Suuri peitevoidevertailu – 10 suosittua peitevoidetta testissä

Jos mä jostain tiedän paljon niin peitevoiteista! Tai ainakin siitä, millä peitevoide-kombolla saa ne pahimmat tummat silmänaluset parhaiten peittoon. Testailen paljon uusia meikkituotteita ja peittareista pystyn todella nopeasti sanomaan, onko niistä mihinkään tositoimissa. Päätinkin nyt tehdä oikein kunnon peitevoidevertailun ja käydä yksityiskohtaisesti läpi 10 eri tuotetta.

Pisteytin jokaisen peittokyvyn ykkösestä kolmoseen, jossa 1 ei peitä juuri ollenkaan ja sopiikin vain ehkä ihon kirkastamiseen tai neutralointiin ja 3 peittää vaikka millaiset pandasilmät. Verrokkina, jonka pisteet ovat ehdottomasti 3, toimi Tarten Shape Tape.

Mulle hyvä peitevoide on sellainen, joka on paksumpaa ja voidemmaista ja joka myös tasoittaa ihon tekstuurisuutta. Peiteaineen pitää levittyä vaivattomasti mieluiten niin, ettei sitä tarvitse edes kerrostaa kunnon peiton saamiseksi. Hyvästä applikaattorista tulee myös plussaa. Kriteerit ovat siis kovat eli eiköhän aleta perata!

paras peitevoideparas peitevoide

Luotettava perus-peitevoide

MAC Studio Fix 24-Hour Smooth Wear Liquid Concealer* on yksi joukon yllättäjistä, sillä en ole ihan hirveästi pitänyt MACin muista peiteaineista. 24-Hour Smooth Wear -peitevoide on erittäin pigmenttinen ollakseen koostumukseltaan ohutta litkua (ei voidemaista, kuten esimerkiksi Madara tai Tarte). Silti MAC leviää helposti, eikä jätä iholle juurikaan tekstuuria, kuten monet muut ohuet peitevoiteet. Omat silmänaluseni kaipasivat kaksi kerrosta, mutta onneksi tämä kerrostuu iholle helposti. Peitevoide kiinnittyy hyvin ja pysyy, eikä kaipaa rankkaa puuterointia pysyäkseen paikoillaan. Peittokyky 2+, hinta n. 21 e.

Selektiivinen monitoimituote

Jotenkin odotin Estée Lauder Double Wear Instant Fix Concealer 24 Hour Concealer* -peiteaineelta paljon, sillä merkin Double Wear -meikkivoide on ollut pitkään yksi lemppareistani. Mutta pakko myöntää, että tämä peitevoide oli pienoinen pettymys. Jouduin kerrostamaan sitä montakin kertaa omille tummille silmänalusilleni, enkä siltikään saanut niitä kunnolla peittoon. Ja vaikka kerroksia oli iholla monta, jätti peittari iholle tekstuuria näkyviin. Lisäksi se vaati reippaan puuteroinnin, pysyäkseen kunnolla paikoillaan. Mutta plussaa toisessa päässä olevasta silmänympärysvoiteesta, tällaisia saisi olla markkinoilla enemmän! Peittävyys 1+, hinta 36 e.

Luonnonkosmetiikan yllättäjä

Luonnonkosmetiikkamerkki Madaran The Concealer Luminous Perfecting Concealer* -peitevoide tuntuu siltä, kuin se peittämisen lisäksi myös hoitaisi ihoa. Koostumus on ihanan voidemainen ja korkeapigmenttinen. Lopputulos  on ehkä joukon kuulain ja iho on levityksen jälkeen hoidetun ja kosteutetun oloinen! Madaran peiteainetta voi kerrostaa helposti, joten peittoa saa myös lisää tarvittaessa. Tää on yksi mun seuosikeista! Ja tämähän on siis luonnonkosmetiikkaa ja taitaa olla ensimmäinen sen puolen peitevoide, joista todella pidän. Peittävyys 2+ ja hinta 23 e.

paras peitevoide

Markettien kestosuosikki

Maybelline Fit Me Makeup Concealer* -peitevoide oli myös yksi joukon yllättäjistä. Maybellinen Fit me on varmasti yksi markettien suosituimmista peiteaineista, enkä ihmettele, sillä tässä kyllä hinta ja laatu kohtaavat hyvällä tavalla! Fit me -peitevoide levittyy nätisti, eikä se jätä tahmeaa tunnetta iholle. Se jättää iholle hieman tekstuuria, mutta pigmenttiä on ihan mukavasti, vaikka ei tämä mikään joukon peittävin ole. Eli mulla tämä sopii lähinnä näppyjen peittoon, mutta silmänalusille tehot ei riitä. Fit me vaatii hyvän puuteroinnin ettei kerry juonteisiin päivän aikana, mutta muutoin oikein kelpo markettiversio! Peittävyys 1+ ja hinta 6,20 e.

Toinen markettiklassikko

Maybelline Instant Eraser Concealer* on myös varmasti yksi markettien suosituimmista peiteaineista. Instant Eraserissa on hauska cushion-pää, jolla peitevoiteen voi levittää silmäalusille. Kuulostaa kivalta, mutta valitettavasti applikaattori muuttuu nopeasti likaisen oloiseksi ja ainakin itse joudun viimeistelemään homman anyway sormin. Lisäksi peiteainetta on vaivalloista saada riittävää määrää ulos tuubista. Koostumus on ohutta, eikä pigmenttiä löydy niin paljon, että meikäläisen pandat peittyisivät. Siksi tämä toimii parhaiten niillä, jotka kaipaavat silmien alle vain vähän kirkastusta. Peiteaine jättää iholle tekstuuria juuri hyvin ohuen koostumuksensa takia ja puuterointi pitää hoitaa heti, ennen kuin ohut koostumus kertyy juonteisiin. Peittävyys 1, hinta 10,50 e.

Kotimainen suosikki

Lumene Blur Longwear Concealer* -peitevoide on yksi joukon vahamaisimmista. Tai oikeastaan koostumusta on vähän vaikeaa selittää. Se ei ole mitenkään liian paksua vaan vähän ehkä puuterisen voidemaista; juuri sellaista jolla saa iholle vähän blur-efektiä. Blur-peitevoide on todella pigmenttistä ja yksi tämän hetken suosikeistani! Se pysyy paikoillaan ennen puuterointia ja jättää tasaisen pinnan, muttei mitään pakkelimaista fiilistä. Miinuksena tosin hyvin niukka sävyvalikoima, sävyjä löytyy vain kolme ja itsekin käytän tumminta Dark-sävyä. Peittävyys 3-, hinta n. 12 e.

Superedullinen yllättäjä

Essence Camouflage+ Healthy Glow Concealer*. Tässä taas yksi yllättäjä! Essencen peitevoide on koostumukseltaan Lumenen peiteaineen kaltainen eli aika paksua, eikä jätä juuri tekstuuria iholle. Healthy Glow on yllättävän pigmenttinen ja levittyy iholle nätisti, mutta mielestäni se jättää ihon aika mattapintaiseksi ollakseen ”glow”. Vaikka tämän on vähän hilkulla, riittääkö peittokyky mun silmänalusille, niin sanoisin, että tässä on koko joukon paras hinta-laatu-suhde! Hintaa on nimittäin alle 4 euroa ja peittokykyä ainakin 2 tai 2+!

Katso myös: Ohjeet: näin peitän tummat silmänaluset

paras_peiteaine

Luksusta Japanista

Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing Concealer* sisältää hurjasti pigmenttiä, mutta jostain syystä tummuus kuultaa peittarin alta. Shiseidon peitevoide levittyy iholle nätisti, on ehkä joukon kestävin, eikä kerry hiukkaakaan juonteisiin (puuterilla kiinnitettynä). Koostumus on ohuehkoa, ohuempaa kuin esimerkiksi tuolla Lumenella, mutta saan silti aika kivasti silmänaluset peittoon. Toki hinta on aika korkea siihen nähden, ettei tämä mikään maailman täydellisin tuote ole. Peittokyky 2-, hinta 35 e.

Laadukas luksus-peitevoide

Giorgio Armani Beauty Power Fabric Concealer* on joukon kallein ja ehkä sen takia saa multa vähän miinuspisteitä; tässäkään hinta ei nimittäin takaa parhautta. Powder Fabric -peiteaine on mielestäni aika peruspeittari hintaansa nähden. Se levittyy kivasti ja mielestäni siinä on aika keskinkertaisesti pigmenttiä. Se on hieman Shiseidoa voidemaisempaa, joten peittävyyttä saa ehkä vähän helpommin niihin tummimpiin kohtiin. Ihan mukiinmenevä siis, mutta toki tällä hinnalla toivoisin jotain aivan maksimaalista peittävyyttä ja täydellisyyttä hipovaa koostumusta. Peittokyky 2-, hinta 39 e.

Se maailman ikonisin

No tätä täällä blogissakin miljoona kertaa nähtyä peittaria tuskin tarvitsee kauheasti esitellä (postaus). Tarte Shape Tape, joka on yksi kauneusmaailman suosituimmista peittareista on todella peittävä, voidemainen, eikä kerry juonteisiin kevyen puuteroinnin jälkeen. Se peittää jopa mun tummat silmänaluset yhdellä kerroksella ilman, että iholle jää mitään tekstuuria. Tämä sopii niille, joilla on oikeasti vaikeuksia saada tummia silmänalusiaan piiloon!

Tarte Shape Tape on ollut oma suosikkini siitä lähtien, kun sitä ensimmäisen kerran ostin Los Angelesista vuonna 2017. Sitä ei silloin myyty edes Sephorassa, joten jouduimme pysähtymään erikseen johonkin automarkettimaiseen Ultaan 😀 Mutta nykyisin tätä saa tilattua kätevästi merkin omasta verkkokaupasta (odotan aina itse ilmaista maailmanlaajuista toimitustarjousta) tai ostettua monista Euroopan Sephoroista. Peitto 3 ja hinta 27 e. Bestest.

peiteaine

Tässä vielä kaikki rivissä ja toivottavasti ainakin koostumuksissa näkyy vähän eroja. Yritin ottaa jokaisesta ennen- ja jälkeen-kuvat myös kasvoilla, mutta valokuvissa peitevoiteiden teho ja varsinkin niiden erot näkyvät aina todella huonosti. Joudutte siis vain luottamaan kirjoitettuun sanaani 😀

Ja yritin vielä laittaa näitä päässäni johonkin paremmuusjärjestykseen. Se kuitenkin osoittautui aika hankalaksi tehtäväksi, koska osa näistä sopii vähän eri tarkoituksiin; osa silmänalusille ja osa näpyille. Mutta jos mun pitäisi valita vaikka kolme parasta tummille silmänalusille, ne olisivat Madara, Lumene ja Tarte Shape Tape, jotka ovat ne joukon peittävimmät.

Entä mikä on sun mielestä se paras peitevoide?

Seuraa: bloglovin’ + facebook + blogit.fi

kauneus meikki ostokset suosittelen
Kommentit (13)
  1. Vitsi, mulla on tosta Maybellinen eraserista ihan eri kokemus! 😀
    Mä revin aina sen aplikaattorin pois ja taputtelen sormin. En tarvi sen kans puuteria, toisin kuin esim Fit Men ja peittääkin mielestäni paremmin. Heh.
    Tota Madaran ja Lumenen tekis mieli testata seuraavaks, vaikuttavat kiinnostavilta!

    1. No toi aplikaattorin irroittaminen vois olla hyvä idis! Mutta toisaalta en tie miks ostaisin sellaisen missä toi on ja sit ottaisin sen aina pois 😀

  2. Olipa kiva postaus, ite olisin kiinnostunut lukemaan vastaavia myös esimerkiksi puutereista, meikkivoiteista yms.tuotteista! 🙂 Osaatko sanoo noista Lumenen että onko ne kuinka punapohjasia? Mulla on nimittäin aika keltanen iho ja tällä hetkellä kun ei oikein pääse kaupoissakaan testaamaan sävyjä niin vähän vaikea sanoa niistä, mutta kiinnostaisi kovasti kokeilla 😀

    1. Meikkivoiteista oon yhden jo tehnytkin 🙂 Puutereista on vähän vaikeaa, kun niissä on niin minimaaliset erot! Noi Lumenet on aika keltapohjaisia 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *