4 x kosteuttava kasvosuihke

Jostain syystä olen elänyt todella pitkään ilman erästä tiettyä ihonhoitosteppiä ja se on kosteuttava kasvosuihke. En koskaan tuntenut juurikaan tarvetta käyttää kasvovettä tai kasvosuihketta, kunnes kokeilin Klairsin kasvovettä ja mieleni muuttui (postaus).

Ihoni alkoi vaikuttaa parempikuntoiselta ja erityisesti kosteutetummalta, kun taputtelin pesun jälkeen kasvoille ensin Klairsin kasvoveden, sitten joko seerumin ja kasvovoiteen tai pelkän voiteen. Sitten minustakin tuli innokas kasvovesien, ja nyt myös kasvosuihkeiden, käyttäjä.

kosteuttava kasvosuihke

Kosteuttava kasvosuihke auttaa erityisesti vedestä kosteusköyhää ihoa pysymään pehmeänä, sileänä ja ihohuokoset pieninä. Kirjoitin myös aiemmin tänä talvena  postauksen siitä, kuinka ihonhoitotuotteiden pH voi tuhota ihon omaa happovaippaa ja johtaa näin moniin ihon ongelmiin aina kuivuudesta ihottumaan. Siksi kasvovesi- tai suihke, jonka pH on hieman hapan eli noin 5 voi olla ihan jättimäinen apu kuivuudesta ja ärsytyksestä kärsivälle iholle.

Itse en oikein enää pysty elämään ilman kasvovettä, sillä se tosiaan tuntuu auttavan ihoni sellaiseen ikävään röpelöiseen kuivuuteen. Iho ei myöskään kiristele yhtään, vaikka olisin tehnyt sille minkälaisen kuorinnan. Tuntuu, että myös ihon epäpuhtauden pysyvät loitolla, mikä saattaakin selittyä tuolla happovaippa-asialla. Kasvovesistä en siis enää luovu ja nyt kerron tämän hetken suosikkini!

kosteuttava kasvosuihke

Kotimaiset suosikit

EKOPHARMA Vadelma Kasvosuihke (Hillakauppa, 9,60 / 75 ml). Suomalaisen EKOPHARMAn uudistettu kasvosuihke on koko kompanian kosteuttavin. Se sisältämä glyseriini imee itseensä vettä ja auttaa sen pysymään ihon pinnalla, ja vadelmatiiviste antaa tälle aika taivaallisen tuoksun. pH on vitosen pinnassa ja suihke on tarkoitettu pintakuivalle ja sekaiholle. Edullinen vaihtoehto testattavaksi.

Flow Cosmetics Chamomille & Probiotics (Hyvinvoinnin.fi, 30 e / 100 ml). Tämä toinen kotimainen kosteuttava kasvosuihke hellii erityisesti iholle tärkeitä mikrobeja. Ainesosalista on edellistä paljon lyhyempi, vain kolme ainesosaa! Suihkeen kamomilla toimii antimikrobisena ja rauhoittavana, probiootit ylläpitävät hyvälaatuista mikrobikantaa ja maitohappobakteereista uutettu aine kosteuttaa tehokkaasti. pH 4,5 eli just bueno!

kosteuttava kasvosuihke

Muita lemppareita

Bybi Mega Mist (House of Organic, 33 e / 50 ml). Tämä ruotsalaismerkin suihke on astetta tyyriimpi, mutta täynnä hyviä ainesosia. EKOPHARMAn suihkeen tavoin se sisältää mm. kosteuttavia glyserolia, natriumpyrrolidonikarboksyylihappoa ja propyleeniglykolia. Lisänä tietysti sitä kuuluisaa hyaluronihappoa! Miinuksena tosin vähän huonosti toimiva pumppu ja suihke, siihen tarvittaisiin vielä parannusta.

Murad Prebiotic 3-in-1 MultiMist (Feelunique, 36 e / 100 ml). Joukon kallein ja ainoa ei-luonnonkosmetiikan tuote. Tämä kosteuttava kasvosuihke sisältää ainesosia vähän eri maailmasta, kuin kolme aiempaa. Mukana mm. hiivasta saatuja peptidejä, niasiiniamidia, ureaa, sekä kosteuttavia ja nimensä mukaisesti ihon omia mikrobeja vahvistavia sokereita. Tässä on ehdottomasti joukon paras tuoksu sekä pumppu ja hienojakoinen suihke. Vaikka kallistun usein luonnonkosmetiikan puoleen, tämä on jollain tavalla vakuttanut mut täysin!

Mitä suosikkeja sulla on? 🙂

Kommentit (9)
  1. Acon Rescue Mist on toimistopäivien pelastus. Työskentelen voimakkaasti ilmastoidussa toimistossa, jossa iho alkaa kiristää jo aamun ensimmäisten tuntien jälkeen. Tuotteen PH-arvosta minulla ei ole hajuakaan, mutta toimii hyvin ainakin omalla kohdallani.

  2. Itse asiassa Bybin Mega Mist on näistä kallein (66€/100ml) just saying 🙂 On oma suosikkini näistä. En itse aiemmin tykännyt suihkutettavista kasvovesistä enkä oikein ymmärtänyt kasvoveden funktiota ihonhoidossa muutenkaan mutta kyllä eron huomaa säännöllisellä käytöllä. Jos haluaa mahd kosteuttavan kasvoveden niin onko glyseriini the ainesosa mitä kytätä Inci-listassa?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *