provence -sekoitus, chili), öljyä.

Laita pasta kiehumaan.

Lämmitä pastan kiehuessa tomaattikastike, lisää tarvittaessa kastikkeeseen vähän vettä. Jos tykkäät, mausta vaikkapa chililla. Mä en tällä kertaa maustanut millään, arrabiatassa oli juuri sopivasti pientä potkua.

Kirsikkatomaatit ei oo mitenkään must (paitsi jos kuvaat annoksia blogiin…), mutta jos haluat niitä lisätä, paista niitä öljyssä muutama minuutti ja mausta suolalla jos siltä tuntuu. Viipaloi mozzarella ja mausta se haluamallasi tavalla (mä ripottelen päälle yleensä pippuria ja herbes de provencea). Raasta parmesania. Kyni basilikaa.

Kun pasta on kiehunut, oot ready to rumble.

Mä teen perusannokset aina suoraan lautasille: iso kasa pastaa, päälle reilusti tomaattikastiketta (ja sen päälle kirsikkatomaatteja). Basilikaa, mozzarellaa ja parmesania saa sitten kukin ruokailija kasata itse omaan kekoonsa – tai nekin voi lisätä annoksiin valmiiksi ja säästää vähän vaivaa.

 

IMG_6041.JPG

IMG_6040.JPG

Tässä valmis annos tilpehööreineen. Koukuttavaa.

 

Tää setti on aina yhtä toimiva. Hirmunälkä on taattu viimeistään värien ja basilikan tuoksun huumatessa. Ja kauniit astiat ovat puoli ruokaa. Jos mun pitäisi kokkailuilla hurmata joku (enkä haluaisi stressata liikaa tai ottaa riskiä, että ruoka epäonnistuu) voisin hyvinkin valmistaa tätä.

Bon appétit!

One of my favorite meals is pasta sauce from a can together with some mozzarella and fresh basil leaves.

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

FACEBOOK

BLOGLOVIN’

puheenaiheet hopsoa ruoka-ja-juoma sisustus
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.