Mitä iholleni tapahtui kun en hoitanut sitä 3 viikkoon

Alkuraskauteni meni, kuten varmasti aika monella muullakin; sohvalla maaten huonovointisena ja vain minimaaliseen työntekoon kyeten. Siinä vaiheessa peilikuva ei kiinnostanut hiukkaakaan, joten ihon, hiusten ja melkeinpä kaiken muunkin hygienian hoito oli todella minimissä (pahoittelut mielikuvasta hah).

En siis koskenut rakkaisiin ihonhoitotuotteisiini ainakaan kolmeen viikkoon. Jaksoin kyllä laittaa juuri ja juuri kasvovoidetta, mutta kaikki muut rutiineihini kuuluvat toimet jäivät pois.

Kun olo parantui, katsahdin peiliin vähän huolellisemmin. Ja se sai suuni loksahtamaan auki. Ihossani oli ihan kunnon finnejä (jopa poskissa, missä mulla ei ole melkein koskaan ollut yhtäkään!), iho oli supersamea ja ihohuokoset möllöttivät tummina ja avonaisina (pahoittelut mielikuvasta part 2).

Koska olen aina tykännyt ihonhoidosta ja rakastanut sitä, että saan sillä tuloksia, tämän peiliin katsomisen jälkeen oli aika tehdä toimintasuunnitelma ja ottaa kovat keinot käyttöön. Halusin ihoni taas heleäksi, kosteutetuksi ja sileäksi. Siis sellaiseksi, mitä se oli ennen pahoinvointikautta.

skincity ihotesti

Mikä avuksi?

Ensimmäisenä tartuin kuorinta-aineeseen. Ajattelin, että happokuorinta parin päivän välein auttaisi parhaiten laajentuneisiin ihohuokosiin, sameuteen ja leukaperiin ja poskiin ilmestyneisiin finneihin.

Käytin kahta suosikkiani vähän vuorotellen: *Paula’s Choice RESIST Daily Pore-Refining Treatment 2% BHA -kuorinta-ainetta ja *BYBI Beauty Day Glow Brightening AHA Tonic -kirkastavaan kasvovetttä. Jotenkin rakastuin nyt ihan uudelleen tuohon Paula’s Choicen tuotteeseen, koska näin, että sillä sain ihan todella nopeastikin ihoon taas eloa ja sameuden tiehensä!

raskaus-kosmetiikka

Toinen juttu, jonka tiesin auttavan sameuteen, on C-vitamiini. Siksi asettelin *Novexpert Booster with Vitamin C -seerumin peilikaapissa eturiviin ja aloin käyttää sitä joka aamu. Se on ollut yksi mun suosikeista jo pitkään ja kyllähän se näytti auttavan ihoani jälleen kirkkaammaksi. Tosin nyt etsinnässä olisi uusi tehokas C-vitamiiniseerumi, koska tuo Novexpert on kyllä aivan hirveän kallis.

Kuorinnan jälkeen kosteutus oli tietysti erittäin tärkeää ja halusinkin oikein kerrostaa iholleni vettä ennen öljyisemmän kerroksen levittämistä. Suihkutin siis seuraavaksi iholle pari kerrosta toista kahdesta lempparistani, joko *PureBeauty Birch Sap Mistiä tai *Fiini Naturally Ruusu-kaura kasvovettä (tämä sopii ehkä paremmin kuorinnan jälkeen). Näistä molemmat sitovat vesikosteutta iholle tehokkaasti eli ovat ihan must-tuotteita pintakuivuudesta kärsiville!

luonnonkosmetiikkaa

Vesikosteutus on tärkeää lukita iholle jonkun öljypitoisen tuotteen avulla. Tähän mulla on kaapissa kolme tuotetta, joita käytän vähän vuorotellen: *Fiini Naturally Kaura-mustikkaöljyseerumi (ehkä suurin suosikkini ikinä!), *Antipodes Divine Rosehip & Avocado Oil -kasvoöljy ja uusi *Djusie Fruit Glaze Vitalizing & Brightening Facial Oil -kasvoöljy. Näilläkin sain vielä lisää heleyttä ja annoksen vitamiineja ihon kuntoa kohottamaan.

Ja jos vain jaksoin, tein välillä pieniä gua sha -hierontoja öljyn kanssa. Se tuntui saavan veren kiertämään kunnolla ihon pinnalla, vähentävän turvotusta ja antavan iholle vähän elävämpää sävyä.

Ja jo noin viikossa nämä tuntuivat jo auttavan! Onneksi. Pelkäsin jo, että olin tuhonnut ihoni kunnon lopullisesti. Iho on nyt taas ihan ok kunnossa. Finnit häipyivät (arvet vain jäivät), huokoset kutistuivat ja iho on heleämpi. Toki hormonimuutoksetkin vaikuttavat tähän varmasti, mutta huomasin kyllä eron kunnollisen hoidonkin jälkeen.

Nyt, kun muuton myötä kaikki tavaramme ovat ihan sikinsokin ja ihonhoitorutiinit samoin (niin ja pahoinvointikin on tullut aika ajoin takaisin), iho alkaa taas näyttää siitä merkkejä. Tänään aionkin laittaa väliaikaisen pikku yksiömme peilikaapin ojennukseen ja pistää riviin parhaimmat sameuden karkoittajat!

aurinkovoide kasvoille

Ja kun raskausajan ihonhoidosta puhutaan niin tietääkseni maksaläiskiä tulee helposti tänä aikana. Nyt, kun ensimmäiset auringonsäteetkin alkavat kunnolla meidänkin leveyksillä paistaa, niin on ehdottoman tärkeää alkaa käyttää aurinkosuojaa! Täältä löydät kaikki mun lempparit kasvoille: parhaat fysikaaliset aurinkosuojavoiteet kasvoille.

Lue myös:
Maksaläiskät, mikä avuksi?
Laajentuneiden ihohuokosten hoitaminen
Kuivan ihon hoito-ohjeet

kauneus suosittelen iho
Kommentit (8)
 1. Kosmetologi
  8.3.2022, 11:10

  Bha happoa tulisi välttää raskausaikana.

  1. Apua joo totta! Okei no sit pitää vaan käyttää tota Bybiä.

 2. Onnea raskaudesta!

  Hyvä, että ymmärrät jo etukäteen alkaa taistella maksaläiskiä vastaan! Minulle ne taisivat tulla jäädäkseen vuoden 2017 raskaudesta, josta saakka kamalat pigmenttiviikset ovat pamahtaneet naamaani ensimmäisten säteiden myötä. Tuleva kesä on tosin ensimmäinen, kun en ole raskaana tai imetä, joten toivon, että naamani väritys alkaisi nyt stabiloitua.

  1. Kiitos! Voih :/ Joo yritän kyllä vältellä kaikin keinoin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *