3 x hyvä meikkivoide kuivalle (+ ikääntyvälle) iholle

Ihon ikääntyessä ja kuivuessa meikkivoiteet kasaantuvat helposti ihohuokosiin ja korostavat ihon kuivia kohtia. Olen viimeiset pari talvea taistellut meikkipohjan kanssa, sillä usein meikkivoide näyttää pari tuntia levittämisen jälkeen paakkuiselta ja ihohuokosiin kasaantuneelta, vaikka kuinka yritin kosteuttaa ja kuoria ihoa.

Mitä ohuemman ja kosteuttavamman meikkivoiteen valitsin, sitä paakkuisempi lopputulos oli. Vaaleissa ja ohuissa meikkivoiteissa on niin vähän pigmenttiä, että ne kasaantuvat helposti iholle ja sen vuoksi ne sopivatkin usein paremmin tasaiselle ja virheettömälle iholle. Aikuiselle iholle suositellaan usein ohutta meikkivoidetta, mutta jos se ei toimi, niin suosittelen kokeilemaan astetta peittävämpää meikkivoidetta.

Kokeilin monia meikkivoiteita pahimpaan kuivuusaikaan ja totesin kolmen meikkivoiteen toimivan ihollani parhaiten. Kaikki kolme meikkivoidetta ovat peittävyydeltään erilaisia.

L.A. Girlin meikkivoiteet nimesin aikoinaan vuoden meikkivoidelöydöksi (täällä) ja liputan edelleen niiden puolesta.*L.A. Girl Pro Coverage Illuminating Foundation-meikkivoide on puolipeittävästä peittävään lopputuloksen antava meikkivoide ja näistä meikkivoiteista peittävin. Meikkivoide jättää kuitenkin niin kauniin kuulaan lopputuloksen, että se ei näytä iholla paksulta ja peittävältä. Meikkivoide pysyy sekaihollani melko hyvin koko päivän ajan.

Tämä tuote on luottomeikkivoiteeni siksi, että se kasvoilla tunnen näyttäväni aina hyvältä, sillä iho on virheetön ja kuulas. Meikkivoide on kaiken lisäksi todella edullinen (n. 13 euroa) ja sävyvaihtoehtoja on paljon.

Oma kesäsävyni on Fair, joka on melko vaalea ja keltapohjainen. Talvella sävyni on Bisque. Tänä talvena ajattelin vaalentaa Fairia asteen verran sarjan valkoisella meikkivoiteella *L.A. Girl Pro Coverage Illuminating Foundation White. 

Kevyin meikkivoide tästä kolmikosta on *MAC Studio Waterweight SPF30 Foundation. Kevyestä puolipeittävään lopputulokseen jättävä meikkivoide on kosteuttava, seerumimainen ja vesimäinen. Meikkivoide on läpikuultava, mutta se peittää ihon pienet virheet kevyesti. Tuotteesta saa kerrostamalla puolipeittävän ja se ei tunnu iholla lainkaan. Sävyni on NC20. 

Kesällä sävyni on NC25. Tämä meikkivoide on käytössäni enemmän kesällä  tai viikonloppuisin, kun iho ei kaipaa peittäviä meikkivoiteita. Töissä tykkään silti käyttää kesälläkin L.A.Girlin meikkivoidetta, koska se pysyy virheettömänä iholla paremmin kuin ohuet meikkivoiteet. Plussaa MAC:n meikkivoide saa SPF30 aurinkosuojasta, joka antaa lisäsuojaa iholle.

Uusin tuttavuus, jonka totesin toimivan kuivalle iholla hyvin on  *Sensai Flawless Satin Foundation SPF20. Meikkivoide on silkinpehmeän täyteläistä ja se antaa kauniin satiinisen ja valoa heijastavan pinnan iholle. Meikkivoide antaa kevyestä puolipeittävään lopputuloksen ja sen kerrotaan olevan kuin toinen iho.

Sävyni on talvella 202 ja kesällä 203. Sensain keltapohjaiset sävyt ovat yllättävän punertavia, joka näkyy alemmassa kuvassa kun sävyä vertaa MAC:n ja L.A. Girlin sävyihin. Sävynsä puolesta Sensain meikkivoide on vähiten suosikkini, mutta koska se levittyy iholle niin kauniisti, niin käytän sitä usein kasvojen T-alueelle, jossa meikkivoiteet kasaantuvat huokosiin. Lisäksi meikkivoide on huomaamattomampi iholla kuin L.A. Girlin meikkivoide.

Vasemmalta oikealle:

  • MAC Studio Waterweight SPF30 Foundation NC20 
  • Sensai Flawless Satin Foundation SPF20 202 Ochre beige
  • L.A.Girl Pro Coverage Illuminating Foundation Fair

Kaikki kolme meikkivoidetta sopivat erityisesti normaalista kuivalle ja ikääntyvälle iholle.

MAC:n meikkivoiteita on saatavilla Sokokselta ja *Eleveniltä. 

Sensain meikkivoiteita myy Sokos ja *Cocopanda. L.A. Girlin meikkivoiteita myy Suomessa *Oletkaunis.fi

kauneus meikki suosittelen ostokset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *