HairLust – hiustenkasvatusta herkullisilla viinikumivitamiinella

Tajusin tänä kesänä, että en ole hoitanut hiuksiani yhtään samalla tasolla kuin ihoani. Olen laiskistunut niiden hoitamisessa ja jotenkin ajatellut, että koska hiukseni ovat niin vaalennetut ja luonnonkiharat, niin ne vain nyt ovat ikuisesti kuivat, pörröiset ja elottomat. Suoristan hiukseni aina pesun jälkeen, joka sekin tietysti rasittaa hiuksia.

Havahduin tähän asiaan oikeastaan, kun aloin haaveilemaan pidemmistä ja vahvemmista hiuksista. Viimeksi leikkasin pitkät hiukseni olkapään mittaan, kun ne tuntuivat roikkuvan latteina ja elottomina ja kaipasin niihin ryhtiä. Käytän paljon kuivattavia hopeashampoita ja sen lisäksi kylpyhuoneestani löytyy pelkästään rakennepaikkaavia tuotteita, joten hiusten kosteuttaminen on jäänyt vähälle. Vaikka hiukseni ovat käsitellyt, niin ne kaipaavat luonnontaipuisuuden vuoksi myös kosteutta.

En ole koskaan hoitanut hiuksiani erityisillä hiusten ravintolisillä ja aloin perehtymään biotiinin ja sinkin vaikutuksiin. Kiinnostuin kokeilemaan, että olisiko hiuksilleni jotain tehtävissä ja voisiko pörröisistä, kuivista ja elottomista hiuksista saada pitkät ja elinvoimaiset vahvat hiukset ravintolisillä. Käytin keväällä pari kuukautta erästä valmistetta, jossa oli pieni määrä sinkkiä ja biotiinia ja yhtäkkiä huomasin kuinka pitkiksi kynteni olivat kasvaneet katkeilematta tai lohkeilematta kertaakaan, joten ainakin kynsiin niillä on vaikutusta.

Hair Lust

HairLust

Hiusvitamiineihin tutustuessani löysin nopeasti HairLust -tuotesarjan, joka on tunnettu varsinkin hiusviinikumeistaan. HairLust on tanskalainen tuotesarja, joka on kehitetty sekä hiuksen sisäiseen, että ulkoiseen hyvinvointiin. Tuotesarjan kehittivät kaksi tanskalaista, Sofie ja Rasmus, jotka molemmat olivat kokeneet kuinka hiustenlähtö ja hiusten oheneminen vaikuttivat itsetuntoon ja kuinka siitä ei puhuta tarpeeksi.

Molemmat olivat aikaisemmin työskennelleet ravintolisien kanssa, ja he olivat panneet merkille kuinka sisäinen kauneudenhoito kasvatti trendikkyyttään. Tästä alkoi menestyneesti päättyvä matka hiusvitamiinien maailmaan ja niiden tarkkaan kehitystyöhön. Kävi ilmi, että he eivät olleet ainoita, jotka kaipasivat luonnollisia lisäravinteita sisäiseen hiustenhoitoon.

Perustamisen jälkeen HairLust-tuotesarja on kasvanut huimasti ja sen yksi tavoite on saada aikaan avoimempaa keskustelua ja vuoropuhelua hiustenlähdöstä. Sarjan missio on kehittää tuotteita, joista todella on apua hiustenlähdöstä kärsiville.

HairLust on ekosertifioitu ja vegaaninen tuotesarja. Tuotesarja vaalii luonnollista ja holistista näkökulmaa hiustenhoidossa ja yhdessä innovatiivisten tuotteiden kanssa he pystyvät tarjoamaan täydelliset olosuhteet terveempien hiusten kasvulle. Tuotteissa vältetään mm. silikoneja ja kuluttajan helpottamiseksi kaikki tuotteissa käytetyt raaka-aineet on avattu selkeästi ja läpinäkyvästi auki, joka on minun mielestäni iso plussa sarjalle. Skeptikoille (joihin minäkin lukeuduin) sarja haluaa sanoa, että tulokset ovat puhuneet puolestaan ja ajan myötä kauneustoimittajat, skeptikot ja mediat ovat ryhtyneet ylistämään ja kehumaan tuotteita.

Hair Lust vitamiini

Hair Growth Formula Gummies

Sain testiin Hair Growth Formula Gummies hiusvitamiineja, jotka ovat kuin vitamiiniviinikumeja täynnä hiuksiin vaikuttavia vitamiineja ja hivenaineita. Biotiinia nameissa on peräti 5mg, joka on 10000 % vuorokautisen saannin vertailuarvosta. Biotiini edistää hiuksen tervettä kasvua ja yleiskuntoa. Biotiinin puute voi aiheuttaa hiusten lähtöä, hauraita kynsiä ja ikääntyvää ihoa. Lisää biotiinin vaikutuksista voit lukea täältä.

Tuotteessa on lisäksi sinkkiä, C- vitamiinia ja foolihappoa. Sinkin puute voi aiheuttaa hiusten lähtöä ja se tekee hiukset ohuiksi. Sinkki myös nopeuttaa hiuksen kasvamista. Lisäksi se auttaa pitämään hiukset kosteina ja ehkäisee hilsettä.

Hiusvitamiinit  on valmistettu luonnollisista ainesosista, ja ne eivät sisällä gelatiinia tai keinotekoisia maku- ja väriaineita. Hair Gummiesit maistuvat makealla karkille ja niiden luonnollinen maku on mansikasta ja väriaine porkkanamehusta. Maku on niin hyvä, että muistan varmasti ottaa vitamiinit päivittäin, koska melkein odotan päivän ”karkkihetkeä”. Tuote ei sisällä laktoosia tai gluteenia.

Mikäli vitamiinin haluaa mieluummin kapselimuodossa, niin tuotteesta löytyy Hair Growth Formula Capsules-versio.

Hair Lust vitamiini

HairLust Hair Growth & Repair-Shampoo for Blondes

Tukemaan hiusteni hyvinvointia sain testiin myös vaalennetuille hiuksille tarkoitetun shampoon ja hoitoaineen. Moni tietää, että hopeashampoot kuivattavat hiuksia ja itse joudun käyttämään niitä viikottain kylmän vaalean hiusvärin ylläpitämiseksi.

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes on hoitava hopeshampoo vaalennetuille, vaaleille ja harmaille hiuksille ja se kosteuttaa, hoitaa ja suojaa hiusta. Shampoon violetti pigmentti taittaa keltaisia ja oransseja sävyjä viileämmäksi ja ekologisesti tuotetut Aloe Vera, mustikkauute sekä mangovoi kosteuttavat niin päänahkaa kuin hiusten latvojakin. Tuote sisältää 96,2% luonnollisia raaka-aineita, joista 15,30% on ekologisia.

Hair Lust suosittelee hiusten tuplapesua, joka voi harventaa hiusten pesukertoja viikossa. Ensimmäinen pesukerta poistaa muotoilutuotteet ja lian ja toinen pesukerta pesee loputkin liat ja päänahan huolellisesti, mutta hellävaraisesti. Itse olen huomannut, että tuplapesulla olisi vaikutusta hiuksiini ja ne usein ne tuntuvat puhtaammilta ja ilmavimmilta kaksoispesun jälkeen.

Shampoon pigmentti on tumman violettista ja pigmenttistä. Tuote vaahtoaa runsaasti ja shampoon tuoksu on todella herkullinen. Tuoksuu juuri sopivasti eikä liian voimakkaasti. Shampoo ei tunnu kuivattavan hiuksia ja se tuntuu hellävaraiselle.

Hair Lust vitamiini

HairLust Hair Growth & Repair Conditioner for Blondes

HairLust Hair Growth & Repair Conditioner for Blondes on vaalennetuille hiuksille tarkoitettu hoitoaine, joka sisältää paljon violettista pigmenttiä. Usein blondeille tarkoitetut hoitoaineet ovat pigmentiltään haaleita, mutta HairLustin hoitoaine on todella violettista. Ensin en uskaltanut antaa hoitoaineen vaikuttaa kuin hetken, sillä latvat näyttivät suihkussa violetin harmaille. Oma hiustyyppini imaisee pigmentin nopeasti, joten annan sekä shampoon ja hoitoaineen vaikuttaa vain hetken hiuksessa. Molemmat tuotteet taittavat hiusta kylmään nopeallakin vaikutusajalla.

Hoitoaineessa on  ekologisesti tuotettua Aloe Veraa, makeaa manteliöljyä ja aprikoosinydinöljyä, jotka ravitsevat sekä kosteuttavat hiuksia tehokkaasti. Ne auttavat palauttamaan hiusten luonnollisen kosteustasapainon ja kiillon pesun jälkeen. Lakritsijuuri, jonka tiedetään vähentävän tehokkaasti tulehdusta, auttaa luomaan terveen pohjan hiusten kasvulle.

Hoitoaine ei siloita hiusta takuttomaksi ja sitä saa pumpata monta pumppausta, että saan sen leviämään tasaisesti pitkiin hiuksiini. Koostumus on melko jämäkkää, joten sitä kuluu yllättävän paljon.

Hiukset tuntuvat ilmavilta, puhtailta ja kiiltäviltä kuivuessaan, joten hoitoaine ei ole liian raskas ja hoitava. Joudun suihkuttamaan kosteuttavaa jätettävää hoitoainetta latvoihin, jotta saan takut auki. Blondattu latva on niin takkuinen, että se vaatisi silottavia tuotteita, mutta en osaa itse enää käyttää silikonisia tuotteita, sillä hiukset tuntuvat niillä helposti liian siloisille ja latteille.

Hair Lust vitamiini

Sain kokeiluun myös HairLust Bamboo Hair Turban Hair Towel– hiuspyyhkeen. Tunnustan hankaavani hiuksia rajusti pyyhkeeseen, joka sekään ei välttämättä tee hyvää hiukselle. Bamboo Turban Hair Towel-hiuspyyhe on suunniteltu käärittäväksi hiusten ympärille turpaaniksi suihkun jälkeen. Materiaali on bambun ja puuvillan yhdistelmä ja se on erittäin imukykyinen ja sen kerrotaan kuivattavan hiukset 10-kertaa nopeammin kuin tavalliset puuvillaiset pyyhkeet. HairLust- turbaanipyyhkeen materiaali on lisäksi hajuton, antibakteerinen ja miellyttävän hengittävä.

Pyyhe on kivan pieni ja kevyt. Annan sen olla päässäni jonkin aikaa, jotta se imee veden itseensä ja pyyhkeen muuttuessa märäksi annan hiusten kuivua luonnostaan loppuillan.

Hair Towel

Tämän syksyn tavoitteeni on kohdella hiuksiani hellävaraisemmin. Pesen hiukset kosteuttavilla ja hoitavilla tuotteilla ja kuivatan hiuksia hellävaraisesti. Lisäksi käytän kosteuttavia hoitosuihkeita ja en revi takkuja auki märistä hiuksista ja syön säännöllisesti Hair Growth Gummies-vitamiineja. Tällä ajalla jätän tietysti kaikki muut vitamiinini tauolle, koska viinikumeissa on tarvittava määrä D-vitamiinia ja muita, joista myös muu elimistö ja iho hyötyvät.

Kirjoitan kokemuksistani myöhemmin. Tuotteita ja lisätietoja sarjasta löydät HairLustin verkkosivuilta täältä.

Oletko sinä kokenut biotiinin ja sinkin tai hiusvitamiinien vaikuttavan hiustesi kuntoon? 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *