Bronde, balayage ja muut hiustermit, jotka on hyvä tietää kampaajalle mennessä

Minulla on ensi viikolla kampaaja ja yleensä noin viikkoa aiemmin alan selaamaan googlesta kuvia, että mitä tällä kertaa haluaisin. Kaikille on varmasti tuttu ainakin ombré, mutta entä sombré, balayage tai babylights? Itselle ainakaan nämä eivät ole täysin selviä, joten kokosin tähän postaukseen selitykset, että miten ne oikeastaan eroavat toisistaan ja mitä termeillä tarkoitetaan.

 

Babylights

Raidat ovat ohuet ja luonnolliset, vähän kuten vaaleahiuksisten lasten hennot hiukset, joissa on kesän jäljiltä auringon vaalentamia raitoja. Nämä raidat sopivat siis hyvin ohuille hiuksille tai jos pelkäät liian voimakkaita raitoja ja värikontrasteja.  

 

babylights (nicolereneehair.co)m.jpg

 

Lowlights

Tummat raidat, jotka on laitettu pääasiassa ohimon lähelle ja niskan hiuksiin. Mikäli usein laitetut vaaleat raidat tekevät hiuksista jo liian vaalean lopputuloksen, voi sekaan laputtaa myös tummempia raitoja, jotta yleisilme muuttuu tummemmaksi. 

 

lowlights(testisophiegee.com).jpg

 

Bronde 

Bronde hair on sekoitus sanoista blonde ja brunette, eli ruskean ja vaalean hiuksen välimuoto. Se on hiusväri, jota ei oikeastaan siis osaa kuvailla, että onko se vaalea vai ruskea. 

 

gbtyl.com.jpg

 

Sombré 

Sombré on vähän kuin ombré, mutta lisäksi raitoja on laitettu kasvojen lähelle ylemmäksi tuomaan valoa kasvoille. 

 

azgossip.com sombre.jpg

 

Ombré  

Ombrén suosio räjähti pari vuotta sitten suosioon ja alkaa pikkuhiljaa muuntautua hieman luonnollisempiin versioihin. Ombrén idea on se, että latva liukuu vaaleaan niin, että se näyttää siltä kuin latva olisi dipattu vaalennusaineeseen.

 

ombre instyle.co.uk.jpg

 

Balayage 

Balayage-värjäyksessä raidat maalataan vapaalla kädellä hiuksen pintaan tyvestä latvoihin. Lopputuloksesta tulee näin ollen luonnollisempi kuin foliolla laputetuista raidoista.

 

 balayage lefashion.com.jpg

 

Tortoiseshell eli kilpparikuori

Tästä uudesta hittivärjäyksestä kirjoitin aiemmin täällä. Kyseessä on lämpimillä sävyillä tehty värjäystekniikka, joka koostuu vähintään kolmesta eri väristä. Lopputulos muistuttaa vähän kuin kilpikonnan kuorta. 

 

tortoishair testi(brit.co).jpg

 

Syksyksi ja talveksi haluan tummempaa, se on varma, mutta jotain vaaleata sinne pitää saada joukkoon mukaan. Jotenkin nuo balayage-raidat houkuttelevat. Vaiko sittenkin tortoiseshell hieman kylmemmillä sävyillä toteutettuna? Joka tapauksessa, parasta on saada kaamea vaalea tyvikasvu ja auringon haalistamat raidat syksykuosiin. 

Näitä blogeja ei varmasti moni mies lue, mutta jos lukee, niin ette taida tietääkään millaiset ajatustyöt ja dilemmat naisilla lähtee käyntiin ennen kampaajalle menoa hiusten sävyistä ja tekniikoista. 🙂

Kuvat: azgossip.com, instylemagazine.co.uk, sophiegee.com, brit.co, gbtyl.com, nicolereneehair.com, lefashion.com

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *