Ihonhoitotrendit 2020

Uusi vuosi ja uudet kauneusmaailman tuulet! Olen selannut eri kauneussivustoja ja tutkinut mielenkiinnolla, mitä eri ammattilaiset ennustavat tulevan vuoden suurimmiksi ihonhoitotrendeiksi. Keräsin niitä ja omia ennustuksiani yhteen ja tässä ne tulevat: vuoden 2020 ihonhoitotrendit!

Ihonhoitotrendit 2020

Elektrolyytit

Monessa trendilistauksessa ennustetaan, että vitamiinien lisäksi ihonhoidossa tärkeälle paikalle nousevat elektrolyytit. Ne voivat auttaa esimerkiksi solujen normaalin toiminnan ylläpitämisessä, aknessa ja kosteustasapainon ylläpitämisessä. Elektrolyyttejä (joista voidaan puhua myös mineraaleina), kuten esimerkiksi magnesiumia, kaliumia ja kalsiumia tullaan näkemään tulevina vuosina yhä enemmän ihonhoitotuotteissa. Odotan mielenkiinnolla!

Probiootit ja prebiootit

Ihon oman mikrobitasapainon tärkeyteen on alettu nyt herätä ja ennustan, että sen hoitamiseen tullaan satsaamaan tulevaisuudessa. Probiootteja eli itse mikrobeja on käytetty ihonhoitotuotteissa pitkään, mutta ne tulevat varmasti saamaan vielä lisää huomiota.

Niiden rinnalle nousevat myös prebiootit, jotka ovat siis ihon omien mikrobien hyvinvointia edistäviä ainesosia. Tällaisia ovat esimerkiksi tietyt sokerit, joita mikrobit käyttävät ravinnokseen. Kirjoitin vähän aikaa sitten kasvovesisuihkeista, joissa monessakin oli käytetty hyödyksi niin pro- kuin prebioottejakin.

Ampullit

Ampullit eli kerta-annoksen sisältävät pienet pallerot eivät välttämättä ole se kaikista ekologisin vaihtoehto. Ne kuitenkin voivat auttaa tuotteen aktiiviaineiden säilymisessä tehokkaina. Esimerkiksi retinoli ja C-vitamiini eivät saa olla tekemisissä hapen ja valon kanssa, joten yksittäispakattuina ne voivat säilyttää aktiivisuutensa paremmin.

Tällaisia ampulleja on ollut pitkään esimerkiksi Elizabeth Ardenin valikoimassa, mutta pian ampulleihin pakattua hyaluronihapposeerumia löytyy myös mm. L’Oréalilta. Se on pakattu lasisiin ampulleihin, mutta toivon mukaan tähänkin keksittäisiin joku ekologinen pakkausvaihtoehto, vaikka lasi kierrätettävissä onkin.

Niasiiniamidi

Niasiiniamidi tuli monille tutuksi viime vuoden aikana, kun siitä puhuttiin mm. aknea ja monia muita iho-ongelmia hoitavana ainesosana. Niasiiniamidi voi auttaa suurten ihohuokosten kutistamisessa, ihon uudistumisessa ja se on tärkeä tekijä kollageenin muodostumisessa. Se on jäänyt vähän muiden vitamiinien jalkoihin, mutta nyt se on alkanut ottaa oman paikkansa ihonhoidon superraaka-aineena.

Täten ennustan, että myös toinen B3-vitamiinin muoto, nikotiinihappo nousee niasiiniamidin rinnalle vielä tulevaisuudessa.

Ihonhoito trendit 2020

Vähemmän on enemmän

Korealaisesta monen tuotteen ihonhoitorutiinista ollaan jo ehditty ottaa pari askelta taaksepäin. Kuluttajia kiinnostaa yhä enemmän tuotteiden raaka-aineet ja niiden teho ihonhoidossa. Lisäksi ihonhoitotuotteilta haetaan yhä enemmän tehoja niin, että ihonhoitorutiini hoituisi mahdollisimman vähällä purkkimäärällä. Ainesosalistan halutaan olevan lyhyempi ja täynnä tehoraaka-aineita.

Konmaritus on siirtynyt jo monen kosmetiikkavarastoihin. Monet hakevat nyt elämäänsä yksinkertaisuutta ja selkeyttä ja kylppärin kaappi täynnä erilaisia purkkeja eri tarkoituksiin ei vastaa sitä selkeämpää elämää, mihin monet tähtäävät. Iholle ei myöskään haluta laittaa monia eri ainesosia, joiden sekoittamisen lopputuloksesta ei voi olla ihan varma. Enemmän tehoja, vähemmän purkkeja ja purnukoita.

Muovittomuus ja uudelleenkäytettävyys

Tänä vuonna muovittomuus jatkaa varmasti yhtenä suurimmistä pakkaustrendeistä. Brändit myös tekevät innovaatioita, joilla pakkausmateriaaleja tarvittaisiin mahdollisimman tai ei ollenkaan. Pullot myös tehdään sen muotoisiksi, että tuotteita menisi mahdollisimman paljon mahdollisimman pieneen tilaan.

Kierrätettävät ja kierrätetyt materiaalit ottavat yhä enemmän jalansijaa kosmetiikkateollisuudessa. Viime vuonna jo nähtiin kestävien shavereiden eli mm. safety razoreiden suosion nousu. Myös pestävät ja uudelleen käytettävät kankaasta tehdyt ”vanulaput” lisääntyvät varmasti. Ja esimeriksi Madaran Ocean Love -erikoiserän pakkaukset olivat täysin kierrätettäviä ja tehty merien muovijätteestä ja kasvipohjaisista materiaaleista. Upeeta!

Kertakäyttöisyydestä ollaan toivottavasti luopumassa jo kovaa vauhtia. Pakkauksia voi käyttää uudelleen ja tätä on nähty paljon; esimerkkeinä L’Oréalin Source Essentielle -sarja ja Lancôme Idôle EdP -tuoksu. Mielenkiintoista seurata, koska kertakäyttöisten kangasnaamioiden käytöstä luovutaan. Luultavasti niitä tullaan pakkaamaan tulevaisuudessa samalla tavalla kuin kasvojenpuhdistusliinoja, ei yksittäin.

Mitä trendejä sinä ennustat tulevalle vuodelle ja vuosikymmenelle?

kauneus iho trendit
Kommentit (5)
 1. Moikka!

  Tiesitkö, että KEVIN.MURPHY on ensimmäinen kosmetiikkayritys, joka on siirtynyt valmistamaan pakkauksensa täysin meristä kerätystä muovista? 😊 Tuli vaan mieleen, kun tuossa yhdessä kuvassakin näkyy KM-pulloja ja mainitsit Madaran erikoiserästä. Valmistukseen on siirrytty pikkuhiljaa niin, että vanhat pakkaukset myydään ensin pois, ja ensimmäiset OWP-pulloihin pakatut tuotteet saapuvat Suomeen nyt alkuvuodesta. 🙏❤️

  1. Ei vitsi piti tästä tossa tekstissä mainitakin! Ihan unohtui vaikka joo oon tähän törmännyt 🙂

 2. Petra / Viilankantolupa
  7.1.2020, 22:14

  Hyviä nostoja! Niasiiniamidi on kuulunut jopa mun herkän ihon rutiiniin jo useamman vuoden, eikä mun pigmenttiläikät ole päässeet tummenemaan vuosien aikana yhtään.Tykkään!

  Noista pakkausinnovaatioista mainitsisin ehdottomasti kotimaisen Sulapacin,joka on jo muutamalla Naviterin brändillä käytössä. Seuraan jokaista Sulapacin käännettä ehtymättömällä mielenkiinnolla.

  Jännä nähdä myös, miten kannabiskosmetiikka jatkaa kulkuaan täällä meillä päin.

  Iloa uuteen vuoteen! 🙂

  1. No joo Sulapac toki! Toivottavasti he keksisivät jotain myös nestemäisille tuotteille 🙂 Ja kannabiskosmetiikka on myös mielenkiintoinen juttu. Nythän se Bybin CBD-öljy kai otettiin Suomessa pois markkinoilta eli täällä voi olla vähän vaikeaa lyödä läpi..

   Kiitos ja samoin myös sulle Petra! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *