Kuiva silmänympärysiho – millainen peitevoide kannattaa valita?

Tosi moni kärsii kuivasta silmänympärysihosta ja se näkyy mm. siinä, että peitevoide levittyy huonosti iholle ja meikki saattaa jopa vain pahentaa tilannetta.

Moni ei varmaankaan ole miettinyt, millaisen peitevoiteen pitäisi olla, jotta se sopisi parhaite omalle iholle, ei vain omiin peitetarpeisiin. Seuraavaksi siis yksi tärkeä seikka, joka kuivaihoisen täytyy ottaa huomioon peitevoideostoksilla.

Älä valitse pitkää kestoa lupaavaa tuotetta. Tämä on se tärkein juttu.

Pitkäkestoiset tuotteet, eli sellaiset jotka lupaavat vaikka 30 tunnin pitoa, kuten tuo Maybellinen Super Stay, sisältävät paljon kalvonmuodostajia ja polymeereja. Niillä tuotteeseen saa peittoa, mutta samalla tuotteesta tulee niin tujua, että se voi olla kuivalle ja herkälle silmänympärysiholle liikaa.

Valitse siis peitevoide, jonka mainoslauseissa ei luvata yli vuorokauden kestävyyttä (kuka sellaista edes tarvitsee?). Hyviä vaihtoehtoja ovat mm. kulttituote Maybelline Eraser*, joka on ollut omakin suosikkini jo pitkään sekä vähän vielä kevyempi; Maybelline FitMe*.

Näillä molemmilla saat hyvin peittävyyttä ilman kuivattavaa tunnetta. Ja molemmat pysyvät hyvin, kun muistat kiinnittää peittarin kevyesti puuterilla.

Lue myös:
Kuivan ihon hoito-ohjeet
Mitä iholleni tapahtui, kun en hoitanut sitä 3 viikkoon

kauneus meikki
Kommentit (2)
  1. Minulla on myös ollut pitkällinen projekti tuollaisen hyvän peitevoiteen haussa. Maybellinen Eraser on myös käytössä.

    Nyt hankin joitain ”hydrating”-merkinnällä varustettuja kokeiluun, mutta monet tuntuvat aika paksuilta ja korostavat juonteita.NARSilla on aika hyvä voidemainen peitevoide, ja tuoreimmat ihastukseni ovat Sisleyn Stylo Lumière ja Guerlainin Precious Light. Kirjoittelen omaan blogiini näistä, kunhan ehdin.

    Tietty silmänalusille pitää tehdä hyvä kosteuttava pohjustus, ennen kuin mitään peiteainetta sinne laittaa.

  2. Kärsin todella tummasta, kuivasta ja uurteisesta silmänympärysihosta. Kaikki nestemäiset peiteaineet näyttävät kamalalta omalla iholla jo 5 minuuttia laittamisesta. Löysin joitakin vuosia sitten Macin kiinteät, vahamaiset Studio Finish peitevoiteet ja enää en vaihtaisi nestemäisiin. Nuo Macin peittarit eivät korosta ollenkaan kuivaa ihoa ja juonteita. Peittokykykin on vähintään kohtuullinen

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *