Mistä johtuu, ettei hiuksissa pysy kihara?

Todella usein kuulen kavereiden valittavan sitä, ettei heidän hiuksissa pysy kihara kuin muutaman tunnin ja sitten ne jo lässähtävät omaan muotoonsa. Monet myös valittelevat, että hiukset rasvoittuvat nopeasti. Ne eivät tunnu koskaan puhtailta ja tuuheilta ja koko tukka on muutenkin yksi raskas lätyskä. Siis miksi kihara ei pysy kunnolla hiuksessa ja mikä tähän voisi olla avuksi?

Miksi kihara ei pysy

Olen aina itse toitottanut, että kihara pysyy, kun hiuksessa ei ole liikaa hoitoainetta, rauta on tarpeeksi kuuma ja lakka hyvä ja vahva. Ainakin omissa hiuksissani kihara pysyy hyvin kolmekin päivää, mutta ehkä syy onkin nyt jossain muualla, kuin itse muotoiluvaiheessa. Tormäsin nimittäin pari päivää sitten Instagramissa videopätkään, joka sai minutkin hämmästymään. Voiko hiusten nopea suoristuminen ja kaikki nuo edellä mainitsemani ongelmat johtuakin vain hiuksiin jääneistä muotoilutuotteiden jämistä?

Syy miksi kihara ei pysy, löytyy luultavasti seuraavalta videolta. Videolla jenkkiläinen kampaaja Chrissy Rasmussen käy hiusta läpi superterävien saksien kanssa. Pinnasta irtoaa iso määrä jauhemaista likaa, joka mitä ilmeisimmin on tuotekertymää. Se latistaa hiusta, tekee siitä painavamman, eikä hius jaksa pysyä kiharalla. Näin voi käydä, jos hiuksiaan ei muista pestä aika ajoin syväpuhdistavalla shampoolla!

Itse pesen hiukset syväputsarilla noin kerran viikossa tai kahdessa. Syväpuhdistus kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan hiustenhoitorutiineihin, ellei se siellä jo ole! Syväputsarilla hiuksista nimittäin lähtee juuri nuo muotoilutuotteiden jämät ja kraanavedestä tulleet metallit, jotka muuten vaikuttavat vaaleiden hiusten sävyyn huomattavasti (postaus). Ainakin omat hiukseni ovat syväpuhdistuksen jälkeen superilmavat ja värikin kirkastuu heti! Myös päänahka kiittää, kun se pääsee kuoriutumaan tuotejäämien alta.

Syväpuhdistavia shampoita löytyy tosi monelta merkiltä, oma lempparini on jo vuosia ollut L’ANZA Healing Pure Clarifying Shampoo. Käyn yleensä Kampin idHAIRilta. Muista ihan hyviksi todettuja syväputsareita ovat Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Deep Cleansing Shampoo (Cocopanda) ja kotimainen Cutrin Pure Ism Deep Cleansing Shampoo.

Ja nämä syväputsarit voivat olla aika kuivattavia ja avaavat hiuksen pintaa, joten tällaisen jälkeen on hyvä käyttää jotain hyvää hiusnaamiota 🙂 Oma lempparini on KMS-maski, jota olen kehunut täällä blogissakin jo varmaan sata kertaa!

Eli parempaa kiharanpysyvyyttä teille sinne!

blogit.fi + bloglovin’

kauneus hiukset
Kommentit (4)
  1. Hmm. Mulla suoristui äidin ja siskon tekemät juhlakiharat jo ala-asteikäisenä, jolloin en vielä mitään muotoilutuotteita käyttänyt. Aikuisiällä olen kahteen otteeseen saanut pysyvät kiharat ammattilaisilta – useinmiten nekin on suoristuneet. Oon ajatellut tän olevan henkimaailman juttuja, mutta sinnikkäästi aina kokeilen, josko sillä kertaa kävisi tuuri 🙂

    1. Joo no kokeile ihmeessä! Toivottavasti auttaa 🙂

  2. Kiitos tämän jutun tajusin etten ole käyttänyt syväpuhdistavaa shampoota pariin viime vuoteen. Olen vain ihmetellyt miksi kummassa päänahkani on melko kuiva ja hieman hilseilevä. Tätä ongelmaa mulla ei aiemmin ole ollut koko elämäni aikana. Tässä saattaa olla hyvinkin syy siihen!

    1. No niiiiiiiiiiinpä! Toivottavasti tilanne paranee kun hommaat syväputsarin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *