Mitä hiuksilleni tapahtuu jos en käytä muotoilutuotteita ja fööniä

Muistan joskus Irene-siskoni valittelevan omaa ohutta ja lättänää hiuslaatuaan. En tiedä keneltä me ollaan se peritty, mutta mun tukka menee ihan samaan laariin. Vaikka hiuksia on paljon, yksittäinen hius on äärimmäisen ohut, helposti katkeava ja takkuuntuva. Mutta silti hiuksemme näyttävät erilaisilta, siskoni ohuemmilta ja mun jänteviltä ja paksummilta. Miksi?

No siksi, että mä käytän hiuksissani paljon erilaisia hoito- ja muotoilutuotteita ja föönaan ne aikailla jokaisen pesun jälkeen. Sisko ihmetteli tätä joskus ja kysyi: ”Miten sä jaksat nähdä niin paljon vaivaa hiustesi laittoon?”. No antakaapa mä näytän, miksi:

Tältä mun hiukset siis näyttävät, jos en laita niitä mitenkään pesun jälkeen. Jos siis pesen ja hoidan normaalisti ja annan sitten kuivua harjaamatta, föönaamatta ja latvaseerumia käyttämättä. Ja tilanne on vieläkin pahempi, jos olen tehnyt hiuksiin vaikka syväpuhdistuksen! Hiuslaatuni on luonnontilassaan siis tosi takkuuntuva, seitinohut ja erittäin sähköinen näin talvisaikaan.

Muistan, että lapsena mulla oli ohuen hiuslaadun lisäksi myös paljon vähemmän tukkaa ja isäni pelkäsi aina, koska viimeisetkin kaksi haituvaa katkeavat päästäni 😀 Onneksi olen nyt löytänyt monia tuotteita ja kikkoja, joilla hiukseni pysyvät takkuuntumattomina ja sileinä!

Tässä siis teillekin lista hyviksi todetuista tuotteista tällaiselle ohuelle, sähköistyvälle ja takkuuntuvalle hiuslaadulle: KMS Tame Frizz Smoothing Reconstructor -hiusmaski*, Lanza Neem Plant Silk Serum -latvaseerumi* (ennen föönausta), Living Proof Full Thickening Mousse -muotovaahto* ja Batiste XXL Volume Spray.

Lue myös: Näin käsittelen hiukseni pesun jälkeen

dyson supersonic

Joillain fööni voi ehkä kuivattaa ja tehdä hiuksille vain hallaa, mutta uskon, että mun hiuslaadulle se on pelastus. Lisäksi käytän Dysonia (josta en muuten luovu IKINÄ, vaikka se paljon maksaakin), jolla föönaaminen on astetta hellävaraisempaa. Se on niin tehokas, että hiukset kuivuvat vähän alhaisemmallakin lämpötilalla.

Muita saman ongelman kanssa painivia?

Kommentit (9)
  1. Ihan sama tukkatyyppi täällä! Itselleni auttoi hauskasti ihan päinvastainen: Lopetin kaikkien ylimääräisten hiustuotteiden käytön ja käsittelyn, värjäämisestä alkaen. Nykyään pesen hiukseni Famon pöllön mallisella shampoopalalla ja harjaan varovasti puupiikkisellä harjalla, yöksi letitän tukan löysälle ranskanletille. Hiukset eivät ole koskaan aiemmin tuntuneet näin hyvinvoivilta. Kannattaa siis rohkeasti kokeilla mikä itselle toimii, joillekin varmasti enemmän valikoituja tuotteita sopii ja toisille vähemmän !

  2. Heippa! Oot monesti maininnut Batistesta lempparikuivashampoona. Ootko kokeillut Löwengripin Good to go Jasmine & Amber -kuivashampoota? Itelläni jäi Batiste täysin unholaan, kun löysin tän. Toimii erinomaisena tyvikohottajana, ei välttämättä niinkään rasvaisuuden poistajana likaisesta tukasta. Vahva suositus! (vaikka vihaankin tuota ilmaisua :D)

    1. En oo kokeillut mutta kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *