Uusinta: miten hiukset kannattaa laittaa yöksi?

Nyt olen niin pahasti kiinni labrahommissa pari viikkoa, että päätin jakaa teille yhden suositun ja paljon keskustellun aiheen parin vuoden takaa. Tutkin silloin, kannattaako hiukset jättää yöksi auki vai takaisiko kiinnilaittaminen hiusten paremman kunnon.

Pari vuotta sitten aloin nukkua hiukset löysällä nutturalla. Opin tavan ystävältäni, jonka hiuksia olen aaaaaina kadehtinyt. Toivoin oman kuontalonikin muuntuvan samanlaiseksi kuin hänen, kun otan tämän tavan käyttöön.

No ei se hirveästi hiusten paksuuteen auttanut, mutta tapa jäi. Nykyään kiinnitän hiukset superlöysälle nutturalle lähes joka yö ennen nukkumaanmenoa. Ja jos jätän hiukset auki, koska ne ovat esimerkiksi pesun jälkeen vielä vähän kosteat, joudun katumaan päätöstäni aamuisen niskasäryn seurana. Aika usein on nimittäin käynyt niin, että hiukseni ovat ehkä jääneet hartioideni alle jumiin ja vääntäneet koko pään kummalliseen asentoon ja siitä meikäläiselle iskee aika herkästi niska- ja pääkipuja.

Löysä letti paras vaihtoehto

Törmäsin pari päivää sitten IS:n artikkeliin siitä, että kannattaako niitä hiuksia oikeastaan kiinnittää yöksi vai ei. Artikkeli innoitti minua kaivelemaan asiaa vähän enemmänkin ja tähän lopputulokseen olen lukemieni juttujen perusteella tullut: löysä letti on hellävaraisin keino kiinnittää hiukset yöksi. Ja auki olevat hiukset eivät aiheuta muuta haittaa kuin takkuja ja minun tapauksessani särkyjä.

Pahinta mitä voit hiuksillesi tehdä on kiinnittää tiukka nuttura tavallisella ponnarilla joka yö samaan kohtaan. Ja tavallisella ponnarilla tarkoitetaan sellaista kumilenkkimäistä, jonka päät on kiinnitetty toisiinsa metalliosalla. Käyttääkö kukaan edes enää sellaisia? Paljon hellävaraisempia ovat nimittäin kumilenkkiponnarit, esimerkiksi Invisibobblet*, joiden hellävaraisuuteen olen itse vannonut jo vuosia (postaus mysteerisestä hiusvauriostani).

Nutturassa ponnari aiheuttaa kitkaa ja rasitusta moneen eri kohtaan ja kun nuttura kiinnitetään usein samaan paikkaan, hiukset voivat vaurioitua ja katketa. Insiderin artikkelissa hiustenlähtöön erikoistunut ihotautilääkäri väittää, että tiukka nuttura voi myös aiheuttaa hiuskatoa! Hui! Tämä johtuu ilmeisesti siitä, että hiusrajassa oleviin hiuksiin kohdistuu koko yön ajan pieni veto, mikä voi aiheuttaa niiden irtoamisen.

Letti on ihanteellinen tapa kiinnittää hiukset, koska ponnari kiinnitetään hiusten latvaan, mistä hiukset kuluvat muutenkin. Tosin missään ei kerrottu, millainen pikkuponnari olisi sitten paras keino letin kiinnittämiseen.

Kumilenskut ovat pysyvimmät, mutta tuntuvat todella rajuilta ja hiusta vahingoittavilta ja invisibobblet taas ovat liian suuria. Ehkä olisi paras, jos jostain löytyisi pienenpieni samettinen minidonitsi..

Nukutko sä hiukset auki vai kiinni?

bloglovin’facebook + blogit.fi + instagram

kauneus hiukset suosittelen
Kommentit (10)
  1. Miten ois letin päähän sellanen lasten pehmeä miniponnari, joka on sellaista ”resori”matskua? Niitä mitä myydään joka S-marketissa? En tiedä saatko kiinni mitä haen 😅 Lastenosastolta vois muutenkin löytyy pienempiä donitseja!

    1. Lasten ponnari? Mä oon pitkätukkainen (yli vyötärön ulottuvat hiukset) viiskymppinen nainen ja olen käyttänyt noita resoriponnareita yli kymmenen vuotta ja kammottuja hiusdsonitseja ainaki kolmekymmentä vuotta. Invisibobblet menevät niin tiukkaan, etten saa niitä pois ja repivät, joten en ikinä käytä muita kuin pehmeitä materiaaleja. Joskus letitän tukan yöksi, mutta useimmiten auki. Vaikka tukka on niin pitkä, niin ei aiheuta särkyjä tai muita ongelmia. Olen kokeillut monenlaista nutturaa, eri korkeuksissa, mutta löysä nuttura liikkui kääntyessä ikävästi ja jotenkin onnistuin myös tekemään usein liian tiukan, eikä nukkumisesta tullut mitään ja ja tuntui oudolta, ja myös tukka sotkeentui kummallisesti. Nutturaa en enää tee yöksi.
      Resoriponnareita löytyy monenlaisia eri nettikaupoista. Olen tilannut ainakin Lykolta.

    2. hei joo totta! ne vois toimia 🙂

  2. Letti on siitä ”ikävä”, että siinä hiukset menee tosi kiharaiseksi yön aikana. Toki ne menee luonnonkiharassa hiuksessa muutenkin, mutta letillä yön olleet hiukset on hankalampi suoristaa aamulla kuin omat luonnonkikkurat. Sama toki nutturan kanssa. Joskus tosin tulee käyttökelpoiset nätit kiharat näillä tavoilla, mutta omat luonnonkiharat ne sitten yleensä jyrää päivän aikana (tuntuu pysyvän vain lämmöllä tehnyt kiharat/suorat).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *