Letti, nuttura vai kokonaan auki – Miten hiukset kannattaisi laittaa yöksi?

Muutama vuosi sitten en olisi voinut kuvitellakaan nukkuvani hiukset ylhäällä nutturalla. Päätin kuitenkin kokeilla hiusten kiinnittämistä yöksi, koska kadehdin ystäväni superpitkiä hiuksia ja ajattelin sen ehkä auttavan hiusten kasvattamiseen.

No ei auttanut. Mutta tapa jäi. Nykyään kiinnitän hiukset superlöysälle nutturalle lähes joka yö ennen nukkumaanmenoa. Ja jos jätän hiukset auki, koska ne ovat esimerkiksi pesun jälkeen vielä vähän kosteat, joudun katumaan päätöstäni aamuisen niskasäryn seurana. Aika usein on nimittäin käynyt niin, että hiukseni ovat ehkä jääneet hartioideni alle jumiin ja vääntäneet koko pään kummalliseen asentoon ja siitä meikäläiselle iskee aika herkästi niska- ja pääkipuja.

Törmäsin pari päivää sitten MeNaisten artikkeliin siitä, että kannattaako niitä hiuksia oikeastaan kiinnittää yöksi vai ei. Artikkeli innoitti minua kaivelemaan asiaa vähän enemmänkin ja tähän lopputulokseen olen lukemieni juttujen perusteella tullut: löysä letti on hellävaraisin keino kiinnittää hiukset yöksi. Ja auki olevat hiukset eivät aiheuta muuta haittaa kuin takkuja ja minun tapauksessani särkyjä.

Pahinta mitä voit hiuksillesi tehdä on kiinnittää tiukan nutturan tavallisella ponnarilla joka yö samaan kohtaan. Ja tavallisella ponnarilla tarkoitetaan sellaista kumilenkkimäistä, jonka päät on kiinnitetty toisiinsa metalliosalla. Käyttääkö kukaan edes enää sellaisia? Paljon hellävaraisempia ovat nimittäin kumilenkkiponnarit, esimerkiksi Invisibobblet, joiden hellävaraisuuteen olen itse vannonut jo vuosia (postaus mysteerisestä hiusvauriostani).

Nutturassa ponnari aiheuttaa kitkaa ja rasitusta moneen eri kohtaan ja kun nuttura kiinnitetään usein samaan paikkaan, hiukset voivat vaurioitua ja katketa. Insiderin artikkelissa hiustenlähtöön erikoistunut ihotautilääkäri väittää, että tiukka nuttura voi myös aiheuttaa hiuskatoa! Hui! Tämä johtuu ilmeisesti siitä, että hiusrajassa oleviin hiuksiin kohdistuu koko yön ajan pieni veto, mikä voi aiheuttaa niiden irtoamisen.

Letti on ihanteellinen tapa kiinnittää hiukset, koska ponnari kiinnitetään hiusten latvaan, mistä hiukset kuluvat muutenkin. Tosin missään ei kerrottu, millainen pikkuponnari olisi sitten paras keino letin kiinnittämiseen. Kumilenskut ovat pysyvimmät, mutta tuntuvat todella rajuilta ja hiusta vahingoittavilta ja invisibobblet taas ovat liian suuria. Ehkä olisi paras, jos jostain löytyisi pienenpieni samettinen minidonitsi? Eli siis metsästämään!

Nukutko sinä hiukset auki vai kiinni?

Ps. Lilyn uudistuksesta johtuneen tauon jälkeen Nuden Bloglovin’-sivu päivittyy taas! 🙂

Kommentit (15)
  1. Ainakin Sokoksen kosmetiikkaosastolta saa sellaisia invisibobblen näköisiä pienempiä hiuslenksuja 🙂 Ihan parhaita puoliponnareihin ja letteihin yms.

  2. Toinen juttu mikä voi yhtälailla aiheuttaa hiuskatoa on raskaan froteepyyhkeen kietominen turbaaniksi hiustenpesun jälkeen. Tämän takia käytän Aquisin kevyttä hiusturbaania tai hiuspyyhettä turbaaniksi kiedottuna.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *