AURA BOTANICA <3

Kérastase on aina edustanut minulle tuotesarjaa, jolla on laadukkaat tuotteet jotka tekevät hiuksista ihanan pehmeät, pullot ovat arvokkaan näköisiä ja tuoksut ja koostumukset viimeisteltyjä. Hyvä lopputuntuma hiuksissani on vaatinut runsaasti vaahtoavia shampoita ja silkkisen sileäksi tekeviä hoitoaineita.Varsinkin käsitelty kuiva hius vaatii siloittavia aineita ja usein huomaan silikoneja sisältävien tuotteiden olevan miltei ainut keino saada kurittomat kiharat ja hamput kuriin. 

Moni kuitenkin välttelee silikoneja, sillä niiden maine on kenties jopa todellisuutta huonompi. Omassa käytössäni en ole esimerkiksi huomannut niiden huonontavan hiusten kuntoa ja hapsottaviiin latvoihin ei usein auta muu kuin silikoniset tipat. Voisin kyllä käyttää enemmän luonnonmukaisempia hiustuotesarjoja ja olla käyttämättä silikoneja, sulfaatteja ja parabeeneja, mutta en halua tinkiä tuotteiden laadusta ja lopputuloksesta.

 

Aura Botanica Kerastase05pieni.jpg

 

Luonnonmukaiset tuotesarjat ovat yleisempiä ihonhoidon puolella, mutta ns. ammattipuolen kampaamotuotteista en osaa ainakaan äkkiseltään nimetä tuotesarjoja, jotka olisivat luonnonmukaisia ja ekologisia. Koska moni muukin etsii mielellään luonnonmukaisia tuotesarjoja Kérastase on tuonut uutena tuotesarjan nimeltä Aura Botanica, jonka raaka-aineet ovat 98% luonnonmukaisia tinkimättä kuitenkaan tuotteiden laadusta ja olemalla edelleen ns. salonkikelpoinen sarja. 

Kérastasen mukaan aiemmin on ollut miltei mahdotonta löytää tehokkaita luonnontuotteita, sillä esim. aisteja hellivät ja orgaaniset ainesosat eivät ole välttämättä hyviä puhdistusaineita ja käsittelyissä ja hoidoissa joudutaan tyytymään vaahtoamattomiin shampoisiin ja raskaisiin öljyihin. Ymmärtämällä ongelman raaka-aineiden haastavuudesta, Kérastase halusi luoda tuotesarjan, joka olisi samalla hemmotteleva, sensuelli, tehokas ja hiusten tulisi tuntua silkkisen pehmeiltä ja kiiltäviltä. 

 

Aura Botanica Kerastase08pieni.jpg

 

Tuotteiden luonnollisuus Aura Botanica- sarjassa tarkoittaa Kérastasen mukaan sitä, että kasveista, mineraaleista ja merestä poimitut raaka-aineet säilyvät mahdollisimman alkuperäisinä, eikä niitä jalosteta millään tavallla. Tämä tarkoittaa sitä, että sen molekyylirakenteesta yli 50% on suoraan alkuperäisestä kasvi- tai mineraalilähteestä. Lisäksi raaka-aineet on valittu niin, että ne ovat biohajoavia ja Kérastase haluaa sillä tavalla vähentää ympäristövaikutustaan. 

Tuotteet on pakattu meripihkan väriseen pulloihin kullanvärisillä yksityiskohdilla, joka tekee tuotesarjasta ylellisen näköisen ja ne on valmistettu kierrätetystä muovista. 

Kérastase haluaa harjoittaa myös vastuullista ostotoimintaa ja tukee mm. naisten hyvinvointia, joille tuotteissa käytetyt arvokkaat raaka-aineet ovat elämän lähde. Esimerkiksi kookosöljy tulee Samoan saarilta, jonka maaperästä kohoavat kookospalmut tuottavat 50-100 kookospähkinää vuodessa. Riippumaton kansalaisjärjestä ”Women in Business Development” (WIBDI) työskentelee varmistaakseen, että samoalaiset voivat jatkaa elämäänsä majesteettisten kookospuiden rinnalla. Samoan työttömyys on pakottanut monet samoalaiset lähtemään saarelta hakemaan muuta työtä ja työllistämällä paikallisia autetaan väestön ja kulttuurin säilyminen Samoan saarilla.

 

 

Aura Botanica Kerastase13pieni.jpg

 

Aura Botanica tuotesarja koostuu seuraavista tuotteista: 

SHAMPOOKYLPY – BAIN MICELLAIRE

Shampookylvyksi tekee hiuksista painottomat ja ylellisen puhtaat ilman sulfaatteja ja silikoneja. Raaka-aineena shampoossa on käytetty mm. kookosöljyä. Yllätyin kuinka täyteläinen ja vaahtoava tuote on ja vaikea uskoa ettei se sisällä sulfaatteja. Suosikkini tuotteista!

HOITOAINE – SOIN FONDAMENTAL

Poispestävä syväkosteuttava hoitoaine sisältää runsaasti kookos-, argan-, ja auringonkukkaöljyjä, jotka tekevät hiuksista sileät ja pehmeät. Hoitoaine on hoitava, mutta ei liian raskas. Sopii mielestäni paremmin vähän vähemmän käsitellyille hiuksille kuin mitä minulla on, vaalennetut hiukseni vaativat todella siloittavia ja rakennepaikkaavia hoitoaineita, mutta yllätyin silti kuinka sileäksi ja takuttomaksi hiukset tuliva. 

KOSTEUTTAVA ÖLJYSUIHKE – ESSENCE D`ÉCLAT

Kosteuttava öljysuihke on kevyt ja ultrahieno suihke, joka sisältää jojoba-, kookospähkinä-, avocadoöljyä. Tuote on kaksifaasinen ja sen vesikoostumus sisältää kosteuttavaa damaskinruusuvettä. Hieno koostumus sopii ohuemmalle hiukselle olematta raskas. Tuotetta voi käyttää kosteisiin hiuksiin ennen luonnollista kuivumista tai föönaamista tai sitä voi suihkia kevyesti kuivaan hiukseen tai latvaan tuomaan kiiltoa ja pehmeyttä.

Yllätyin kuinka vesimäinen tuote on. Tätä tuotetta voisin suositella niille, jotka vierastavat liian öljyisiä tuotteita ja joilla on hento hiuslaatu. Minulle sen hoitavuus oli liian kevyt ja kaipaan enemmän öljypitoisempaa ja hoitavampaa tuotetta. 

AROMAATTINEN HIUSÖLJY – CONCENTRÉ ESSENTIEL

Ravitseva hiusöljy on tiivistetty pullo ylellisiä öljyä ja se sisältää mm. avocadoöljyä, jojobaöljyä, kookosöljyä ja eteeristä appelisiniöljyä sekä rosmariiniuutetta.  Tuotetta on tarkoitus käyttää poispestävän hoitoaineen kanssa lisätuotteena ja riippuen hiusten paksuudesta hoitoaineen sekaan tulee sekoittaa 4-8 pumpun painallusta. Tuotetta voi hieroa myös päänahkaan tai latvoihin ennen shampookylpyä.

Aromaattista öljyä voi käyttää vaikka hierontaöljynä ja olen käyttänyt sitä toisinaan myös kuiviin hilseileviin sääriini, koska se on todella öljyistä. 

 

Aura Botanica Kerastase02pieni.jpg

 

Hiukseni tuntuivat tuotteiden käytön jälkeen pehmeän ilmavilta, ei yhtään latteilta vaan ennemminkin puhtaan ja pehmeän kevyiltä. Eli tuotesarja tekee mielestäni sen juuri minkä lupaakin.

Tuotteiden tuoksumaailma on aromaterapeuttisen eteerinen. Sarjaa on myynnissä ainakin eleven.fi verkkokaupassa (täällä). 

 

Aura Botanica Kerastase04peni.jpg

 

Miltä tuotesarja kuulostaa? Kiinnostaako luonnonmukaiset hiustuotesarjat?

*tuotteet saatu testiin

kauneus hiukset testit
Kommentit (4)
  1. Luonnonmukaisuus kiinnostaa, mutta myös se, että tuote oikeasti pesee, hoitaa ja silottaa hiuksen. Kuulostaa tosi hyvältä tämä Aura botanica -sarja, taidan harkita kokeilemista!

    1. Suosittelen testaamaan! Parasta tässä oli se miten ilmavilta ja keveiltä hiukset tuntuivat pesun jälkeen. 🙂 

  2. Olen käyttänyt shampoota ja hoitoainetta kohta kolmisen viikkoa putkeen ja hiukset on tosi ilmavat, mutta pehmoiset, tykkään jotenkin myös näiden tuoksumaailmasta, vaikka se onkin Kerastaselle hieman poikkeava. 🙂

    1. Näinpä! 🙂 Pehmeät ja ilmavat on hyvä kuvaus, ehkä sen silikonien puuttumisen huomaa juuri siitä ja hiukset eivät ole yhtä lättänät ja liukkaat. Tuoksumaailma on aromaterapeuttinen, en yleensä oikein pidä luonnonmukaisten tuotteiden tuoksuista, mutta tässä tuoksu on jotenkin eteerinen 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *