Uusinta: kulmien värjäys ja muotoilu

Yksi suosituimmista aihealueista blogissani on kulmakarvoihin liittyvät jutut, etenkin kulmien värjäys. Päätinkin jakaa uudelleen postaukseni, jossa kerron, miten itse värjään ja muotoilen omat kulmakarvani niin, että arkiaamut ja elely muutenkin olisi mahdollisimman vaivatonta 🙂

beautylash sensitive 2.jpg

Arkiaamujen minuutit ovat aina kortilla ja kaikki, mikä nopeuttaa aamutoimia, on aina kotiinpäin. Itselleni tällaisia juttuja itseruskettavan käyttäminen, hiusten peseminen ja kuivaaminen jo edellisenä iltana sekä kulmien värjäys ja muotoilu, vaikka välillä laiskottaisi.

Värjäämiseen käytän BeautyLash Sensitive -kittiä. Kulmani ovat joistain kohdista niin harvat, että tarvitsen värin joka värjää myös  vähänihoa ja tämä hoitaa senkin homman hienosti. Käytän kulmieni puunaamiseen lisäksi tietysti pinsettejä, saksia ja Veet Sensitive Precision Beauty Styleria, mutta aloitetaan siis värjäämisellä.

Värjäys

beautylash sensitive.jpg

1. BeautyLash Sensitive vaatii tarkkaa aikataulutusta ja on aikamoista minuuttipeliä ja siksi homma onkin parasta tehdä yksi puoli kerrallaan. Ensin kulmiin levitetään värigeeli, jonka annetaan vaikuttaa 2 minuuttia. Tämän jälkeen aine pyyhitään pois kuivalla vanulapulla.

2. Seuraavaksi levitetään kitin kehiteaine ja sen annetaan olla kulmissa vain 1 minuutin ajan. Tässä saa olla tarkkana, sillä väri muuttuu tummaksi ja värjää ihon ja kulmat heti kun nämä kaksi ainetta yhdistyy, joten kehitettä ei kannata levittää hirveästi vääriin paikkoihin. Tässä onkin hyvä olla tops-puikko lähettyvillä, jolla väärään paikkaan levinneen väriseoksen voi heti pyyhkiä pois.

3. Tässä voi myös vähän kikkailla sillä kuinka tummaa jälkeä mihinkin kohtaan haluaa. Itse aloitan levittämisen kulmien loppuosasta ja laitan kellosta minuutin käyntiin noin puolessa välissä, jolloin kulmien alkuosasta tulee loppuosaa vaaleampi.

4. Minuutin jälkeen kehite pyyhitään kunnolla pois kostutetulla vanulapulla ja/tai pesemällä kulmat vedellä.

Muotoilu

kulmakarvojen värjäys 2.jpg

– Kun kulmiat on värjätty, on aika siistiä niitä. Aloita harjaamalla kulmat alkuosasta suoraan ylöpäin ja leikkaamalla muodon yli tulleet karvat saksilla. Okei, tähän olisi ihan oikeat kulmasaksetkin olemassa, mutta meikäläisellä pienimmät käytössä olevat sakset on kynsisakset 😀

– Vasta näiden jälkeen tartun pinsetteihin ja nypin kaikki muodon yli tulevat karvat pois. Lopuksi käyn kulmien ympärystä läpi Veetin Beauty Stylerilla (postaus), jolla trimmaan pois pieniä ja näkymättömämpiä ihokarvoja esimerkiksi kulmien yläpuolelta ja sisäkulmista. Tähän käy hyvin myös ns. kulmakarvaveitsi, joita löytyy monelta merkiltä, esim. Cailapilta.

kulmakarvojen värjäys.jpg

Ja valmista tuli! Väri kestää itselläni noin pari viikkoa, eli hoidan tämän rutiinin about kerran, kaksi kuukaudessa. Ja yleensä sunnuntaisin, kun pistän pystyyn pienimuotoisen koti-span 😉 Se vie hieman aikaa, mutta tuo reilusti lisää niitä arvokkaita minuutteja arkiaamuihin. Kun kulmat ovat siistityt ja värjätyt, ei niitä tarvitse aamuisin juuri enää meikata ja voin keskittyä nopeaan kymmenen minuutin pohjameikkiin.

Millaisia arjen pelastajia teiltä löytyy? 🙂

bloglovin’ + facebook + blogit.fi + instagram

Kommentit (5)
 1. Omien kulmieni pelastus on ollut koreakosmetiikan kulmatussit, jotka sisältävät itseruskettavaa väriä.
  Kulmani kasvavat laajalla alueella, mutta niissä on isoja koloja. Värittelen kulmani pari kertaa viikossa värjäävällä tussilla (Rire fork eyebrow tint) nukkumaan mennessä, ja aamulla kun pesen kasvoni, jää kulmiin sellainen luonnollinen ruskea vivahde, ja kolot peittyvät.

  Lisäksi piirrän tarvittaessa ohuita yksittäisiä karvoja Misshan 7 days tinted eyebrow-tussilla. Siinä on niin ohut kärki, että piirretyt karvat todellakin näyttävät yksittäisiltä kulmakarvoilta, ja myös tämä tussi sisältää itseruskettavaa.

  1. WOW kuulostaa niin mielenkiintoiselta! Mistä tota oikein saaa?

   1. Moikka, tilaan näitä Jolse.com -verkkokaupasta, ja muistaakseni tuota Misshan tussia taitaa myös saada Eleveniltä.

    1. Kiitti! 🙂 Just se värjäävä mömmö kiinnostaa 🙂

    2. Eleveniltä ei löydy, eikä Bearelilta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *