Näin teet ihanan glitter-meikin!

NUDE

Tänään mun piti laittaa blogiin tutorial vihreään silmänrajaukseen NYXin Multitaskerista intoutuneena MUTTA meikäläisen glitterit kolahti tähän väliin postiluukusta ja enhän mä voinut pitää näppejäni erossa niistä hetkeäkään!

Glitter-meikin tekohan on ihan superhelppoa, mutta koska moni toivoi Snapchatini (@erikanaakka) kautta tähän meikkitutorialia, päätin myös sellaisen samalla kuvata.

Tarvitset hommaan siis vain kolme asiaa: vaseliinia tai glitter-primeria, glitteriä ja vanupuikkoja. Tekovaiheitakin on vain kaksi, joten eiköhän kaikki halukkaat pysty taiteilemaan tällaisen vaikka ensi viikonlopun Ruisrockeille ;)

Tlasin omat glitterini Glitternistin verkkokaupasta viime torstaina ja kimalteet saapuivat postin mukana eilen tiistaina eli toimitus on nopsa. Jos et silti ehdi tähän hätään nettishoppailla, kosmetiikkaglittereitä löytyy ainakin Makeup Foreverin valikoimista. Tässä tutorialissa käytän Pink Pandora -glitteriä.

NÄIN SÄKIN ONNISTUT:

1. Levitä haluamallesi alueelle tavallista vaseliinia tai glitter-primeria, jos sinulta sellaista löytyy. Itse en tällaisia kimalteita uskalla käyttää aivan silmien läheisyydessä tai silmäluomilla, vaan pysyttelen turvallisesti poskipäillä.

2. Sitten vain dippaa vanupuikko glitteriin ja levitä glitter iholle pyörittelemällä puikkoa iholla. Kas näin. Jos glitteriä ei tunnu tarttuvan kuivaan vanupuikkoon, voit sipaista puikkoon hieman vaseliinia. Painele glitterit vielä kunnolla paikoilleen sormin tai vanupuikolla.

Ja glitter-meikki on valmis! Vaseliini toimii yllättävän hyvänä liimana, vaikka sitä ensin aluksi itse epäilinkin. Ihon oma rasvakaan ei tunnu häiritsevän ihanaa kimallepintaa. Jos kuitenkin silti epäröit vaseliinin käyttöä, esimerkiksi NYXiltä löytyy glitter-meikkien tekoon tarkoitettu primer (Bangerhead.fi).

3. Ja kun bileet on biletetty, pliiis pliiis pyyhi glitterit pois vanulapulla ja heitä roskiin. Alle 5 millimetrin glitterit luetaan nimittäin ympäristölle haitalliseksi mikromuoviksi, joka vesistöjen ja kalojen kautta siirtyy lopulta meihin ihmisiinkin. Vaihtoehtoisesti voit hommata itsellesi biohajoavia kimalteita ja pestä säihkeen pois suihkussa hyvällä omallatunnolla ;)

Öööö tarviiko sitä Ruisrock-meikkiä muka miettiä enää pidempään?!

Seuraa: Bloglovin' + Blogit.fi + Instagram

Kommentit

Veerarrr (Ei varmistettu)

Mistä mahtais löytää tollasta isompaa glitteriä? Punanaamiosta löysin tota hienojakoista mutta en ehdi enää tilata mistään. Kiitos jos on antaa vinkkejä :)

Erika Naakka
NUDE

Noh tietysti askarelukaupoista löytyy vaikka minkälaista MUTTA ne eivät ole kosmetiikkakelpoisia eli älä vain käytä niitä silmien tai huulten lähellä! Askartelu-glitter voi olla hyvin teräväreunaista, joten silmiin joutuessa jälki voi olla pahaa. Eli vartalolla ja vaikka poskilla ihan ok :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Olet ihan hiton kaunis! :* Kiitos ihanasta tutoriaalista!

Erika Naakka
NUDE

No voi ei kiiiiitos!! :) Tää tuli tarpeeseen, viime päivinä olo on ollut kaikkea muuta kuin kaunis ja hehkeä :D

miz
miz

Ehkä toi vaseliini voi juurikin muualla kasvoilla toimia mutta itse käyttänyt glitteriä silmissä ja tehnyt jopa rajauksia. Vaseliinin kanssa se vain paakuuntuu silmäluomen juoviin ja no toimituksen liukkaria en ole edes kokeillut, mutta itsellä oli viimeksi Make-up storen mixing liguid tosi hyvä kiinittää glitterin ja saa kuulemma kestävämmän lopputuloksen luomivärille mutta siihen en ole kokeillut. Voisi kokeilla tuota NYXiä

Erika Naakka
NUDE

Joo silmämeikissä vaseliini ei varmasti kyllä toimi enkä kyllä suosittele käyttämäänkään, ettei glitteriä vain valu silmiin! Makeup Store kuulostaa hyvältä ja tosiaan NYXillä ja myös ELFillä on glitter-primer :)

josha

I-H-A-N-A! Tuon sävyinen glitter sopii sulle erityisen hyvin :) Itse vielä joku aika sitten vannoin ettei glitter ole mun juttu mutta niin vain sitä on menty glittermeikeillä tänä kesänä jo monesti :D

Erika Naakka
NUDE

Haha no niinhän siinä aina käy! :D

Mariam B (Ei varmistettu) https://moriemblog.blogspot.com.es/

Inspiroiduin tästä jo Instagramin puolella, sopii sulle niin hyvin :)

Erika Naakka
NUDE

Jeeee no kiva kuulla! :)

M-ari (Ei varmistettu)

Kiitos kun mainitsit mikromuoveista! Itse ahdistun glittermuodin yleistymisestä ja aina salaa toivon että ihmiset tajuavat pyyhkiä hileet roskiin ennen kasvojen pesua. Kasvojenpuhdistuspyyhkeet ovat tähän myös hyviä. :)

Erika Naakka
NUDE

No jep, samanlainen ahdistuja myös täällä päässä! :/

sofianna (Ei varmistettu)

Glitterit ei oikein kyllä iske, ainakaan itselle en osaisi kuvitella niitä missään käytössä. Yleensä kyllä sytyn vähän myöhässä näihin juttuihin. :D Muuten, osaatko sanoa toimittaako Ruotsin Sephoran (ilmeisesti uusi) nettikauppa Suomeen? :)

Erika Naakka
NUDE

Voi ei miten tää sun kommentti on mennyt ohi vastaamatta! Mun tietääkseni ei toimita Suomeen :(

Luuuumu (Ei varmistettu)

Oij!! Ihanan värinen huulipuna! Mikä merkki/sävy??? Kiitos:)

Erika Naakka
NUDE

The Body Shop Matte Lip Liquid sävyssä Nairobi Camelia :)

Micro Plastix (Ei varmistettu)

K i i t o s <3
Olet yksi niistä harvoista postaajista, joiden kirjoituksista olen tähän mennessä löytänyt maininnan ympäristölle kalliiksi tulevasta mikromuovista, ja keinot vastuulliseen glitteröintiin.
En lue paljon blogeja, mutta työtäni varten olen jonkin verran tutkaillut vegaaneja ja ekologisia glittereitä, jotta voin jatkaa hyvillä mielin glittereiden käyttöä kasvomaalausten yhteydessä. Ihanaa, että lisäksi vinkkasit tavanomaisen muoviglitterin fiksusta pesutavasta. Ehkä moni muukin on tästä jo kirjoittanut, mutta en ole vielä osunut sellaisille sivuille. Tästä asiasta kannattaisi puhua enemmänkin.

Erika Naakka
NUDE

No niin pitäisi!!!! Siis oikeasti ihan järkyttävää edes ajatella kuinka moni ei tästä tiedä ja pesee glitterit meikin mukana viemäriin :( Yritetään me nyt sitten ainakin olla sanansaattajina :D

Kommentoi