Laajentuneiden ihohuokosten hoitaminen

Mun ns. skin prepiin eli siihen valmisteluun, jonka teen ennen juhlia, kun haluan ihon olla mahdollisimman hyvässä kunnossa, kuuluu aika usein ihohuokosten hoitaminen. Yritän tällä siis saada laajentuneet ihohuokoset pienemmiksi edes vähän, jolloin iho näyttää heti paljon paremmalta. Tähän mulla on muutamia toimivia kikkoja, joista päätin nyt tehdä oikein erillisen postauksen, koska tiedän, etten ole laajentuneiden ihohuokosteni kanssa ainoa 😉

laajentuneet ihohuokoset mustapäät.jpg

Hyvä puhdistus ja kuorinta

Ennen juhlameikin tekoa ihon puhdistus meikistä ja kuorinta on ihan must. Meikit putsaan edelleen ihan vain Sebamedilla, johon olen luottanut jo vuosia ja kuorinnan hoidan tällä hetkellä Skin Treat Clear & Pure Enzyme & AHA Peelingillä* ja puhdistussienellä. Kuorittu iho on paljon tasaisempi, meikki levittyy kauniimmin ja iho kuultaa nätisti. Kuorin ihoani pari kertaa viikossa ja aina edellisenä iltana ennen juhlia, koska jos kuorisin sen juuri ennen meikin tekoa, voisi iho punoittaa ikävästi.

laajentuneet ihohuokoset 2.jpg

Ihon pehmentäminen ja mustapäälaput

Mustapäälaput on mun mielestä jotenkin super-aliarvostettu juttu! Koska nämähän ovat tärkein väline ihohuokosten pienentämiseen, kun ne vievät mukanaan aina ison määrän talia. Tässä hommassa olen tehokkaimmiksi todennut Formula 10.0.6:n* ja Biorén laput. Ja olen myös huomannut, että jos homman tekee suihkun tai saunan jälkeen kun iho on vielä pehmeä ja ihohuokoset avoimemmat, mustapäälaput toimivat paljon paremmin. Eli muista pehmentää iho ennen lappujen käyttöä ja kiinnittää ne kostealle iholle.

laajentuneet ihohuokoset.jpg

Vitamiinit

A-vitamiinin on todettu toimivan hyvin mustapäiden ja myös aknen hoidossa. C-vitamiinin taas tiedetään supistavan ihohuokosia, joten siksi käytän yleensä jompaa kumpaa näistä mustapäälappujen käytön jälkeen. Paras hinta-laatu-suhde on ehdottomasti Ordinaryn tuotteissa (A-vitskua: Granactive Retinoid 5% in Squalane* ja C-vitsku: Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F*).

laajentuneet ihohuokoset mustapäät 2.jpg

Kosteutus

Toisin, kun monet ajattelevat, laajentuneet ihohuokoset ja mustapäät johtuvat osittain myös ihon kosteusköyhyydestä. Kun ihon pinta on kuiva, mutta talirauhasen toiminta jatkuu, rauhaseen kertyy kuolleita ihosoluja ja se tukkeutuu, kun ihon tuottama öljy ei pääse ulos huokosesta. Öljy ja kuolleet ihosolut kerääntyvät huokoseen ja muodostavat siihen sarveistulpan eli mustapään, joka ajan myötä tummuu ja kasvaa kokoa. Mustapää venyttää ihohuokosen kokoa, joka jää pysyvästi suuremmaksi. Siksi on äärimmäisen tärkeää saada iholle kunnolla myös kosteutusta ja parhaiten tässä toimii hyvä seerumi (omat suosikkini on SnowAnna Multivitamin Beauty Serum ja Lumene Hyaluronihappotiiviste*) ja hyvä kosteusvoide (esim. Lumene Valo Glow Reveal -päivävoide).

Oletteko te löytäneet jotain hyviä kikkoja mustapäiden poistoon ja ihohuokosten pienentämiseen? 🙂

LUE MYÖS:

Mikä ihmeen hyaluronihappo
Mistä ihon pintakuivuus johtuu ja miten sitä hoidetaan?

kauneus iho testit meikki
Kommentit (5)
 1. Hei Erika!
  Kiitos kivasta blogista. Iho tarvitsee a, b ja c vitamiinia. Siinä järjestyksessä. A vitamiinin tehokkain aktiivinen komponentti on tretinoiini, b3 vitamiinin niacynamide ja c vitamiinin askorbiinihappo. On muitakin a ja c vitamiinejä, mutta ne eivät ole yhtä tehokkaita kuin yllämainitut ja b3 pitää olla ainakin 5% jotta olisi hyötyä. Tretinoiinia saa yksityislääkäriltä ja se on vahva ihmelääke (vanhentuvalle) iholle. B3 vitamiini on se vitamiini, mikä supistaa ihohuokoksia. C vitamiini kirkastaa ihoa ja taistelee UV-ta ja muuta p*skaa vastaan.

  A vitamiinin eli tretinoiinin säännöllisen käytön tulos:
  https://www.youtube.com/watch?v=6pY4kXrTtSs

  A, b ja c vitamiinit ja niiden erot:
  https://www.youtube.com/watch?v=2buh5ao33Oc

  Itse käytän a vitamiinia eli tretinoiinia ja mulla ei ole koskaan ollut ongelmia. Päinvastoin; talvella iho ei kuivu enää yhtään. B3 tuotteen pitoisuus on mulla 10% (The Ordinary) ja askorbiinihappo on pulberi (The Ordinary), jonka yhdistän Resveratol & Ferulic hapon kanssa (The Ordinary). Tuotteita ostaessaan pitää olla tarkka. Usein tuotteissa on kyllä hyödyllisiä aineita, mutta se % määrä on niin pieni, et tuskin siitä hyödyä on.

  Ja se tärkein: auringonsuoja. Se on tärkein ihohoidossa ikääntymistä vastaan. Jos käyttää a vitamiinia, auringonsuoja on erittäin tärkeä, koska a vitamiini ohentaa ihon päällimäistä kerrosta. Käytän mineraalisuojaa HydroPeptide firmalta (sitä saa vain SkinCiti verkkokaupasta Suomessa). Käytän sekä Tinted että Non-tinted versiota. Molemmat on kosteuttavia ja eivät jätä valkoista kerrosta ihon päälle. Sopivat myös meikin alle primerina. Ei ole mitään hyödyä käyttää kalleita ja ihoa nuorentavia tuotteita ellei käytä myös aringonsuojaa päivittäin.

  Lisää motivaatiota auringosuojan käyttämiseen:
  https://www.youtube.com/watch?v=0jITtkUBXGk

 2. Ja vielä. Mustapäiden poistoon voi hyvin sopia Matrixyl peptaidit. The Ordinary firma tarjoa seeriumia, missä on 3 erilaista Matrixyl peptaidia. Timeless firmalla on myös Matrixyl tuotteita. Itse en ole vielä Matrixylejä kokeillut, mutta ajon ostaa.

  Ja tietenkin hapot auttaa ihon puhdistuksessa. Aloita lactic (5%) tai mandelic hapolla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *