Atopik Hydrate – uusi tehokosteuttava apteekkisarja herkälle iholle

Atopik on kotimainen herkälle iholle sopiva luonnonkosmetiikan tuotesarja, jota myydään apteekeissa. Tuotteiden valmistajana toimii Naviter, joka tekee useita laadukkaita luonnonkosmetiikan tuotesarjoja, kuten Ekopharmaa ja Unna Nordicia.

Viime syksynä sarja sai uuden tuotelinjan nimeltä Hydrate, joka sopii erityisesti kosteusköyhälle iholle. Aiemmin sarjasta on ollut saatavilla kolme tuotelinjaa, tasapainottava Balance, herkälle iholle sopiva Sensitive, joka on hajusteeton ja Anti-Age sarja. Minulla ei ole ollut kokemusta tuotteista, mutta yhtäkkiä kuulin monen, varsinkin herkkäihoisen kehuvan tuotesarjaa, joten kiinnostukseni tuotesarjaa kohtaan heräsi.

ATOPIK HYDRATE

Hydrate-tuotesarjassa on aktiiviaineena muun muassa ihan vastustuskykyä ja mikrobiomia parantavia prebiootteja,  kosteuttavaa hyaluronihappoa, keramiideja ja vitamiineja, jotka suojaavat herkkää ihoa. Tuotteiden pääraaka-aine kauraöljy saadaan suomalaisesta kaurasta ja se sisältää muun muassa ihon kuivumista ehkäiseviä keramiideja ja ihon suojakerrosta vahvistavaa linoleenihappoa, antioksidanttista E-vitamiinia sekä solurakenteita ylläpitäviä fosfolipidejä. Lisäksi tuotteissa on rauhoittavaa mustikkauutetta.

*Atopik Hydrate Kosteuttava Kasvosuihke

Virkistävä kasvosuihke sisältää hyaluronihappoa, ksylitolia ja beatiinia, jotka kosteuttavat, tasapainottavat ja kirkastavat ihoa. Kasvoveden kosteustehot ovat minusta ihan hyvät, sillä pesun jälkeinen kiristely helpottaa heti yhdellä suihkauksella. Tuotteessa on lisäksi kaurauutetta ja prebiootteja, jotka rauhoittavat ihoa. Tuote toimii myös meikin päälle ja nyt kovien pakkasten aikaan olen suihkuttanut tuotetta pitkin päivää kosteuttamaan ihoani, kun tuntuu, että kosteus karkaa päivän aikana ihosta. Tuotteet tuoksu on makuuni vähän tylsähkö ja muistuttaa tuoksuttomien tuotteiden raaka-ainemaista tuoksua.

ATOPIK HYDRATE*Atopik Hydrate Puhdistusgeeli

Puhdistusgeeli  on hellävarainen, mutta tehokas tuote, joka poistaa iholta lian, ilmansaasteet ja meikin. Tuote sopii kosteusköyhälle, normaalille ja sekaiholle. Aktiiviaineina tuotteessa on ksylitolia ja kaurauutetta, jotka kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa.Tuote on kevyt geeli, joka hierotessa veden kanssa muuntuu ikäänkuin maitomaisemmaksi ja vaahtoisemmaksi, vaikkakin vaahdoksi sitä ei oikeastaan voi kutsua, sillä tuote ei sisällä kuivattavia sulfaatteja, jotka saavat runsaan vaahdon aikaan.

Minulla jostain syystä kaikki puhdistustuotteet lukuunottamatta täyteläitä öljyjä kuivattavat ihoa, mutta perinteisiin puhdistusöljyihin verrattuna Atopikin Hydrate puhdistusgeeli on kaukana kuivattavasta. Moni sanoo, että luonnonkosmetiikan puhdistusgeelit eivät kuivattaisi ihoa lainkaan ja ne sopivat kuivaihoisille. Mikäli siis pidät puhdistusgeeleistä, mutta kärsit ihon kuivuudesta, suosittelen kokeilemaan luonnonkosmetiikan puhdistusgeelejä.

ATOPIK HYDRATE*Atopik Hydrate Hyaluronihapposeerumi

Kosteuttava hyaluronihapposeerumi sopii kaikille ihotyypeille. Tuote sisältää pieni – ja suurimolekyylistä hyaluronihappoa. Pienempimolekyylinen hyaluronihappo imeytyy syvemmälle ihoon samalla ja suurempimolekyylinen hyaluronihappo jää ihon pinnalle kosteuttamaan ja täytelöittämään ihoa. Tuotteessa on niinkään myös rauhoittavaa kaurauutetta.

Seerumin kosteustehot ovat hyvät ja tykkään tuotteen liukkaan geelimäisestä tuntumasta. Seerumi jää hieman tahmeaksi ihon pinnalle, josta itse kuivaihoisena pidän. Jos tuote katoaa ihoon heti, niin tuntuu, että sen kosteustehot eivät riitä ja iho vaatii välittömästi jotain vielä jotain päälleen.  Atopikin hyaluronihapposeerumi tekee sen mitä lupaa ja ihosta tulee yhdellä kerroksella kosteudesta täyteläinen.

*Atopik Hydrate Kosteuttava Hyaluronivoide 24h

Kasvovoide on hyaluronihappoa sisältävä kevyt voide, joka sopii kosteusköyhälle, normaalille ja  sekaiholle.  Tuote sisältää  rauhoittavaa kaurauutetta, ihon vastustuskykyä parantavia prebiootteja, sheavoita ja viinirypäleen siemenöljyä. Tuote on koostumukseltaan fluidimainen ja imeytyy nopeasti ihoon, eikä lopputulos jää tahmaiseksi. Kuiva ihoni kaipaa tuotetta, joka jää ihon pinnalle enemmän rasvaisen tuntuiseksi, joten tästä voiteesta ei tullut suosikkia. Sen sijaan niille, jotka eivät halua voiteen jäävän kiiltelemään ihon pintaan, niin tämä voide sopii varmasti hyväksi kosteuttavaksi voiteeksi.

ATOPIK HYDRATE*Atopik Hydrate Tehokosteuttava Kasvonaamio

Tehokosteuttava kasvonaamio on täyteläinen voidemainen naamio, jonka voi jättää iholle yöksi vaikuttamaan yövoiteen tavoin. Itse tykkään tällaisista yönaamioista, koska tykkään muutenkin kerrostaa iholle öisin kaikki mahdollisimman täyteläisimmät, tuhdeimmat ja rasvaisimmat tuotteet. Atopin Hydrate kasvonaamiossa on voiteeseen verrattuna selkeästi rasvaisempi tuntuma, mutta se ei jää iholle mitenkään liian rasvaisena. Tuote sisältää mm. hyaluronihappoa, kaurauutetta, prebiootteeja ja sinkkioksidia, joka rauhoittaa ihoa. Naamio riittää kyllä pelkästään tehokosteuttamaan ihoa, mutta usein lisään siihen vielä muutaman tipan öljyä mukaan ja aamulla iho on pehmeä ja kimmoisa.

ATOPIK HYDRATE*Atopik Hydrate Kaksitehoinen Kuorinta

Sarjan kaksitehoiseen kuorintaan tykästyin erityisesti. En ole käyttänyt rakeellisia kuorintoja vuosiin, koska koen miellyttävämpänä ja tehokkaampana kemialliset kuorinnat, joiden jälkeen iho tuntuu niin sileältä ja pehmeältä. Atopikin Hydrate- sarjan kuorintaa yhdistää samaan purkkiin kemiallisen kuorinnan ja rakeet. Kemiallisen puolen kuorinnan hoitaa PHA happo, joka on hellävaraisin happokuorinta ja sopii paremmin herkemmälle iholle, kuin esim. AHA ja BHA-hapot. Mekaaninen kuorinta saadaan aikaiseksi jojobarakeiden avulla.

Pelkäsin tuotteen kuivattavan ihoani, mutta sen sijaan iho tuntuu kuorinnan jälkeen pehmeältä ja tasaiselta.
Tuote levitetään kuivalle iholle annetaan vaikuttaa 1-3 minuuttia, jonka jälkeen sitä hierotaan kosteiden sormin iholla. Kuivaihoisten kannattaa muistaa kuoria ihoa, sillä kosteuttavat tuotteet imeytyvät iholle paremmin kuorinnan jälkeen.

ATOPIK HYDRATE

Oma suosikki tuotesarjasta oli kosteuttava hyaluronihapposeerumi, joita itselläni kuluu kestä talvet. Toinen suosikki oli kaksitehoinen kuorinta, koska se ei tunnut kuivattavan ihoa liikaa.

Tuotteiden sisältämien rauhoittavien ja hellävaraisten raaka-aineiden vuoksi uskon tuotesarjan sopivan erityiseksi herkälle ja helposti reagoivalle iholle, mutta oman kokemuksen mukaan aivan rutikuivalle iholle voiteissa ei ole tarpeeksi tehoja. Kosteutta tuotesarjasta saa, joten uskon sen sopivan kosteusköyhälle iholle. Hyvin kuivalle iholle tehot riittävät, jos mukaan tipauttaa muutaman tipan öljyä ja jos pitää siitä tunteesta, että iholla oikein muhii täyteläinen ja rasvainen kerros tuotteita.

Hydrate-tuotesarja ei ole tuoksuton, mutta tuotteissa on niin mieto tuoksu, että luulin ensin tuotesarjan olevan tuoksuton. Mielestäni tuoksumaailma on nimittäin hyvin lähellä tuoksuttomien tuotteiden tuoksua, jolloin niissä usein tuoksuu vain raaka-aineiden tuoksu.

Tuotteita myy mm. *apteekkituotteet.fi 

kauneus iho suosittelen testit
Kommentit (1)
  1. En olekaan aiemmin kuullut tuollaisesta Atopik sarjasta, kuulostaa mielenkiintoiselta. Jonkun verran kyllä tulee hommattua kosmetiikkaa apteekeista täällä Lahdessa. On aina kiva kun apteekki laajentaa valikoimia. Itselläni on todella herkkä iho, joten saa kyllä olla varovainen mitä tuotteita käyttää. https://hollolanapteekki.fi/fi/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *